Σάββατο, 28 Ιαν, 2023
12 Ιανουαρίου 2021. (Εθνική Αεροπορία των ΗΠΑ / Αρχιλοχίας Andrew Jackson)

ΗΠΑ: Τέσσερις πολιτείες επιστρατεύουν την Εθνοφρουρά για να αντιμετωπίσουν την κρίση στελέχωσης της υγειονομικής περίθαλψης

Τουλάχιστον τέσσερις πολιτείες τις τελευταίες εβδομάδες κάλεσαν μέλη της Εθνικής Φρουράς για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στελέχωσης της υγειονομικής περίθαλψης εν μέσω των εντολών για το εμβόλιο COVID-19 για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τα γηροκομεία.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Ιντιάνα έγινε η τελευταία πολιτεία που ανέπτυξε την Εθνική Φρουρά σε νοσοκομεία. Το Υπουργείο Υγείας της Ιντιάνα επιβεβαίωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι μέλη της Εθνοφρουράς στάλθηκαν σε 13 εγκαταστάσεις, αφού αξιωματούχοι του Indiana University Health, του μεγαλύτερου νοσοκομειακού συστήματος της πολιτείας, υπέβαλαν το σχετικό αίτημα.

Οι αξιωματούχοι του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα δήλωσαν ότι αντιμετωπίζει «ιστορικά υψηλά επίπεδα» ασθενών τόσο με COVID-19 όσο και χωρίς COVID-19. Νωρίτερα φέτος, περίπου 125 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα απολύθηκαν επειδή δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή του συστήματος για το εμβόλιο, αν και το νοσοκομείο δήλωσε τότε ότι οι περισσότεροι απολυμένοι εργαζόμενοι ήταν μερικής απασχόλησης.

«Καθώς τα κρούσματα COVID συνεχίζουν να αυξάνονται και η νοσηλεία ασθενών με COVID και μη COVID φτάνει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, η ζήτηση και η πίεση για τα μέλη της ομάδας του IU Health, τους νοσηλευτές και τους παρόχους δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη», δήλωσε το Indiana University Health το Σαββατοκύριακο, προσθέτοντας ότι «θα αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους και θα επιστρατεύσει μέλη της Εθνικής Φρουράς της Ιντιάνα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Ιντιάνα, για να βοηθήσει σε περιοχές κρίσιμων αναγκών».

Ομάδες έξι ατόμων της Εθνικής Φρουράς με κλινικά και μη κλινικά μέλη θα αποστέλλονται στα νοσοκομεία του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα ανά δύο εβδομάδες, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Στο Νιου Χάμσαϊρ, οι αρχές επιβεβαίωσαν πριν από μερικές ημέρες ότι περίπου 70 μέλη της Εθνοφρουράς θα αναπτυχθούν εντός των προσεχών εβδομάδων για να παράσχουν μη κλινική υποστήριξη σε εγκαταστάσεις ιατρικής περίθαλψης.

«Κατά κύριο λόγο, θα ξεκινήσουμε με τη μη κλινική φροντίδα στα νοσοκομεία και ο κύριος λόγος για τον οποίο -είμαστε μια δύναμη μερικής απασχόλησης», δήλωσε σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο υποστράτηγος της Εθνικής Φρουράς Ντέιβιντ Μικολάιτις. «Και για να χρησιμοποιήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και τους βοηθούς γιατρούς μας, δεν θέλουμε να τους στερήσουμε από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που είναι ήδη επιβαρυμένο».

Η εν λόγω ανάπτυξη θα ξεκινήσει στις 12 ή 13 Δεκεμβρίου, επιβεβαίωσε ο ίδιος.

«Εάν δυστυχώς κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τα ποσοστά νοσηλείας συνεχίσουν να αυξάνονται, θα είμαστε περισσότερο από ευτυχείς να παράσχουμε πρόσθετους πόρους», δήλωσε ο Μικολάιτις.

Η κυβερνήτης του Μέιν Τζάνετ Μιλς συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δράση για το Κλίμα 2019 στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 23 Σεπτεμβρίου 2019. (Timothy A. Clary/AFP via Getty Images)

 

Στο Μέιν, η Δημοκρατική Κυβερνήτης Τζάνετ Μιλς δήλωσε στις 8 Δεκεμβρίου ότι ενεργοποίησε περίπου 75 επιπλέον μέλη της Εθνικής Φρουράς. Θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την παροχή μη κλινικής υποστήριξης σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, μήνες μετά την έκδοση από την πολιτεία εντολής εμβολίων για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, την οποία αρνήθηκαν να μπλοκάρουν πολλά δικαστήρια.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Μέιν -το Ιατρικό Κέντρο του Μέιν- «δεν είχε διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής θεραπείας» κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Τζόελ Μπότλερ, προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο αναγκάστηκε να κλείσει έξι χειρουργικές αίθουσες επιπλέον των έξι που είχαν κλείσει προηγουμένως.

Και στη Νέα Υόρκη, η κυβερνήτης Κάθυ Χόχουλ, επίσης Δημοκρατική, ανακοίνωσε ότι η Εθνική Φρουρά της πολιτείας θα εκτελέσει παρόμοια αποστολή στα κρατικά νοσοκομεία.

Η Εθνοφρουρά θα αναπτύξει περίπου 120 στρατιωτικούς ιατρούς και ιατρικούς τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας σε 12 μακροχρόνιες εγκαταστάσεις και γηροκομεία «για να διευκολύνει τις ελλείψεις προσωπικού», σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Φρουράς. Η κυβερνήτης Κάθυ Χόχουλ, Δημοκρατική, εξέδωσε την εντολή στις αρχές Δεκεμβρίου, επικαλούμενη, όπως είπε, την εποχιακή αύξηση των κρουσμάτων COVID-19.

Τα μέλη της υπηρεσίας αποστέλλονται σε εγκαταστάσεις στο Γκόσεν, στις Συρακούσες, στο Ρότσεστερ, στο Όλμπανι, στο Μπάφαλο, στην Ούτικα, στο Πλάτσμπουργκ, στο Γιούνιοντεϊλ, στο Λίμπερτι, στο Βέσταλ, στο Όλεαν και στο Λάιονς, επιβεβαίωσε η Φρουρά σε ανακοίνωσή της.

Η απόφαση ελήφθη εβδομάδες αφότου χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Νέα Υόρκη τέθηκαν σε άδεια άνευ αποδοχών μετά την εφαρμογή της εντολής της Χόχουλ για το εμβόλιο COVID-19, η οποία προκάλεσε αναστάτωση στο προσωπικό. Ούτε η Χόχουλ ούτε η Φρουρά αναφέρθηκαν στην εντολή COVID-19 εν μέσω της ανάπτυξης.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε