Σάββατο, 13 Ιούλ, 2024
Ένα παιδί κάνει το εμβόλιο Pfizer BioNTech COVID-19 στο κυβερνητικό κέντρο της κομητείας Φέρφαξ στις 04 Νοεμβρίου 2021 στο Αναντέιλ της Βιρτζίνια. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε αυτή την εβδομάδα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. (Φωτογραφία: Chip Somodevilla/Getty Images)

Μελέτη διαπιστώνει διαταραχές ακοής και ισορροπίας μεταξύ των εμβολιασμένων κατά της COVID-19

«Είμαστε οι πρώτοι που επιβεβαιώνουμε αυτή την αυξημένη σχετική επίπτωση εμβοών και ιλίγγων μετά τη χορήγηση των εμβολίων COVID-19», γράφουν οι συγγραφείς.

Περισσότερες περιπτώσεις διαταραχών της ακοής και της ισορροπίας παρατηρήθηκαν μετά τη χορήγηση εμβολίων COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η οποία ζήτησε από τους εμβολιασθέντες να παραμείνουν σε επιφυλακή για τέτοιου είδους επιπλοκές.

Η αυστραλιανή μελέτη που αξιολογήθηκε από ομότιμους και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Vaccine στις 22 Φεβρουαρίου, είχε ως στόχο να διαπιστώσει εάν υπήρξε αύξηση των «οπτικοισοφαγικών συμβάντων» μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 στη νοτιοανατολική Αυστραλία. Το οπτικοαισθητήριο αναφέρεται σε καταστάσεις που σχετίζονται με διαταραχές της ακοής και της ισορροπίας.

«Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης και οι εμβολιαζόμενοι θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για πιθανά ωτοακουστικά ενοχλήματα μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19», αναφέρουν οι συγγραφείς.

Αύξηση των περιστατικών ιλίγγου, εμβοών

Ερευνητές διαπίστωσαν αύξηση των περιστατικών ιλίγγου και εμβοών μετά τον εμβολιασμό. Οι εμβοές είναι μια κατάσταση που κάνει ένα άτομο να ακούει ήχους όπως βουητό, κουδούνισμα ή βούισμα, απουσία εξωτερικών ερεθισμάτων. Ο ίλιγγος κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται σαν να περιστρέφονται και μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη.

«Η μελέτη μας διαπίστωσε αυξημένη σχετική συχνότητα εμφάνισης ιλίγγων στις 42 ημέρες μετά τη χορήγηση εμβολίων mRNA και αυξημένη σχετική συχνότητα εμφάνισης εμβοών στις 42 ημέρες μετά τη χορήγηση εμβολίων τόσο του φορέα αδενοϊού Vaxzevria όσο και των εμβολίων mRNA», γράφουν οι ερευνητές.

«Είμαστε οι πρώτοι που επιβεβαιώνουμε αυτή την αυξημένη σχετική επίπτωση εμβοών και ιλίγγου μετά τη χορήγηση εμβολίων COVID-19», δήλωσαν. Υπέθεσαν ότι τα οπτικοακουστικά συμβάντα μπορεί να είναι μια «ανοσοδιαμεσολαβούμενη βλάβη» που προκλήθηκε από τα εμβόλια COVID-19.

Καμία αύξηση των περιπτώσεων απώλειας ακοής

Στην ίδια μελέτη, οι ερευνητές αναφέρουν ότι δεν υπήρξε «αυξημένη σχετική συχνότητα εμφάνισης της απώλειας ακοής» στις 42 ημέρες μετά από οποιοδήποτε εμβόλιο COVID-19.

Σημείωσαν ότι τα δεδομένα του αμερικανικού συστήματος αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων εμβολίων (VAERS) και οι μελέτες που διεξήχθησαν στο φινλανδικό και δανέζικο μητρώο υγειονομικής περίθαλψης «δεν διαπίστωσαν καμία συσχέτιση μεταξύ αιφνίδιας νευροαισθητήριας απώλειας ακοής (SSNHL) και εμβολιασμού κατά της COVID-19».

Ως εκ τούτου, οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ανάλυσή τους «υποστηρίζει την άποψη ότι δεν υπάρχει αυξημένη συχνότητα εμφάνισης απώλειας ακοής μετά τη χορήγηση των εμβολίων COVID-19».

Οι συγγραφείς επεσήμαναν έναν περιορισμό – ότι η μελέτη τους δεν μπορούσε να λάβει υπόψη τυχόν ταυτόχρονες λοιμώξεις από την COVID-19, οι οποίες, σύμφωνα με άλλες μελέτες, θα μπορούσαν να συσχετιστούν με οπτικοακουστικά συμβάντα.

«Η λοίμωξη COVID-19 είναι ένας σημαντικός πιθανός συγχυτικός παράγοντας της συσχέτισης μεταξύ του εμβολιασμού COVID-19 και των ωτοακουστικών συμβάντων», σημείωσαν.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε