Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες στις 21 Ιουνίου 2022. (NTD Television)

ΗΠΑ: Συνελήφθη Διευθύνων Σύμβουλος εκλογικού λογισμικού για κλοπή δεδομένων, καθώς αποθήκευε δεδομένα σε διακομιστές στην Κίνα

Ο επικεφαλής της Konnech Corporation, μιας εταιρείας λογισμικού με έδρα το Μίσιγκαν, συνελήφθη στις 4 Οκτωβρίου επειδή φέρεται να έκλεψε και να αποθήκευσε προσωπικά δεδομένα εκλογικών υπαλλήλων της κομητείας του Λος Άντζελες σε διακομιστές στην Κίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Konnech, Eugene Yu, 51 ετών, συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής «των προσωπικών στοιχείων ταυτοποίησης» των εκλογικών υπαλλήλων της κομητείας του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες.

Οι ερευνητές κατέσχεσαν επίσης σκληρούς δίσκους υπολογιστών και άλλα ψηφιακά δεδομένα που σχετίζονται με την υπόθεση. Το γραφείο δήλωσε ότι θα επιδιώξει την έκδοση του Yu στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το γραφείο, η Konnech κέρδισε μια πενταετή σύμβαση ύψους 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων με την κομητεία του Λος Άντζελες το 2020 για ένα σύστημα διαχείρισης εκλογικών υπαλλήλων -με την ονομασία PollChief software- το οποίο χρησιμοποιήθηκε από την κομητεία στις τελευταίες εκλογές της Καλιφόρνιας.

Το λογισμικό σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στην ανάθεση των εκλογικών υπαλλήλων, την επικοινωνία και τη μισθοδοσία, ανέφερε σε δήλωσή του ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Konnech υποτίθεται ότι θα διατηρούσε με ασφάλεια τα δεδομένα και θα παρείχε πρόσβαση μόνο σε πολίτες και μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ. Όμως οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αποθήκευε τα δεδομένα σε διακομιστές στην Κίνα.

“Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φερόμενη συμπεριφορά δεν είχε αντίκτυπο στην καταμέτρηση των ψήφων και δεν αλλοίωσε τα αποτελέσματα των εκλογών», δήλωσε ο Gascon. «Αλλά η ασφάλεια σε όλες τις πτυχές κάθε εκλογής είναι απαραίτητη, ώστε όλοι μας να έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας».

Φερόμενοι δεσμοί με το ΚΚΚ

Οι New York Times ανέφεραν στις 3 Οκτωβρίου ότι η Konnech είχε βρεθεί στο στόχαστρο ισχυρισμών ότι η εταιρεία έχει δεσμούς με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) και ότι έδωσε στην Κίνα πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 2 εκατομμυρίων εκλογικών υπαλλήλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία λογισμικού αρνήθηκε ότι έχει δεσμούς με το ΚΚΚ και δήλωσε ότι όλα τα δεδομένα της αποθηκεύονται σε διακομιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η σύλληψη του Yu ήρθε λίγες εβδομάδες αφότου η Konnech κατέθεσε μήνυση εναντίον της True the Vote, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης παρακολούθησης της εκλογικής διαδικασίας στο Τέξας, στις 12 Σεπτεμβρίου για «ψευδείς και ρατσιστικές κατηγορίες» εναντίον της εταιρείας.

Η True the Vote επαίνεσε την «ταχεία δράση» της κομητείας του Λος Άντζελες στην υπόθεση και δήλωσε ότι η Konnech είχε επιτύχει έκτακτη προσωρινή περιοριστική εντολή (TRO) για να περιορίσει τη δυνατότητα της οργάνωσης να μιλήσει για την αγωγή.

«Η True the Vote μηνύθηκε τον περασμένο μήνα από την Konnech για να προσπαθήσει να φιμώσει την οργάνωσή μας, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης μιας έκτακτης προσωρινής διαταγής, η οποία διεξήχθη μυστικά, ώστε η True the Vote να μην έχει την ευκαιρία να την αμφισβητήσει», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Konnech, Eugene Yu, συνελήφθη με βάση φερόμενα στοιχεία για τις ίδιες δραστηριότητες που ο ίδιος και η οργάνωσή του προσπάθησαν να καταστείλουν», πρόσθεσε η οργάνωση.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε