Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, συζητά το σχέδιο της πολιτείας σχετικά με τα προβλήματα των αστέγων στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, στις 29 Σεπτεμβρίου 2021. (John Fredricks/The Epoch Times)

Καλιφόρνια: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους μαθητές

Οι μαθητές της Καλιφόρνια θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο COVID-19 για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μόλις τα εμβόλια λάβουν πλήρη έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ την 1η Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση ενέκρινε πλήρως το εμβόλιο COVID-19 για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι μαθητές του λυκείου θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως για να εισέλθουν στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών τα εμβόλια είναι προς το παρόν με άδεια έκτακτης ανάγκης. Όταν ο FDA εγκρίνει το εμβόλιο για αυτήν την ηλικιακή ομάδα είτε την 1η Ιανουαρίου είτε την 1η Ιουλίου 2022, θα πρέπει επίσης να εμβολιαστούν. Ο κυβερνήτης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για το εμβόλιο στην Ενιαία Σχολική Περιοχή του Σαν Φρανσίσκο μαζί με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή της πολιτείας Σκοτ ​​Βίνερ.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια ανακοίνωσε επίσης ότι όλο το προσωπικό που εργάζεται σε σχολεία θα πρέπει επίσης να εμβολιαστεί.

Ο Νιούσομ είπε ότι θρησκευτικές και ιατρικές εξαιρέσεις θα επιτρέπονται βάσει της εντολής του κράτους.

«Ο κυβερνήτης έχει δείξει ξανά και ξανά ότι είμαστε πρόθυμοι να ψηφίσουμε ισχυρούς νόμους για τον εμβολιασμό και αν χρειαστεί να επιστρέψουμε και να το κάνουμε ξανά το επόμενο έτος, θα το κάνουμε», δήλωσε ο ​​Βίνερ.

Ωστόσο, τα νέα μέτρα επικρίθηκαν από μερικούς.

«Θα μπορούσα να κάνω λάθος, αλλά υποθέτω ότι οι περισσότεροι γονείς δεν θα είναι εντάξει με τα μικρά παιδιά τους (σύντομα μόλις 5 ετών) να γίνουν ινδικά χοιρίδια για το CDC», πρόσθεσε η Άμπερ Σμιθ, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Μέχρι και την 1η Οκτωβρίου, η Καλιφόρνια έχει χορηγήσει μία δόση στο 63,5% των νέων ηλικίας 12 έως 17 ετών.

«Υπάρχει ακόμη ένας αγώνας για να φτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε», είπε ο Νιούσομ. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα και πρέπει να τα κάνουμε καλύτερα… πρέπει να συνεχίσουμε να ηγούμαστε … Η Καλιφόρνια ήταν η πρώτη πολιτεία που απαίτησε τη χρήση μάσκας στα σχολεία. Ήμασταν οι πρώτοι στην Αμερική που απαιτήσαμε από όλο το προσωπικό μας είτε να εμβολιαστεί είτε να κάνει εβδομαδιαία τεστ».

Της Vanessa Serna

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε