Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

Μέχρι το τέλος του χρόνου το νέο νομοσχέδιο για το τραύμα, προβλέπει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Μέχρι το τέλος του χρόνου εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Τραύματος, που θα προβλέπει τη δημιουργία Κέντρων Αναφοράς Τραύματος σε όλη την Ελλάδα.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στη διάρκεια της ημερίδας «Thessaloniki Mini Trauma Conference» που πραγματοποιείται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής. Σημειώνεται ότι νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχει συμπεριληφθεί στην πρόταση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την Οργάνωση Διαχείρισης Τραύματος ως ένα από τα Πιλοτικά Κέντρα Τραύματος Επιπέδου I.

«Εργαζόμαστε συστηματικά, ούτως ώστε μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου να φέρουμε στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια – ελπίζω και παλεύουμε – μέχρι τέλος του χρόνου να έχουμε ψηφίζει το νέο νόμο για το τραύμα στη χώρα μας και να θεσμοθετήσουμε όλες εκείνες τις διαδικασίες και προϋποθέσεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε Κέντρα Αναφοράς Τραύματος σε όλη τη χώρα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας.

Επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια για την δημιουργία του συστήματος για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση του τραύματος γίνεται σε συνδυασμό με άλλες δράσεις, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι πριν λίγες ημέρες διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν προβλεφθεί χώροι αναζωογόνησης στα σχέδια εκσυχρονισμού των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) περίπου 90 νοσοκομείων της χώρας. «Αυτή τη στιγμή, οι μηχανικοί αλλάζουν τα σχέδια στα νοσοκομεία όπου θα καθοριστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, αρχικά μελετητικά και στη συνέχεια κατασκευαστικά, έτσι ώστε να οργανώσουμε τους χώρους αναζωογόνησης αλλά και το Σύστημα Τραύματος», πρόσθεσε ο κος Χρυσοχοΐδης

Σε χαιρετισμό που απέστειλε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως βασική προτεραιότητα τη δημιουργία ενός νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών στο τραύμα. Στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε σε τρεις βασικούς άξονες: Ο πρώτος είναι η δημιουργία Κέντρων Τραύματος και έχουμε ήδη τις εισηγήσεις της επιτροπής. Ο δεύτερος άξονας είναι η ανακαίνιση και δημιουργία των νέων ΤΕΠ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και η λειτουργία τους με βάση τις οδηγίες των ειδικών στην αντιμετώπιση του τραύματος. Ο τρίτος άξονας είναι η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας».

Παρόντες στην ημερίδα ήταν ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

Της  Αγγέλας Φωτοπούλου

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε