Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρετάει έξω από τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη στις 10 Αυγούστου 2022. (Stringer/AFP via Getty Images)

«Κυνήγι μαγισσών» : Ο Τραμπ επικρίνει τον Λευκό Οίκο του Μπάιντεν για την επιδρομή στο Μαρ-α-Λάγκο

Επιδρομή του FBI στο θέρετρο Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε τον ισχυρισμό του Λευκού Οίκου ότι δεν γνώριζε για την έφοδο του FBI στο σπίτι του στη Φλόριντα.

«Ο “Λευκός Οίκος” μόλις ανακοίνωσε ότι δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ για την πρωινή επιδρομή στο Μαρ-α-Λάγκο, ούτε για τη διάρρηξη των ντουλαπιών της Μελάνια, του χρηματοκιβωτίου μου ή του ασφαλούς και κλειδωμένου αποθηκευτικού χώρου όπου φυλάσσονταν με ασφάλεια μη διαβαθμισμένα έγγραφα τα οποία το FBI γνώριζε, του έδειξαν και του έκαναν συστάσεις να προστεθεί άλλη μια κλειδαριά (την οποία έσπασαν, αλλά όχι με τον σπαστήρα χρηματοκιβωτίων που έφεραν μαζί τους!)», ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του στην πλατφόρμα Truth Social στις 13 Αυγούστου.

«Πιστεύει πραγματικά ΚΑΝΕΙΣ ότι ο Λευκός Οίκος δεν γνώριζε γι’ αυτό;». συνέχισε ο Τραμπ. «ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ!»

Ο Τραμπ αναφερόταν στα σχόλια που έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ στις 9 Αυγούστου, όταν είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «δεν ενημερώθηκε» και «δεν γνώριζε» για την έφοδο του FBI. Είπε επίσης ότι «κανείς στον Λευκό Οίκο δεν ενημερώθηκε».

Οι πράκτορες του FBI ανέκτησαν από το θέρετρο του Τραμπ στις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με το ένταλμα και την απόδειξη ιδιοκτησίας που αποσφραγίστηκε από τον δικαστή Μπρους Ράινχαρτ το απόγευμα της Παρασκευής, έγγραφα που θεωρούσαν ότι ήταν χαρακτηρισμένα ως εμπιστευτικά, διαβαθμισμένα και άκρως απόρρητα. Ωστόσο, ο Τραμπ δήλωσε ότι τα έγγραφα ήταν «όλα αποχαρακτηρισμένα».

Το ένταλμα ανέφερε ότι το FBI ερευνούσε τον πρώην πρόεδρο για πιθανή παραβίαση τριών διαφορετικών νόμων. Ένας από τους νόμους, ο οποίος εμπίπτει στον νόμο περί κατασκοπείας, απαγορεύει ένα ευρύ φάσμα ενεργειών σχετικά με ευαίσθητα κυβερνητικά αρχεία, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής, μετάδοσης ή απώλειας πληροφοριών που σχετίζονται με την εθνική άμυνα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος της Διάσκεψης των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Έλις Στέφανικ, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στις 12 Αυγούστου για να αντιδράσουν στην επιδρομή του FBI.

«Η επιδρομή του FBI στον πρόεδρο Τραμπ αποτελεί πλήρη κατάχρηση και υπέρβαση της εξουσίας του», δήλωσε η Στέφανικ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πιθανότερος πολιτικός αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν το 2024 και αυτό συμβαίνει σε λιγότερο από 100 ημέρες από τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές».

«Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν δεσμευτεί για άμεση εποπτεία, λογοδοσία και μια πλήρη έρευνα για να παράσχουν την απαραίτητη διαφάνεια και απαντήσεις στον αμερικανικό λαό σχετικά με την χρησιμοποίηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI από τον Τζο Μπάιντεν και την κυβέρνησή του εναντίον του πολιτικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν», πρόσθεσε η Στέφανικ.

Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση στο Truth Social το Σάββατο, ο Τραμπ υποστήριξε ότι θα βγει από την έρευνα «νικητής».

«Όπως και όλες τις άλλες Φάρσες και Απάτες που χρησιμοποίησαν για να προσπαθήσουν να φιμώσουν τη φωνή της μεγάλης πλειοψηφίας του Αμερικανικού Λαού, έχω την ΑΛΗΘΕΙΑ με το μέρος μου, και όταν έχεις την ΑΛΗΘΕΙΑ, θα είσαι τελικά νικητής!». έγραψε ο Τραμπ.

Λίγα λεπτά αργότερα, δημοσίευσε μια άλλη ανάρτηση: «ΚΆΝΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΉ ΜΕΓΆΛΗ ΞΑΝΆ!»

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε