Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Φιαλίδια εμβολίου κορωνοϊού και μια ιατρική σύριγγα μπροστά από ένα σήμα της Pfizer, 31 Οκτωβρίου 2020. (Dado Ruvic/Reuters)

Η Pfizer αναμένει περίπου $15 δισεκατομμύρια έσοδα το 2021 από το εμβόλιο COVID-19

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Η Pfizer αναμένει συνολικά έσοδα πωλήσεων των εμβολίων ιού του ΚΚΚ που ανέπτυξε με την γερμανική BioNTech περίπου στα $15 δισεκατομμύρια το 2021.

Η φαρμακευτική εταιρεία της Νέας Υόρκης αποκάλυψε την εκτίμηση εσόδων σε δήλωση την Τρίτη, προσθέτοντας ότι η εκτίμηση βασικά περιέχει δόσεις που αναμένεται να παραδοθούν αυτόν τον χρόνο υπό υπάρχοντα συμβόλαια, που μπορεί να ρυθμιστούν καθώς νέα συμβόλαια προστίθενται ή αφαιρούνται.

Η Pfizer, μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου, ήταν η πρώτη που πήρε έγκριση εκτάκτου ανάγκης από τις ΗΠΑ για ένα εμβόλιο που ανέπτυξε μαζί με την BioNTech για την νόσο COVID-19, που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ, κοινώς γνωστό ως νέο κορωνοϊό.

Είναι η πρώτη φορά που η Pfizer αποκαλύπτει μια εκτίμηση για πωλήσεις εμβολίου καθώς προσπαθεί να παραδώσει 2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου το 2021.

Η παρασκευάστρια εταρεία έχει ήδη παραδώσει 65 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως και 29 εκατομμύρια δόσει ς στις ΗΠΑ έως τις 31 Ιανουαρίου. Είπε πως αναμένει να παρέχει 200 εκατομμύρια δόσεις στις ΗΠΑ στην αμερικανική κυβέρνηση ως το τέλος Μαΐου.

Μια νοσοκόμα ετοιμάζεται να χορηγήσει το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech για την COVID-19 στο Νοσοκομείο Γκι στο Λονδίνο, Βρετανία, 8 Δεκεμβρίου 2020. (Frank Augstein/Pool via Reuters)

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του εμβολίου του ιού του ΚΚΚ, μαζί με ένα συνολικό εκτιμώμενο ποσό κέρδους για αυτό το έτος, αφαιρώντας την συνεισφορά του εμβολίου COVID-19.

Η Pfizer εκτίμησε πωλήσεις για το 2021 μεταξύ $44,4 δισεκατομμυρίων – $46,4 δισεκατομμυρίων. Συμπεριλαμβάνοντας τις πωλήσεις του εμβολίου, οι πωλήσεις ανέρχονται σε ένα σύνολο μεταξύ $59,4 δισεκατομμυρίων και $61,4 δισεκατομμυρίων, με τις πωλήσεις του εμβολίου COVID-19 να συνεισφέρουν σχεδόν 25 τοις εκατό.

Σε αντίθεση, οι πωλήσεις του 2020 του πιο δημοφιλούς της εμβολίου πνευμονίας Prevnar-13 αντιστοιχούσαν σε σχεδόν 14 τοις εκατό των πωλήσεων της Pfizer. Τα έσοδα ολόκληρου του έτους 2020 ήταν $41,9 δισεκατομμύρια, μια αύξηση $736 εκατομμυρίων, ή 2 τοις εκατό, σε σύγκριση με το 2019, αποκάλυψε η Pfizer σε δήλωση.

Ο γιατρός Άλμπερτ Μπούρλα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είπε ότι «το 2020 υπήρξε ένα μεταμορφωτικό έτος» προσθέτοντας ότι η «άνευ προηγουμένου επιτυχία στην ανάπτυξη εμβολίου COVID-19, μαζί με τον συνεργάτη μας BioNTech, είναι μόνο ένα παράδειγμα αυτού που πιστεύουμε ότι αυτή η νέα Pfizer είναι ικανή να επιτύχει.»

Ο Άλμπερτ Μπούρλα (Δ), διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, περιμένει να χτυπήσει το καμπανάκι λήξης στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, 17 Ιανουαρίου 2019. (Drew Angerer/Getty Images)

 

Η εταιρεία τώρα αναμένει ετήσια κέρδη $3,1 έως $3,2 ανά μετοχή, μια αυξημένη εκτίμηση από την προηγούμενη των $3 έως $3,1 ανά μετοχή.

 

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Από τις Ειδήσεις ΝΤD.

 

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε