Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
Φαρμακοποιοί μεταφέρουν ένα ψυγείο που περιέχει το εμβόλιο Moderna COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Ουαλίας στο Καρμάρθεν της Ουαλίας, στις 7 Απριλίου 2021. (Jacob King/AFP via Getty Images)

ΗΠΑ: Τα Κέντρα Υπηρεσιών Medicare και Medicaid αναστέλλουν την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Τα ομοσπονδιακά Κέντρα Υπηρεσιών Medicare και Medicaid (CMS) ανέστειλαν την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους υγειονομικούς μετά από δύο δικαστικές αποφάσεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σε υπόμνημα που εξέδωσε ο οργανισμός, το οποίο ανήρτησε ο γενικός εισαγγελέας του Μιζούρι Έρικ Σμιτ στο Twitter την Πέμπτη, αναφέρεται ότι η CMS “παραμένει βέβαιη” ότι θα επικρατήσει στο δικαστήριο, αλλά «αναστέλλει τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την εφαρμογή και την επιβολή αυτού του κανόνα εν αναμονή της μελλοντικής εξέλιξης της δικαστικής διαμάχης».

«Ενώ αυτά τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα είναι σε ισχύ», συνεχίζει να λέει, «οι επιθεωρητές του CMS δεν πρέπει να εξετάζουν τους παρόχους για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις» με τον κανόνα. Το υπόμνημα αναφέρεται στους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που διενεργούν ελέγχους για το κατά πόσον οι χρηματοδοτούμενες από το Medicare ή το Medicaid εγκαταστάσεις συμμορφώνονται με την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν για το υγειονομικό προσωπικό να είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του COVID-19 μέχρι τις 4 Ιανουαρίου.

Ο κανόνας του CMS επιτρέπει θρησκευτικές και ιατρικές εξαιρέσεις από το εμβόλιο.

Ο Σμιτ, ένας Ρεπουμπλικάνος που διεκδικεί την έδρα της Γερουσίας του Μιζούρι, χαιρέτισε το υπόμνημα του CMS ως νίκη σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αυτή την εβδομάδα, το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια του Μιζούρι και το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Λουιζιάνα εξέδωσαν προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά του κανόνα του CMS για το εμβόλιο, ο οποίος παρουσιάστηκε στις 4 Νοεμβρίου μαζί με ομοσπονδιακούς κανόνες που επιβάλλουν είτε διαγνωστικές εξετάσεις είτε εμβόλια για εργοδότες με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους.

«Μεταξύ των δύο αυτών, τα ασφαλιστικά μέτρα καλύπτουν όλες τις πολιτείες» καθώς και την Ουάσινγκτον και τα εδάφη των ΗΠΑ, αναφέρεται στο υπόμνημα. Η CMS έχει ασκήσει έφεση κατά των δύο αποφάσεων των ομοσπονδιακών δικαστηρίων.

Ο κανόνας για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ο οποίος εφαρμόζεται από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, δέχθηκε πλήγμα τον περασμένο μήνα, όταν το πέμπτο εφετείο των ΗΠΑ εξέδωσε προσωρινή διαταγή που εμπόδισε την εφαρμογή του. Το ίδιο δικαστήριο επιβεβαίωσε την προηγούμενη απόφασή του αρκετές ημέρες αργότερα, για την οποία έχει γίνει ένσταση επί του παρόντος από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Στις 29 Νοεμβρίου, το ομοσπονδιακό Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μπάιντεν ενημέρωσε τις υπηρεσίες με υπόμνημα ότι μπορούν να περιμένουν να καταγγείλουν ή να θέσουν σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους τους που δεν θα εμβολιαστούν μέχρι να τελειώσουν οι διακοπές.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Διοίκησης του OMB Τζέισον Μίλλερ και ο Διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης Προσωπικού Κίραν Αχούτζα έγραψαν ότι “δεν επιβάλλονται επακόλουθες ενέργειες επιβολής, πέρα από την εκπαίδευση και τη συμβουλευτική” για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους “που δεν έχουν ακόμη συμμορφωθεί με την απαίτηση εμβολιασμού μέχρι να αρχίσει το νέο ημερολογιακό έτος τον Ιανουάριο”.

Αργότερα, η Τζεν Ψάκι του Λευκού Οίκου υποβάθμισε το υπόμνημα και δήλωσε ότι “τίποτα δεν έχει αλλάξει” όσον αφορά την επιβολή, υποστηρίζοντας ότι είναι “ανακριβές” να λέγεται ότι ο Λευκός Οίκος “καθυστέρησε κάτι ή άλλαξε” την επιβολή του κανόνα. Τον Σεπτέμβριο, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα απαιτούσε από όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να κάνουν το εμβόλιο.

Η Epoch Times επικοινώνησε με το CMS για περαιτέρω σχόλια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε