Τρίτη, 26 Σεπ, 2023
Πανό με τις λέξεις «Σκοτώστε τον καπιταλισμό» σε διαδήλωση κατά μιας σειράς αμφιλεγόμενων εργασιακών μεταρρυθμίσεων στο Παρίσι, 28 Ιουνίου 2016. (Thomas Samson/AFP via Getty Images)

Μερικές φορές, χρειαζόμαστε ένα «Reset»

Από την Sam Sorbo

 

Πιθανότατα έχετε ακούσει τώρα ότι υπάρχει μια σειρά από δισεκατομμυριούχους και ελίτ (αλλά επαναλαμβάνομαι) που υποστηρίζει ένα παγκόσμιο κίνημα που ονομάζεται «Great Reset».

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό ονειρεύεται ποιητικά μια νέα έκδοση ολόκληρων οικονομικών συστημάτων για την «πραγματική αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων όπως η ακραία φτώχεια, η ανισότητα και η κλιματική αλλαγή». Αλλά πώς θα συμβεί αυτό εάν διαλύσουμε το μεγαλύτερο σύστημα καταπολέμησης της ανισότητας που εφευρέθηκε ποτέ; Ή αν καταστρέψουμε τον καλύτερο τρόπο διατήρησης του περιβάλλοντός μας (πλούτου μας);

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, λίγο μετά την εντολή απόλυτης καταστροφής των μικρών επιχειρήσεων (αλλά εξαιρώντας υποκριτικά τις εγκαταστάσεις παραγωγής του Χόλιγουντ) και την απαίτηση για ακραίες κοινωνικές αποστάσεις με μόνιμα καλύμματα προσώπου ενώ προκλητικά κάνει πάρτι με φίλους (χωρίς μάσκες, με αγκαλιές και φιλιά) σε πολυτελή εστιατόρια, μίλησε επίσης με ενθουσιασμό για αυτήν την επαναρύθμιση (reset). Ο πρίγκιπας Κάρολος, επίσης, μιλά για αυτήν την «χρυσή ευκαιρία» για μια νέα έκδοση ολόκληρου του κόσμου προς αυτό που το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θεωρεί ως «απαραίτητη παγκόσμια διακυβέρνηση»,δραματικά απομακρυσμένη από την κακή «εθνικιστική αντίδραση». Ποια, ακριβώς, είναι η αποδεδειγμένη ζημία του εθνικισμού, γνωστού σε πιο λογικούς κύκλους ως υγιούς ανταγωνισμού και υπερηφάνειας της ομάδας; Τι ακολουθεί στην ατζέντα τους – τέλος στις αθλητικές εκδηλώσεις;

Κάποιος δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί, τι τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν όλες τις απαντήσεις; Είναι υπερηφάνεια, ύβρις, ηλιθιότητα ή συνδυασμός και των τριών; Ο διευθύνων σύμβουλος της Sompo Holdings, Inc., Κένγκο Σακουραντά, δήλωσε ότι ο καπιταλισμός στην τρέχουσα εκδοχή του, «δεν συμβάλλει πραγματικά στην ευημερία της ανθρωπότητας». Απαιτεί να «επαναπροσδιορίσουμε» τον καπιταλισμό και να εξετάσουμε την «κοινωνική βιωσιμότητα και την ευημερία των ανθρώπων».

Πώς μπορεί κάποιος με τόση δύναμη και επιτυχία να είναι τόσο πολύ λάθος; Και γιατί δεν υπάρχουν αποδοκιμασίες;

Μπερδεύουμε τους επιτυχημένους ανθρώπους με ανθρώπους που νοιάζονται για την ανθρωπότητα, και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την εσφαλμένη εμπιστοσύνη μας.

Έχουμε εκπαιδευτεί, στο σχολείο, να έχουμε πίστη στην εξουσία – στην Βίβλο όμως όχι – να βασιζόμαστε σε ηγέτες – αλλά μόνο στον εγκεκριμένο τύπο αυτών – και να ακολουθούμε εντολές – παρά τις προειδοποιήσεις της μητέρας μας: «Αν όλοι έπεφταν στον γκρεμό, θα έπεφτες κι εσύ;»

Όπως φαίνεται, ναι, μαμά, γιατί μας στείλατε σε δημόσια σχολεία, όπου μάθαμε να κάνουμε ακριβώς αυτό, συνήθως. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για να υποστηρίξετε την εκπαίδευση στο σπίτι: απελευθερωμένη και κριτική σκέψη.

Ο γιατρός Άνθονυ Φαούτσι, διάσημος για την αντιστροφή των προβλέψεων και των οδηγιών του για την COVID-19 αναλόγως των πολιτικών παιχνιδιών, μας συμβουλεύει: «Τώρα είναι η ώρα να κάνετε ό,τι σας λένε.» Προερχόμενο από έναν γιατρό, θα είχε νόημα αν με αυτό εννοούσε αποκλειστικά μια ιατρική συμβουλή. Αλλά η γενική του δήλωση αποκαλύπτει λίγο περισσότερο την ύποπτη προσωπική του ατζέντα.

Οι ηγέτες που επικρίνουν τον καπιταλισμό προσφέρουν διάφορες μορφές (λες και υπάρχουν διαφορετικές μορφές ολοκληρωτισμού) του σοσιαλισμού για να τον αντικαταστήσουν. Ο αμερικανικός καπιταλισμός δημιούργησε την μεγαλύτερη πρόοδο της ανθρωπότητας, παγκοσμίως, στην ιστορία, στον ταχύτερο χρόνο. Η παγκόσμια φτώχεια έχει μειωθεί σημαντικά και φαίνεται ότι θα εξαλειφθεί εντός δύο δεκαετιών. Συνολικά, η παγκόσμια υγεία έχει επίσης βελτιωθεί δραστικά.

Αυτοί οι «ανώτεροι» επιθυμούν απεγνωσμένα να μας πείσουν ότι ο καπιταλισμός είναι κακός. Ο εθνικισμός είναι κακός. Ο ανταγωνισμός είναι κακός. Ο καπιταλισμός είναι σαν ένα παιχνίδι, πραγματικά, όπως η μονόπολη . Είναι αλήθεια ότι στο τέλος του παιχνιδιού ένα άτομο έχει συγκεντρώσει τόσο πλούτο που όλοι οι άλλοι «χάνουν». Αλλά είναι πραγματικά χαμένοι; Όχι! Αν ήταν, δεν θα συμμετείχαν στο παιχνίδι. Όλοι έχουν ωφεληθεί επειδή τους άρεσε το παιχνίδι. Στην πραγματικότητα, το τέλος συχνά οδηγεί σε επαναληπτικό αγώνα, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει αξία στο παιχνίδι.

Αλλά ο Τζορτζ Σόρος και το συνάφι του, αφού έπαιξαν το παιχνίδι του καπιταλισμού και κέρδισαν, απαιτούν από τους υπόλοιπους να σταματήσουμε, προκειμένου να σώσουμε τον πλανήτη.

Είναι οι νικητές της μονόπολης που αρνούνται όλους τους ανταγωνιστές. Είναι οι θυμωμένοι χαμένοι που πήραν τις μπάλες τους και πήγαν σπίτι, οπότε κανείς δεν μπορούσε να παίξει. Εάν απλώς εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας για ιδιωτικά αεροπλάνα, σκάφη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και προσωπικούς οδηγούς (όπως απολαμβάνουν αυτοί σήμερα), ο κόσμος θα ήταν τόσο πολύ καλύτερος.

Πρέπει να διαφωνήσουμε έντονα. Κάντε τους να βγουν από το στάδιο πρώτα και να εγκαταλείψουν το παιχνίδι – δεν θα το κάνουν. Θέλουν όλοι να είναι ίδιοι – εκτός από αυτούς. Αν ένας από αυτούς αφήσει την μανιασμένη λαβή του στο τζετ, το σκάφος, τα φανταχτερά δείπνα και αρχίσει να ζει με τους δικούς του κανόνες, αυτό θα άξιζε κάποια προσοχή. Όμως, όσο οι άνθρωποι που προωθούν ένθερμα υψηλότερους φόρους δεν πληρώνουν εθελοντικά υψηλότερους φόρους, αψηφήστε αυτά που μάθατε στο σχολείο και μην εμπιστεύεστε ούτε μια λέξη απο αυτά που λένε.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να θέλουν μια ευκαιρία, αλλά αυτοί οι υποκριτές θέλουν το status quo. Είστε χαρούμενοι εκεί που βρίσκεστε; Πηγαίνετε μαζί τους. Αλλά αν θέλετε τα παιδιά σας να έχουν την ελευθερία να συναγωνίζονται και να επιτυγχάνουν, όπως έκαναν οι περισσότεροι από αυτούς, ήρθε η ώρα να επαναρυθμίσετε την τάση σας που σας κάνει να δίνετε εμπιστοσύνη στους λάθος ανθρώπους.

Η Μεγάλη Επαναρύθμιση (Great Reset) θα πρέπει να είναι στο μυαλό των ελεύθερων ανθρώπων παντού.

 

Η Σαμ Σόρμπο είναι ηθοποιός, παρουσιάστρια ραδιοφωνικής εκπομπής, και συγγραφέας του «Είναι τα παιδιά σου: Ένα ταξίδι από την αμφισβήτηση στην υποστήριξη της οικιακής εκπαίδευσης.»

[They’re Your Kids: An Inspirational Journey from Self-Doubter to Home School Advocate.]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε