Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Ένας υγειονομικός δείχνει μια κάρτα εμβολιασμού COVID-19 στο QueensCare Health Center σε μια κυρίως λατινική συνοικία στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, στις 11 Αυγούστου 2021. (Robyn Beck/AFP μέσω Getty Images)

Με πρόστιμα και αποκλεισμό από το Ίντερνετ οι μη εμβολιασμένοι φοιτητές σε πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ

Οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Quinnipiac του Κονέκτικατ θα τιμωρηθούν με πρόστιμο έως και 2.275 δολάρια και θα χάσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο εάν δεν συμμορφωθούν με τις πολιτικές εμβολιασμού του πανεπιστημίου για την COVID-19.

Το ιδιωτικό κολέγιο φιλελεύθερων τεχνών στην κομητεία New Haven ανακοίνωσε τις νέες κυρώσεις στις 16 Αυγούστου σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη σε περίπου 600 φοιτητές που δεν έχουν ακόμη παράσχει αποδείξεις εμβολιασμού κατά της COVID-19 ή ζήτησαν εξαίρεση.

Οι φοιτητές στο Quinnipiac κλήθηκαν να υποβάλουν τα αρχεία εμβολιασμού τους μέχρι την 1 Αυγούστου, σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποκτήθηκε από την Epoch Times. Όσοι δεν συμμορφώνονται μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να πληρώνουν εβδομαδιαία πρόστιμα 100 δολαρίων, με αυξήσεις 25 $ μετά από κάθε δύο εβδομάδες, έως και 200 $ κατ ‘ανώτατο όριο την εβδομάδα. Επίσης, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο της πανεπιστημιούπολης και το Wi-Fi.

Οι φοιτητές ενδέχεται να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως και 2.275 δολάρια συνολικά για την φθινοπωρινή περίοδο, προειδοποίησε το πανεπιστήμιο. Οι κυρώσεις καλύπτουν όσους δεν λαμβάνουν εμβόλιο, καθώς και τους εξαιρεθέντες μαθητές που χάνουν εβδομαδιαία τεστ COVID-19. Θα καταβάλλεται πρόστιμο 100 δολαρίων για κάθε χαμένο τεστ.

Οι φοιτητές που έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου δύο δόσεων μέχρι τις 25 Αυγούστου δεν θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο, εφόσον εμβολιαστούν πλήρως μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, ανέφεραν οι πανεπιστημιακοί αξιωματούχοι. Αλλά πρέπει ακόμα να συμμετέχουν σε εβδομαδιαίες εξετάσεις μέχρι δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση και να έχουν αρνητικό τεστ πριν επιστρέψουν στην πανεπιστημιούπολη.

«Ευχόμαστε να μην χρειαζόταν να λάβουμε αυτά τα μέτρα, αλλά η προστασία της υγείας της κοινότητας του πανεπιστημίου, μέσω της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις εμβολιασμού μας, είναι ο μόνος τρόπος για να χαλαρώσουμε τους περισσότερους από τους περιορισμούς που σχετίζονται με την COVID και να επιστρέψουμε με ασφάλεια στη δια ζώσης μάθηση και συμβίωση», δήλωσε ο Chief Experience Officer Τομ Έλετ στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στους μαθητές. «Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτά τα σημαντικά υγειονομικά πρωτόκολλα».

Το Quinnipiac δεν είναι το πρώτο σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες που χρησιμοποιεί οικονομικά μέσα για να επιβάλει την πολιτική εμβολιασμού του. Το Rhodes College, ένα ιδιωτικό κολέγιο Θεωρητικών Επιστημών που εξυπηρετεί λίγο περισσότερους από 2.000 φοιτητές στο Μέμφις του Τενεσί, ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι οι μαθητές πρέπει να εμβολιαστούν ή να πληρώσουν ένα υποχρεωτικό τέλος εξετάσεων COVID του ύψους των 1.500 δολαρίων.

«Κατά την επιστροφή τους στην πανεπιστημιούπολη, οι μη εμβολιασμένοι φοιτητές θα χρεώνονται 1.500 δολάρια ανά εξάμηνο για την κάλυψη των εξόδων των υποχρεωτικών εξετάσεων», ανέφερε επιστολή προς την κοινότητα του Rhodes College.

Ομοίως, το West Virginia Wesleyan College, ένα ιδιωτικό κολέγιο Θεωρητικών Επιστημών στη Δυτική Βιρτζίνια, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα επιβάλει πρόστιμο 750 δολαρίων σε κάθε ανεμβολίαστο φοιτητή. Οι μαθητές αυτοί υποχρεούνται επίσης να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίες εξετάσεις και να διατηρούν φυσική απόσταση. Οι φοιτητές που διαγιγνώσκονται με COVID-19 και δεν μπορούν να φύγουν από την πανεπιστημιούπολη θα πληρώσουν άλλο πρόστιμο 250 δολαρίων.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε