Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022
Ο δικηγόρος του Τραμπ και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι μιλά στα μέσα ενημέρωσης ενώ πλαισιώνεται από τη δικηγόρο της εκστρατείας Τραμπ, Σίντνεϊ Πάουελ (Αριστερά) και την ανώτερη νομική σύμβουλο της εκστρατείας Τραμπ, Τζένα Έλις, σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσιγκτον στις 19 Νοεμβρίου 2020. (Charlotte Cuthbertson / The Epoch Times)

«Υπήρξε όντως νοθεία»: Πρόεδρος Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών (FEC) Τρέυ Τρέινορ δήλωσε ότι οι ένορκες καταθέσεις που έχει στα χέρια της η εκστρατεία Τραμπ δείχνουν ότι σημειώθηκε απάτη κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

«Ο τεράστιος αριθμός ένορκων καταθέσεων που βλέπουμε σε αυτές τις υποθέσεις δείχνουν ότι στην πραγματικότητα υπήρξε απάτη», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο «Just the News AM» την Παρασκευή.

Είπε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει διαφάνεια σχετικά με τη εκλογική διαδικασία και ότι η απάντηση στις ερωτήσεις που έχει θέσει η εκστρατεία Τραμπ για την ακεραιότητα των εκλογών είναι «πολύ σημαντικό για τη νομιμότητα της προεδρίας»

Σε απάντηση ερώτησης της δημοσιογράφου Κάρι Σέφιλντ, ο Τρέινορ ανέφερε συγκεκριμένα μια ορκωτή δήλωση του Στίβεν Μίλερ, καθηγητή μαθηματικών στο Williams College.

Ο Μίλερ – ο οποίος ειδικεύεται στην μαθηματική ανάλυση και στα σαμεμετρικά – θεωρεί σχεδόν 100.000 ψηφοδέλτια της Πενσυλβάνια «ύποπτα» για πιθανή εκλογική απάτη μετά από ανάλυση των εκλογικών δεδομένων και τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Μεταξύ 89.397 έως 98.801 ψηφοδελτίων ζητήθηκαν είτε από κάποιον άλλον εκτός του εγγεγραμμένου Ρεπουμπλικανού, είτε ζητήθηκαν και επιστράφηκαν προς ψηφοφορία, αλλά δεν καταμετρήθηκαν, είπε.

Ο Τρέινορ είπε ότι ο Μίλερ πληρεί σαφώς τις προϋποθέσεις ενός ειδικευμένου μάρτυρα σε σχεδόν οποιοδήποτε δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι το δικαστήριο θα πρέπει να εξετάσει τις πληροφορίες που παρείχε.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού από την Epoch Times.

Η ομάδα του Τραμπ παρουσιάζει στοιχεία εν μέσω νομικής διαμάχης

Οι Ρούντι Τζουλιάνι και Σίντνεϊ Πάουελ, οι δύο επικεφαλής δικηγόροι της νομικής μάχης που έχει ανοίξει η εκστρατεία Τραμπ σχετικά με την εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου, παρουσίασαν τα αποδεικτικά στοιχεία που κατέχουν για φερόμενη απάτη και ανωμαλίες στις εκλογές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, την οποία η δικηγόρος του Τραμπ, Τζένα Έλις, χαρακτήρισε ως «εναρκτήρια δήλωση», η νομική ομάδα του Τραμπ είπε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ένορκων καταθέσεων για την υποστήριξη των ισχυρισμών τους.

«Έχουμε, στην υπόθεση του Μίσιγκαν, 220 ένορκες καταθέσεις. Δεν είναι όλες δημόσιες, αλλά οκτώ από αυτές είναι», είπε ο Τζουλιάνι.

Η Epoch Times δεν μπορεί να προβεί σε μια ανεξάρτητη επαλήθευση αυτών των καταθέσεων.

Διάφοροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε πολιτειακό και τοπικό επίπεδο έχουν επιβεβαιώσει αναφορές για εκλογική απάτη, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των Ρεπουμπλικανών παρατηρητών στους χώρους καταμέτρησης ψήφων, ψηφοφορίες με το όνομα αποθανόντων και αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας από δικαστές και αξιωματούχους παρακάμπτοντας την πολιτειακή νομοθεσία, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, ένα άτομο που εν γνώσει του κάνει ψευδή δήλωση σε ένορκη κατάθεση, θα μπορούσε να κατηγορηθεί για ψευδορκία και να αντιμετωπίσει έως και πέντε χρόνια φυλάκισης ή/και πρόστιμα.

Δεν είναι σαφές πόσες ένορκες καταθέσεις θα παρουσιάσει η ομάδα του Τραμπ στο δικαστήριο, καθώς οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Η δικηγόρος της εκστρατείας Τραμπ, Σίντεϊ Πάουελ, μιλά σε συνέντευξη τύπου στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Επιτροπής Ρεπουμπλικανών στην Ουάσινγκτον στις 19 Νοεμβρίου 2020. (Charlotte Cuthbertson / The Epoch Times)

 

Σύμφωνα με τα σχόλια της Πάουελ κατά την διάρκεια συνέντευξής της στην εκπομπή Fox Business την Παρασκευή, υπάρχουν τουλάχιστον δύο τομείς πάνω στους οποίους εργάζεται η νομική ομάδα του Τραμπ.

«Εστιάζω περισσότερο στο τεχνολογικό κομμάτι και την απάτη, και αυτός [Τζουλιάνι] εργάζεται [πάνω] στους μεμονωμένους μάρτυρες, από αυτή την οπτική των πραγμάτων», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε