Τρίτη, 05 Δεκ, 2023
Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης προετοιμάζει ένα εμβόλιο COVID-19 στο Σάουθφιλντ του Μισισιπή, στις 24 Αυγούστου 2021. (Emily Elconin/Getty Images)

Μελέτη: Οι τριπλά εμβολιασμένοι είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν συμπτωματική COVID-19 σε σχέση με τους ανεμβολίαστους

Εμβόλια & Ασφάλεια

Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Γιούτα έδειξε ότι τα άτομα που έλαβαν δύο ή τρεις δόσεις του εμβολίου COVID-19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτωματική COVID-19

Η μελέτη διήρκεσε από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 19 Απριλίου 2022 και οι συμμετέχοντες (υγειονομικοί και άλλοι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής) υποβάλλονταν σε PCR test σε εβδομαδιαία βάση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι από εκείνους που μολύνθηκαν με COVID-19, 109 ήταν ανεμβολίαστοι και 634 εμβολιασμένοι.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε από το Journal of the American Medical Association και αξιοποιήθηκε από το δίκτυο HEROES-RECOVER, το οποίο χρηματοδοτείται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Από τους 7.223 συμμετέχοντες που εγγράφηκαν, οι 1.710 αποκλείστηκαν επειδή είχαν μολυνθεί με COVID-19 πριν από την ημερομηνία έναρξης της μελέτης. Η πλειονότητα των υπόλοιπων συμμετεχόντων δεν είχε μολυνθεί κατά τη διάρκεια του χρονικού πλαισίου της μελέτης.

Τα αποτελέσματα αυτά διέφεραν από την περίοδο της παραλλαγής Δέλτα, όπου τα μη εμβολιασμένα άτομα ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν συμπτωματική COVID-19 και να έχουν πυρετό ή ρίγη και άλλα μεγαλύτερης διάρκειας συμπτώματα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε