Σάββατο, 02 Μαρ, 2024
Η Γκισλέιν Μάξγουελ, η συνεργάτης του Τζέφρι Επστάιν που κατηγορείται για εμπορία λευκής σαρκός, παρακολουθεί τη δίκη της κοντά σε μια εικόνα του Επστάιν σε μια οθόνη σε ένα σκίτσο δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, στις 2 Δεκεμβρίου 2021. (Jane Rosenberg/Reuters)

Η Γκισλέιν Μάξγουελ τέθηκε υπό επιτήρηση για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Σε επιστολή της 25ης Ιουνίου προς τη δικαστή Άλισον Νέιθαν, μία από τις δικηγόρους υπεράσπισης της Γκισλέιν Μάξγουελ, η Μπόμπι Στέρνχαϊμ, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι η Μάξγουελ τέθηκε χθες υπό επιτήρηση για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας από το Κέντρο Κράτησης του Μανχάταν (MDC) και ότι αυτή η «πρόσφατη εξέλιξη» ενδέχεται να «απαιτεί αναβολή της διαδικασίας καταδίκης της Τρίτης».

Η Στέρνχαϊμ συνέχισε γράφοντας: «[Η Μάξγουελ] δεν επιτρέπεται να κατέχει και να εξετάζει νομικά έγγραφα και δεν επιτρέπεται να έχει χαρτί ή στυλό. Αυτό την εμπόδισε να προετοιμαστεί για την επιβολή της ποινής».

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι αυτό έγινε «χωρίς να έχει διενεργηθεί ψυχολογική αξιολόγηση και χωρίς αιτιολόγηση».

Και συνέχισε: «Η κα. Μάξγουελ απομακρύνθηκε αιφνιδίως από τον γενικό πληθυσμό και επέστρεψε στην απομόνωση, αυτή τη φορά χωρίς ρούχα, οδοντόκρεμα, σαπούνι, νομικά έγγραφα κ.λπ. Της παρασχέθηκε μια ′κουβέρτα αυτοκτονίας′ και της δίνονται μερικά φύλλα χαρτιού τουαλέτας κατόπιν αιτήματος. Σήμερα το πρωί, ψυχολόγος αξιολόγησε την κα. Μάξγουελ και διαπίστωσε ότι δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας».

Η Στέρνχαϊμ έγραψε ότι συναντήθηκε με τη Μάξγουελ σήμερα και διαπίστωσε η ίδια ότι η Μάξγουελ δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Τελείωσε την επιστολή με τα εξής: «Επί του παρόντος, δεν είναι σε θέση να προετοιμαστεί για την καταδίκη. Εάν η κα. Μάξγουελ παραμείνει υπό επιτήρηση για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, της απαγορεύεται να μελετήσει το νομικό υλικό πριν από την επιβολή της ποινής, στερείται ύπνου και της στερείται επαρκής χρόνος για να συναντηθεί και να συνεννοηθεί με τον δικηγόρο της, θα ζητήσουμε επίσημα τη Δευτέρα αναβολή».

Στις 15 Ιουνίου, η υπεράσπιση κατέθεσε ένα υπόμνημα 36 σελίδων που ουσιαστικά ζητά από την Νέιθαν να είναι ήπια με την πελάτισσα τους.

Στο μεγαλύτερο μέρος των 36 σελίδων, η υπεράσπιση επιρρίπτει την ευθύνη στον αποθανόντα πλέον Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος ήταν εργοδότης και ερωτικός σύντροφος της Μάξγουελ, αναφέροντάς τον ως «κεντρικό πρόσωπο», «εγκέφαλο» και «κύριο θύτη».

Ο Επστάιν πέθανε στο κελί του στη φυλακή με επίσημη αιτία θανάτου την αυτοκτονία με απαγχονισμό.

Την τελευταία μιάμιση εβδομάδα, οι δικηγόροι και των δύο πλευρών έχουν υποβάλει αίτηση στη Νέιθαν σχετικά με τις «δηλώσεις αντίκτυπου» που ενδέχεται να διαβάσουν ορισμένα από τα φερόμενα ως θύματα της Μάξγουελ κατά την καταδίκη στις 28 Ιουνίου. Ο νόμος για τα δικαιώματα των θυμάτων εγκλημάτων επιτρέπει τέτοιες δηλώσεις να παραδίδονται στο δικαστήριο κατά τις ημέρες καταδίκης.

Σε μια άλλη πρόσφατη εξέλιξη, η Βιρτζίνια Τζιούφρε, ένα από τα φερόμενα ως θύματα που δεν κατέθεσε στη δίκη αλλά σκοπεύει να μιλήσει στην καταδίκη, εμπλέκεται σε αστική αγωγή κατά του καθηγητή Νομικής του Χάρβαρντ Άλαν Ντέρσοβιτς. Οι δικηγόροι του Ντέρσοβιτς έστειλαν επίσης επιστολές στην Νέιθαν αυτή την εβδομάδα ζητώντας να αποσυρθεί η αστική αγωγή αν η Τζιούφρε πρόκειται να μιλήσει.

Η Μάξγουελ κρίθηκε ένοχη για πέντε από τις έξι κατηγορίες για εμπορία λευκής σαρκός σε σχέση με τον Έπσταϊν στις 29 Δεκεμβρίου, έπειτα από μια πολύμηνη δίκη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε