Σάββατο, 28 Ιαν, 2023
Η Κολίν ΝτεΛούκα με τους δύο γιους της, τον Ντέιβιντ στα αριστερά και τον Τζόναθαν στα δεξιά και στη μέση ο Ντόμινικ, ένα από τα 10 εγγόνια της. (Ευγενική προσφορά του David DeLuca)

Η σύζυγος πεθαίνει με την ιβερμεκτίνη στο χέρι, ενώ ο σύζυγος εκλιπαρούσε το νοσοκομείο να την χορηγήσει

Ο Ντέιβιντ ΝτεΛούκα από το Σίκλερβιλ του Νιου Τζέρσεϊ δεν θα μάθει ποτέ αν η ιβερμεκτίνη που συνταγογράφησε ένας γιατρός εκτός πολιτείας για τη σύζυγό του θα της είχε σώσει τη ζωή. Η Κολίν ΝτεΛούκα, 62 ετών, πέθανε από COVID-19 στις 10 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο Jefferson Washington Township στο Σούγουελ του Νιού Τζέρσεϊ, πριν προλάβει να πάρει δικαστική εντολή για τη χορήγηση του φαρμάκου.

Η ιβερμεκτίνη έχει βοηθήσει σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, πολλά νοσοκομεία δεν την περιλαμβάνουν στο πρωτόκολλο θεραπείας του COVID και αρνούνται να τη χρησιμοποιήσουν, ακόμη και ως τελευταία προσπάθεια σε έναν ετοιμοθάνατο ασθενή.

Ο δικηγόρος Ραλφ Λορίγκο από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης έχει περάσει τους τελευταίους 11 μήνες χειριζόμενος υποθέσεις όπου η οικογένεια θέλει να δοκιμάσει την Ιβερμεκτίνη και πρέπει να πάρει δικαστική απόφαση για να αναγκάσει τα νοσοκομεία να επιτρέψουν τη χορήγηση του φαρμάκου. Ο ΝτεΛούκα έβαλε τον Λορίγκο να συντάξει έγγραφα για το δικαστήριο, αλλά επειδή ο Λορίγκο δεν ασκεί το επάγγελμα στο Νιου Τζέρσεϊ, έδωσε εντολή στον ΝτεΛούκα να βρει έναν δικηγόρο του Νιου Τζέρσεϊ για να καταθέσει τα έγγραφα και να χειριστεί την υπόθεση. Ωστόσο, ο ΝτεΛούκα δεν μπόρεσε να βρει δικηγόρο πρόθυμο να αναλάβει την υπόθεση.

«Μου έλεγαν συνεχώς ότι οι δικαστές του Νιου Τζέρσεϊ δεν θα αφήσουν ποτέ να περάσει αυτό το θέμα. Τώρα πρέπει να περάσω τα επόμενα 25 χρόνια χωρίς αυτήν», δήλωσε στην Epoch Times ο 62χρονος Ντέιβιντ ΝτεΛούκα, συντετριμμένος από τη θλίψη. «Η 3χρονη εγγονή μου φιλάει τη φωτογραφία της το βράδυ».

Μια όμορφη ζωή

Ο Ντέιβιντ θυμάται τη μέρα στο μάθημα της Αμερικανικής Ιστορίας της 10ης δημοτικού, όταν το όμορφο, καινούργιο κορίτσι πήρε τη θέση δίπλα του. Η οικογένεια της Κολίν ήταν στο στρατό και εκείνη μόλις είχε επιστρέψει από τη Γερμανία. Ήταν ήσυχη, αλλά της άρεσε να τον ακούει να μιλάει. Μέχρι την τελευταία χρονιά, ήταν ζευγάρι και πήγαν μαζί στον χορό των τελειόφοιτων. Και όταν πήρε υποτροφία για το Πανεπιστήμιο Μπάκνελ στο Λούισμπουργκ της Πενσυλβάνια, δεν μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του χωρίς εκείνη. Κανόνισε για στέγαση και ειρηνοδίκη, και το 1977, οι δύο 18χρονοι αγαπημένοι του λυκείου σόκαραν τις οικογένειές τους και κλέφτηκαν.

«Όλοι έλεγαν ότι δεν επρόκειτο να πετύχει», είπε ο Ντέιβιντ. «Αλλά τελικά οι γονείς μου την αγάπησαν σαν κόρη τους». Πήγαν στο σπίτι τους για την Ημέρα των Ευχαριστιών και φορτώθηκαν με μεταχειρισμένες οικιακές συσκευές, αποδεικνύοντας ότι η οικογένειά τους είχε συνηθίσει την ένωση.

Εκείνος έκανε δύο δουλειές- εκείνη τον βοηθούσε να δακτυλογραφεί τα γραπτά του σχολείου και μαγείρευε δείπνο για τον Ντέιβιντ και τρεις φίλους του από το κολέγιο που θα γίνονταν φίλοι ζωής. Όταν αποφοίτησε, είχαν τρία παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών. Συνολικά, απέκτησαν έξι παιδιά. Τα δύο τελευταία εκπαιδεύτηκαν στο σπίτι μέχρι την αποφοίτησή τους. Και τώρα υπάρχουν 10 εγγόνια. Η Κολίν λάτρευε να χαχανίζει με τα εγγόνια της και συνεχώς πρόσφερε αγκαλιές.

David και Colleen DeLuca (Ευγενική προσφορά David DeLuca)

 

Αφοσιωμένοι καθολικοί, μετακόμισαν σκόπιμα κοντά σε μια εκκλησία που πρόσφερε λειτουργία στα λατινικά και ασχολήθηκαν βαθιά με την πίστη τους. Η Κολίν εντάχθηκε σε ένα τάγμα Καρμελιτών μοναχών για παντρεμένες γυναίκες.

Όταν εμφανίστηκε η COVID-19, ανησύχησαν. Η Κολίν νίκησε δύο φορές τον καρκίνο και είχε άσθμα και άλλες ανησυχίες για την υγεία της. Ο Ντέιβιντ είχε επίσης προβλήματα υγείας.

«Γνωρίζαμε ότι ήμασταν ασθενείς υψηλού κινδύνου», είπε ο Ντέιβιντ.

Η Κολίν έραψε 500 μάσκες προσώπου και τις μοίρασε όλες. Πήραν όλες τις προφυλάξεις που μπορούσαν να πάρουν. Έμενε στο σπίτι τις περισσότερες φορές, φορούσαν μάσκες και απολυμαίνονταν.

Αλλά όταν τα εμβόλια έγιναν διαθέσιμα, δεν μπορούσαν να τα κάνουν λόγω της άμεσης σχέσης των εμβολίων με τα κύτταρα εμβρύων από έκτρωση.

Υποφέροντας

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, η Κολίν άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα άσθματος. Κάλεσαν τον πνευμονολόγο της και της συνταγογράφησε τα συνήθη φάρμακα για το άσθμα, συμπεριλαμβανομένου του νεφελοποιητή της.

«Δεν σκεφτόμασταν τον COVID εκείνη τη στιγμή», δήλωσε ο Ντέιβιντ. Δεν ήταν ασυνήθιστο για την Κολίν να παθαίνει κρίση άσθματος. Είχε σύνθετα αναπνευστικά προβλήματα και χρησιμοποιούσε ρινικό παπ και συμπυκνωτή οξυγόνου όταν κοιμόταν. Σύντομα, εμφανίστηκε βήχας και άρχισαν να παρακολουθούν τα επίπεδα κορεσμού του οξυγόνου της.

Ο Ντέιβιντ έκανε ό,τι μπορούσε για να τη φροντίσει, αλλά στις 21 Σεπτεμβρίου ένιωσε ξαφνικά σαν να έπεσε σε τοίχο.

«Πήγα αμέσως για ύπνο», είπε ο Ντέιβιντ. Το επόμενο πρωί υποβλήθηκε σε εξετάσεις και έμαθε ότι είχε COVID, και ο γιατρός του είπε ότι σίγουρα το είχε και η Κολίν. Ο γενικός γιατρός του συνταγογράφησε μια σειρά από φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της υδροξυχλωροκίνης.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, το επίπεδο οξυγόνου της Κολίν έπεσε στο 88 τοις εκατό.

«Είπα, πρέπει να σε πάω στο νοσοκομείο. Μου είπε, αν με πας στο νοσοκομείο, θα πεθάνω εκεί. Της είπα, αν δεν σε πάω, θα πεθάνεις εδώ». Ήθελε να κοιμηθεί στο σπίτι της όλη τη νύχτα, αλλά εκείνος έλεγξε ξανά τα επίπεδά της και είχαν ήδη πέσει στο 86%.

Πολύ αδύναμος από τον COVID για να την πάρει ο ίδιος, ο Ντέιβιντ κάλεσε ασθενοφόρο.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου είχε την Κολίν καθισμένη σε ένα φορείο με μια μάσκα οξυγόνου στο στόμα της, οπότε δεν μπορούσε να την φιλήσει για αποχαιρετισμό. Τα μάτια της έδειχναν φοβισμένα. Κάνοντας το σημείο του σταυρού στο μέτωπό της με τον αντίχειρά του, ο Ντέιβιντ την ευλόγησε. Την αποχαιρέτησαν και αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδε ξύπνια.

Το νοσοκομείο την είχε σε μηχάνημα CPAP με πλήρες οξυγόνο και στο σπίτι, ο Ντέιβιντ υπέφερε επίσης από COVID. Στις 28 Σεπτεμβρίου έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν γιατρό του νοσοκομείου. Θα διασωλήνωναν την Κολίν και ήθελε να μιλήσει στον Ντέιβιντ. Η φωνή της ήταν αδύναμη και ανταγωνιζόταν το μηχάνημα οξυγόνου.

«Θα διασωληνωθώ. Θάψτε με με το ωμοφόριό μου. Σ’ αγαπώ εσένα και τα παιδιά».

Ο Ντέιβιντ άρχισε να τηλεφωνεί σε φίλους ζητώντας τους να προσευχηθούν για την Κολίν και ένας φίλος του είπε για την Ιβερμεκτίνη.

Ζήτησε το φάρμακο από τον γενικό γιατρό του και, παρόλο που ο Ντέιβιντ πιστεύει ότι ο γιατρός του έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, ο γιατρός είπε ότι τα δεδομένα δεν έδειχναν ότι δεν θα βοηθούσε και δεν το συνταγογράφησε. Ο Ντέιβιντ πήρε μια συνταγή για τον εαυτό του και την Κολίν μέσω μιας τηλεϊατρικής συνάντησης με έναν γιατρό από την Οκλαχόμα.

Ο Ντέιβιντ πήρε την ιβερμεκτίνη και μέσα σε λίγες ημέρες άρχισε να αισθάνεται καλύτερα, αν και σήμερα εξακολουθεί να έχει περιστασιακά βήχα. Ζήτησε από το νοσοκομείο να δώσει ιβερμεκτίνη στην Κολίν.

«Είπαν όχι, δεν είναι μέρος του πρωτοκόλλου μας. Δεν έχει αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ντέιβιντ. «Είπα στους γιατρούς ότι πρέπει να χορηγήσετε αυτό το φάρμακο. Είπαν όχι».

Τώρα προσπαθούσε να βρει έναν δικηγόρο, προσπαθούσε να πείσει το νοσοκομείο να χρησιμοποιήσει την ιβερμεκτίνη που ήδη είχε, και προσπαθούσε να πάρει άδεια για να μπει στο δωμάτιο της γυναίκας του. Λέει ότι δεν τον άφηναν να την επισκεφθεί επειδή ήταν μεταδοτική, αλλά αφού είχε ήδη COVID, θεώρησε ότι έπρεπε να μπορεί να μπει.

Τελικά, μπόρεσε να τη δει από ένα παράθυρο, αλλά ήθελε να της κρατήσει το χέρι και να την αφήσει να ακούσει τη φωνή του.

Το νοσοκομείο Jefferson Washington Township δήλωσε ότι δεν σχολιάζει μεμονωμένους ασθενείς και, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πολιτική του για την ιβερμεκτίνη, δεν είχε κανένα σχόλιο.

Ο Ντέιβιντ πήγε στην εκκλησία νωρίς στις 10 Οκτωβρίου. Πήρε δύο κλήσεις από το νοσοκομείο λίγο πριν αρχίσει η λειτουργία. Το πρώτο τηλεφώνημα τον ενημέρωσε ότι η Κολίν είχε νεφρική ανεπάρκεια. Είπε ότι θα πήγαινε στο νοσοκομείο αμέσως μετά την εκκλησία.

«Δεν καταλαβαίνεις. Η γυναίκα σου πεθαίνει», θυμάται ο Ντέιβιντ το δεύτερο τηλεφώνημα. Πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο και αυτή τη φορά τον άφησαν να μπει στο δωμάτιο με ρόμπα και μάσκα.

«Μπορούσα να δω ότι επρόκειτο να πεθάνει. Τηλεφώνησα στα παιδιά και τα εγγόνια μου από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες». Ήταν μια βιντεοκλήση.

Είχε φύγει η νάρκωση στην Κολίν.

«Ήταν ξύπνια και υπέφερε», είπε ο Ντέιβιντ.

Ο Ντέιβιντ ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας για 28 χρόνια και πέταξε σε πολεμικές αποστολές κατά τις οποίες ήταν υπεύθυνος για εκατοντάδες ζωές. Είχε εκπαιδευτεί να λαμβάνει αποφάσεις ζωής και θανάτου μέσα σε δευτερόλεπτα. Αλλά ποτέ δεν πίστευε ότι θα βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση. Τους επέτρεψε να αποσωληνωθεί.

«Είπα, Λιν, δεν μπορώ να σου το κάνω αυτό, και εκείνη μου έσφιξε το χέρι. Τραβήξαμε τον αναπνευστήρα και πέθανε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Δεν μπορούσα να την αγκαλιάσω εξαιτίας όλων των πραγμάτων γύρω της. Την ευλόγησα».

Η θλίψη του μετατρέπεται σε θυμό όταν σκέφτεται αυτή την εμπειρία. Αισθάνεται ότι το νοσοκομείο περίμενε ότι θα πέθαινε μόλις έμπαινε στη διασωλήνωση.

«Κατά τη γνώμη μου, την εγκατέλειψαν από την πρώτη μέρα. Τα πρωτόκολλά τους τη σκότωσαν», δήλωσε ο Ντέιβιντ. «Το νομικό σύστημα δεν θα κάνει τη δουλειά του. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι (η ιβερμεκτίνη) υπάρχει εκεί έξω. Θέλω να ειπωθεί η ιστορία της γιατί θέλω να προστατευτούν και άλλοι άνθρωποι και να μην περάσουν αυτό που πέρασαν τα παιδιά μου, χάνοντας τη μητέρα τους».

«Εμπιστεύτηκα το σύστημα να βοηθήσει και δεν ενδιαφέρθηκε».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε