Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Λεπτομέρεια από το έργο του Τζορτζ Έλγκαρ Χικς "The Sinews of Old England", 1857. Υδατογραφία, γραφίτης, γκουάς, σε χαρτί. Κέντρο Βρετανικής Τέχνης του Γέιλ t. (Public domain)

Καθημερινή ομορφιά: Ένα όμορφο καλοκαίρι

Μια από τις χαρές του καλοκαιριού είναι ο πολύτιμος χρόνος που περνάμε με την οικογένεια, καθώς το φως της ημέρας εκτείνεται μέχρι αργά τη νύχτα. Στον εξιδανικευμένο πίνακα “The Sinews of Old England”, ο Άγγλος ζωγράφος Τζορτζ Χικς απεικόνισε τις διαχρονικές ιδιότητες που χρειάζονται ένας άνδρας και μια γυναίκα για έναν ευτυχισμένο γάμο και μια καλή οικογενειακή ζωή.

Τζορτζ Χικς “The Sinews of Old England”, 1857. Υδατογραφία, γραφίτης, γκουάς, σε χαρτί. Κέντρο Βρετανικής Τέχνης του Γέιλ. (Public domain)

 

Στον πίνακα, μια νεαρή οικογένεια στέκεται έξω από το σπίτι της. Ο άντρας στέκεται με αυτοπεποίθηση, έτοιμος για την εργασία της ημέρας για να προσφέρει στη γυναίκα του και το μικρό του παιδί. Η σωματική του δύναμη φαίνεται από τα βαριά εργαλεία που έχει κρεμάσει στον ώμο του, και πιο διακριτικά, η δύναμη του χαρακτήρα του φαίνεται επίσης από το πώς κρατάει τρυφερά τη σύζυγό του κοντά του, καθώς εκείνη ακουμπάει στον ώμο του: Είναι εκεί για να στηρίξει συναισθηματικά την οικογένειά του.

Η σύζυγός του τον κοιτάζει με αγάπη. Έχει το φόρεμά της ανεβασμένο δείχνοντας ότι κάνει τις καθημερινές της δουλειές, στηρίζοντας και περιθάλποντας την οικογένεια. Οι καρποί της δουλειάς της είναι τα λουλούδια που πλαισιώνουν την πόρτα, το τακτοποιημένο σπίτι που φαίνεται μέσα από την ανοιχτή πόρτα και το ευχαριστημένο τους νήπιο που μεγαλώνει γνωρίζοντας ότι το κλειδί για μια γεμάτη, πλούσια ζωή είναι η καλοσύνη.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε