Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις μιλά στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην κομητεία του Σάρλοτ στην Φλόριντα. (Φωτογραφία Αρχείου/Jann Falkenstern)

Η Φλόριντα ξεπερνά τις 10.000 θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων σε κέντρα που διατίθενται από την πολιτεία

Πούντα Γκόρντα, Φλόριντα— Από τότε που ξεκίνησε να εφαρμόζει το πρόγραμμα πριν από δύο εβδομάδες, η πολιτεία της Φλόριντα έχει χορηγήσει περισσότερες από 10.000 δόσεις θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων σε χώρους που παρέχονται από την πολιτεία, δήλωσε στην Epoch Times το γραφείο του κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις.

Η ζήτηση για την θεραπεία είναι υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα νέα διαδίδονται και νέοι χώροι συνεχίζουν να ανοίγουν σε όλη την πολιτεία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνήτη, Κριστίνα Πούρσο.

Οι 10.000 δόσεις που χορηγούνται σε χώρους που υποστηρίζονται από την πολιτεία δεν περιλαμβάνουν την θεραπεία που χορηγείται σε κέντρα έγχυσης σε κλινικές και νοσοκομεία σε όλη την πολιτεία.

Ο γιατρός Όσκαρ Ερνάντες του Baptist Health South Florida λέει ότι παραπέμπει καθημερινά πέντε έως έξι ασθενείς για τη θεραπεία.

«Το κράτος κάνει αυτό που είναι να κάνει», αναφέρει ο Ερνάντες. «Οι γιατροί πρέπει να είναι πιο δραστήριοι στη σύσταση των μονοκλωνικών σε ασθενείς υψηλού κινδύνου που είναι θετικοί στην COVID-19».

Τόνισε πως οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τις επιλογές τους αφού βρεθούν θετικοί στην COVID-19. Συνιστά να διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό σε ασθενείς στους χώρους δοκιμών.

Η COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα), γνωστός ως ο νέος κορωνοϊός.

Ο Φάουτσι δημοσιεύει την αποτελεσματικότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων στο Twitter

Την Τρίτη, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι παρουσίασε την αποτελεσματικότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων. Εκτιμά ότι η θεραπεία θα μπορούσε να μειώσει τη νοσηλεία έως και 85 τοις εκατό. Ο Φάουτσι ενθάρρυνε οποιονδήποτε με επιβαρυμένο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και άλλους ελαφρυντικούς παράγοντες να επωφεληθούν από τη θεραπεία.

«Η ουσία είναι ότι αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική παρέμβαση για την COVID-19. Είναι ανεκμετάλλευτη και συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αξιοποιηθεί στο έπακρο», δήλωσε ο Φάουτσι σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη.

Ο Διαχειριστής του Τμήματος Υγείας της κομητείας Φλάγκλερ, Μπομπ Σνάιντερ έκανε το εμβόλιο για την COVID-19 τον Ιανουάριο του 2021, αλλά λόγω μιας υποκείμενης κατάστασης προσβλήθηκε από την COVID-19 πριν από περίπου έξι εβδομάδες.

Αρχικά, δεν ήξερε τι συμβαίνει επειδή τα συμπτώματα ήταν πολύ ήπια, νόμιζε ότι απλά είχε «ταλαιπωρηθεί» από την πολυάσχολη επαγγελματική του ζωή.

«Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα με 35 βαθμούς και εγώ είχα παγώσει», είπε ο Σνάιντερ. «Σκέφτηκα πως πρέπει να πάω για ύπνο».

Ο Σνάιντερ σκέφτηκε ότι μπορεί να ήταν μία από τις περιπτώσεις εμφάνισης του ιού που είχε διαβάσει και πήγε στο φαρμακείο της γειτονιάς και αγόρασε ένα τεστ COVID-19. Ήταν θετικό. Αυτό ώθησε τον Σνάιντερ να καλέσει έναν συνάδελφό του που είναι γιατρός. Ο γιατρός του είπε δύο λέξεις: Μονοκλωνικά Αντισώματα.

«Πήγα στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης της περιοχής μου και μου έδωσαν τα μονοκλωνικά», είπε. «Μέσα σε 24 ώρες επέστρεψα στο φυσιολογικό 50 % και σε 72 ώρες επέστρεψα στο 100 %».

Κάτοικος της Φλόριντα αισθάνεται ευλογημένη που έχει πρόσβαση στη θεραπεία

Η κάτοικος της κομητείας Μπρόγουαρτ, Ρενέ Ποστ, έστελνε την 70χρονη μητέρα της σε ένα ειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ εργάζονταν. Η εγκατάσταση εξέταζε τους κατοίκους για COVID-19 κάθε 36 ώρες.

«Έπαιρνα τη μητέρα μου από το εξειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα και δεν μας άφηναν να φύγουμε παρά μόνο εάν έβρισκαν την μητέρα μου αρνητική», είπε η Ποστ. «Εκείνη την ημέρα η νοσοκόμα βγήκε τρέχοντας προς το αυτοκίνητό μου και μου είπε ότι δεν μπορούμε να φύγουμε επειδή η μητέρα μου είχε βρεθεί θετική στην COVID».

Η Ποστ ανέφερε ότι θυμόταν να είδε ένα ρεπορτάζ ειδήσεων για τα μονοκλωνικά αντισώματα και ήξερε τι έπρεπε να κάνει.

«Την μετέφερα στο Broward Health και ήταν πολύ καλά οργανωμένοι, την παρέλαβαν αμέσως και σε δύο ώρες είχε τελειώσει», είπε.

Η Ποστ ανέφερε ότι η μητέρα της είχε «συνάχι» την επόμενη μέρα, εκτός αυτού δεν μπορούσες να πεις πως φαινόταν άρρωστη. Είπε πως η μητέρα της είναι παχύσαρκη και πάσχει από «πολλά προβλήματα υγείας».

«Θα ήταν ακόμα μια στατιστική αν δεν την είχα πάει και δεν γνώριζα για τα μονοκλωνικά», σημειώνει. «Αισθάνομαι τόσο ευλογημένη που είχα πρόσβαση σε αυτήν τη θεραπεία για την μητέρα μου και γνωρίζω πως αν περιμέναμε, θα είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα».

Η Ποστ είπε ότι η μητέρα της δεν ήταν εμβολιασμένη επειδή είχε ουρολοίμωξη και άλλες υποκείμενες καταστάσεις.

Η ίδια εργάζεται κυρίως από το σπίτι, αλλά έχει συνεργάτες σε όλο τον κόσμο που έχουν επηρεαστεί από τον ιό.

«Βλέπω τι μπορεί να κάνει [ο ιός]», είπε. «Έχασα 22 συναδέλφους στην Ινδία».

Εάν επρόκειτο να προσβληθεί από την COVID-19, η Ποστ είπε ότι θα αναζητήσει τη θεραπεία για τον εαυτό της, επειδή είδε ότι μπορεί να κάνει θαύματα.

Αυτή την εβδομάδα ο ΝτεΣάντις ανοίγει περισσότερους χώρους θεραπείας, συμπεριλαμβανομένου ενός στο The Villages, μια κοινότητα συνταξιούχων στην κεντρική Φλόριντα.

Η Πούρσο, εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνήτη, είπε για το σημείο αναφοράς των 10.000 θεραπειών: «Εάν ακόμη και το 50 % αυτών των ανθρώπων σώζονταν από την νοσηλεία, αυτό σημαίνει 5.000 ασθενείς που διαφορετικά θα είχαν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο – ένας τεράστιος αριθμός, σχεδόν το ένα τρίτο της συνολικής απογραφής μας στο νοσοκομείο για ασθενείς COVID… Αυτή η εξέλιξη σίγουρα σώζει ζωές».

Τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να αποτρέψουν τη νοσηλεία ή το θάνατο σε ασθενείς υψηλού κινδύνου με COVID-19 και είναι ευρέως διαθέσιμα στη Φλόριντα. Άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, τα οποία είναι υψηλού κινδύνου και έχουν προσβληθεί ή έχουν εκτεθεί στην COVID-19, είναι επιλέξιμα για αυτήν τη θεραπεία. Η θεραπεία είναι δωρεάν και η κατάσταση του εμβολιασμού δεν έχει σημασία.

Ομοίως στο Τέξας, ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ έχει δημιουργήσει τοποθεσίες σε όλη την πολιτεία από τον Νοέμβριο του 2020 και έχει χρησιμοποιήσει το Bamlanivimab, τη θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων της Eli Lilly & Company. Ήταν η πρώτη θεραπεία που συγκέντρωσε την έγκριση του FDA και ακολούθησε η Regeneron.

Όταν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανάρρωσε πλήρως από την COVID-19 μετά τη χρήση μονοκλωνικών, έδωσε εντολή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αγοράσει εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις των δύο μονοκλωνικών φαρμάκων θεραπείας και να διαθέσει τις προμήθειες στις πολιτείες, οι οποίες με τη σειρά τους θα καθορίσουν τη διανομή στα νοσοκομεία και στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης. Οι δόσεις κατανεμήθηκαν σε πολιτείες και εδάφη των ΗΠΑ με βάση το μερίδιό τους σε νοσηλευόμενους και μολυσμένους ασθενείς.

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ως ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε