Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Ο Ντελ Μπίγκτρι, ιδρυτής του ICAN, λέει ότι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός θα υποβάλει αγωγή εναντίον του Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων και Πρόληψης (CDC) σχετικά με τον ισχυρισμό ότι τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό. (πηγή: candecide.org)

ΜΚΟ μηνύει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τη δήλωσή του ότι τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό

Ο Ντελ Μπίγκτρι, ιδρυτής του Δικτύου Δράσης Ενημερωμένης Συγκατάθεσης (ICAN) δήλωσε ότι ο οργανισμός του θα υποβάλει αγωγή εναντίον των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ζητώντας από την ομοσπονδιακή υπηρεσία να ανακαλέσει τη δήλωση στην ιστοσελίδα της ότι τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό.

«Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν τη δήλωση του CDC ότι τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό», δήλωσε ο Μπιγκτρι στην The Epoch Times. «Αυτή είναι μια ψευδής δήλωση» πρόσθεσε.

«Θα καταθέσουμε αγωγή εναντίον του CDC ώστε να αφαιρεθεί αυτή η δήλωση από τον ιστότοπο επειδή στην πραγματικότηττα είναι ανακριβής», πρόσθεσε.

Ο Μπίγκτρι είπε ότι το CDC δεν μπόρεσε να παράσχει στον οργανισμό του μελέτες που δείχνουν συγκεκριμένα ότι τα εμβόλια που δόθηκαν σε βρέφη τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους δεν προκαλούν αυτισμό, μια νευρολογική και αναπτυξιακή διαταραχή που μπορεί να διαγνωστεί ήδη από τους πρώτους 6 έως 12 μήνες.

«Εάν τα εμβόλια συμβάλλουν στο ζήτημα, σίγουρα μπορούμε να το απομονώσουμε μέσα από τα εμβόλια που δόθηκαν τους πρώτους έξι μήνες ζωής, επειδή ο αυτισμός εμφανίζεται στους πρώτους έξι μήνες», δήλωσε ο Μπίγκτρι.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει παρατηρηθεί αύξηση στα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό. Το 2000, υπήρχαν μόνο 1 στα 150 παιδιά με αυτισμό. Μέχρι το 2016, το CDC υπολόγισε ότι 1 στα 45 παιδιά είχαν αυτισμό, ενώ 1 στα 32 παιδιά διαγνώστηκαν στο Νιου Τζέρσεϋ.

Μια γενική οπτική των κεντρικών γραφείων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στην Ατλάντα, Ga, στις 30 Σεπτεμβρίου 2014. (Tami Chappell / Reuters)

 

Εκπρόσωπος του CDC είπε ότι ο οργανισμός υγείας ήταν πάντα ανοιχτός στη θέση του σχετικά με τα εμβόλια και τον αυτισμό. «Το CDC είναι και ήταν πάντα ξεκάθαρος σε αυτό το θέμα: τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην The Epoch Times σε email.

Τον Αύγουστο του 2020, η ομοσπονδιακή υπηρεσία δήλωσε ότι έκανε ενημέρωση στον ιστότοπό της και αφαίρεσε προσωρινά τη δήλωσή της προκαλώντας παρανόηση ότι το CDC μπορεί να άλλαξε τη στάση του πάνω στο θέμα.

«Όσον αφορά τη δήλωση που αναφέρετε, το φθινόπωρο του 2020, ως μέρος των συνηθισμένων ενημερώσεων ιστότοπου για τη διασφάλιση συνεπούς μορφοποίησης του, το CDC ενημέρωσε τη σελίδα του για τα εμβόλια και τον αυτισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Πρόσφατα, αυτή η αλλαγή παρερμηνεύτηκε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και σε ορισμένους οργανισμούς ως αλλαγή στη θέση του CDC».

«Η δήλωση έχει προστεθεί πίσω στον ιστότοπό μας για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει σύγχυση σχετικά με τη θέση του CDC», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μπίγκτρι, η δήλωση αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο του CDC στις 27 Αυγούστου 2020 και προστέθηκε ξανά λίγο μετά την έκδοση δελτίου τύπου από τον ICAN στις 25 Ιανουαρίου.

Ο Μαρκ Σαντάκα, δικηγόρος για τις βλάβες των εμβολίων που έχει χειριστεί περισσότερες από 180 υποθέσεις εμβολιασμού, δήλωσε ότι το CDC «δεν θα αφαιρέσει ποτέ» τη δήλωσή του αφού ο οργανισμός υγείας κάνει αυτόν τον ισχυρισμό βάσει της δικής του έρευνας και της σύστασης της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πρακτικών Εμβολιασμού (ACIP) αφού «συνεδριάζουν τακτικά για να ψηφίζουν κάθε είδους θέματα, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων ασφάλειας και των συστάσεων για το ποιος πρέπει να εμβολιαστεί και πότε».

«Το CDC είναι η κορυφαία υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ και, όπως έκανε το ACIP, μπορεί να λάβει επί του παρόντος διαθέσιμες πληροφορίες και να εκδώσει δηλώσεις σχετικές με τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Σαντάκα στην The Epoch Times. «Αυτός είναι ο ρόλος του CDC και αυτό έκαναν».

Ο Σαντάκα είπε ότι η αγωγή του ICAN θα πρέπει αντ ‘αυτού να επικεντρωθεί στο να έχει το CDC να «προσθέσει κατάλληλη γλώσσα στις πληροφορίες που παρουσιάζονται στο κοινό».

«Το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί [για τη δίκη του ICAN] είναι η προσθήκη μιας κατάλληλης γλώσσας που λέει ότι «δεν έχουν μελετηθεί έξι παρενέργειες των εμβολίων στις πρώτες έξι εβδομάδες ζωής» ή κάτι τέτοιο», είπε ο Σαντάκα.

«Ως δικηγόρος για άτομα που έχουν υποστεί βλάβες από εμβόλια, μπορώ να πω ότι τα εμβόλια μπορούν να βλάψουν και να σκοτώσουν. Αλλά όσον αναφορά ειδικά για τον αυτισμό, τα επιστημονικά δεδομένα δεν υπάρχουν ακόμα. Μπορεί μια μέρα να υπάρξουν», πρόσθεσε.

Έλλειψη μελετών για την υποστήριξη της δήλωσης

Το 2019, ο ICAN και το Επιστημονικό Ινστιτούτο για τον Αυτισμού υπέβαλε ψήφισμα για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA) στον CDC ζητώντας από τον οργανισμό υγείας να παράσχει όλες τις μελέτες στις οποίες βασίστηκε για να προσδιορίσει ότι τα πέντε εμβόλια που χορηγούνται στα βρέφη κατά τους πρώτους έξι μήνες δεν προκαλούν αυτισμό.

Τα εμβόλια της διφθερίτιδας, του τέτανου, του ακυτταρικού κοκκύτη (DTaP), της ηπατίτιδας Β, της πολιομυελίτιδας (IPV), της αιμόφιλης γρίπης τύπου B (Hib) και του πνευμονιόκοκκου (PCV13), το καθένα «χορηγείται στα μωρά τρεις φορές κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών της ζωής τους», αναφέρει η καταγγελία [pdf] κατά του CDC τον Δεκέμβριο του 2019.

Το CDC παρείχε τελικά στο ICAN 20 μελέτες τον Μάρτιο του 2020 [pdf] αφού αναγκάστηκε να απαντήσει στο αίτημα της FOIA.

Από τις 20 μελέτες που παρείχε το CDC, οι 18 δεν αφορούσαν κανένα από τα πέντε εμβόλια που ανέφερε το ICAN.

Αντ ‘αυτού, αφορούσαν είτε τα εμβόλια της ιλαρά, της παρωτίτιδας, και της ερυθράς, είτε το Τhimerosal ή και τα δύο. Το Thimerosal είναι ένα συντηρητικό που περιέχει υδράργυρο και χρησιμοποιείται ευρέως για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων και μυκήτων στα εμβόλια έως το 2001, όταν και «αφαιρέθηκε ή μειώθηκε σε όλα τα εμβόλια για παιδιά ηλικίας 6 ετών» εκτός από το εμβόλιο της γρίπης, σύμφωνα με το CDC.

Ο Μπίγκτρι είπε ότι οι δύο άλλες μελέτες, η έκθεση του Ινστιτούτου Ιατρικής του 2012 (IOM) και η δοκιμαστική έκθεση σε αντιγόνα του 2013, και οι δύο χρηματοδοτήθηκαν από το CDC – και εξακολουθούν να μην απαντούν εάν τα εμβόλια που χορηγήθηκαν τους πρώτους έξι μήνες προκαλούν αυτισμό.

Η μελέτη για τα αντιγόνα [pdf] που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Pediatrics εξέτασε συγκεκριμένα τον αριθμό των αντιγόνων – μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει ανοσοαπόκριση – σε εμβόλια που δόθηκαν τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής σε παιδιά με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού και σε εκείνα που δεν είχαν. Δεν εξέτασε τις επιπτώσεις άλλων ουσιών στα εμβόλια, όπως ανοσοενισχυτικά και άλλες χημικές ουσίες.

Το CDC λέει ότι τα ανοσοενισχυτικά είναι συστατικά των εμβολίων που «βοηθούν στη δημιουργία ισχυρότερης ανοσοαπόκρισης» ή βοηθούν «τα εμβόλια να λειτουργούν καλύτερα» αλλά «μπορούν να προκαλέσουν περισσότερες τοπικές αντιδράσεις (όπως κοκκινίλες, πρήξιμο και πόνο στο σημείο της ένεσης) και περισσότερες συστηματικές αντιδράσεις (όπως πυρετός, ρίγη και πόνοι στο σώμα) σε σχέση με τα μη ανοσοενισχυμένα εμβόλια». Ένα κοινό ανοσοενισχυτικό που χρησιμοποιείται σε πολλά εμβόλια είναι το αλουμίνιο.

Οι μελετητές δεν βρήκαν στοιχεία που να συσχετίζουν την έκθεση σε αντιγόνα που περιέχουν τα εμβόλια και του αυτισμού ή της διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD) με παλινδρόμηση, «Μπορεί να υποστηριχθεί ότι η διαταραχή του φάσματος του αυτισμού με παλινδρόμηση, στην οποία τα παιδιά συνήθως χάνουν αναπτυξιακές δεξιότητες κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους της ζωής, θα μπορούσε να σχετίζεται με εκθέσεις κατά την βρεφική ηλικία, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων».

Η έκθεση του IOM ήταν η μόνη μελέτη που περιελάμβανε ένα από τα εμβόλια, αυτό του κοκκύτη για το οποίο είχε κάνει ερωτησει ο ICAN. Η μελέτη ανέλυσε πάνω από 12.000 ελεγμένες δοκιμές για να εξετάσει εάν ορισμένα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν τις 158 αναγνωρισμένες ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Με βάση τη διαθέσιμη επιστημονική βιβλιογραφία, ο IOM διαπίστωσε ότι μόνο πέντε από τις 158 ανεπιθύμητες παρενέργειες δεν συσχετίστηκαν με τους εμβολιασμούς, 18 συσχετίστηκαν με τα εμβόλια και για τις υπόλοιπες 135 ανεπιθύμητες παρενέργειες, υπήρχαν ανεπαρκή στοιχεία για «αποδοχή ή απόρριψη των ισχυρισμών».

Για το εμβόλιο του κοκκύτη, η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «τα στοιχεία είναι ανεπαρκή για την αποδοχή ή την απόρριψη αιτιώδους σχέσης μεταξύ του τοξοειδούς της διφθερίτιδας, του τοξοειδούς του τετάνου με τον αυτισμό».

Η μόνη σχετική μελέτη που εξετάστηκε από το IOM, αλλά «δεν έλαβε υπόψη στο βάρος των επιδημιολογικών στοιχείων» βρήκε μια σχέση μεταξύ αυτισμού και του εμβολίου του κοκκύτη. Η μελέτη απορρίφθηκε επειδή «παρείχε δεδομένα από ένα σύστημα παθητικής παρακολούθησης και δεν διέθετε μη εμβολιασμένο πληθυσμό».

Μέχρι σήμερα, δεν έχει διεξαχθεί μελέτη σχετικά με τις συνολικές επιπτώσεις στην υγεία μεταξύ ενός εμβολιασμένου και ενός εικονικού φαρμάκου ή μιας εμβολιασμένης ομάδας λόγω ηθικών ανησυχιών σχετικά με την μη χορήγηση εμβολίων από παιδιά στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Αλλά ο Μπίγκτρι λέει ότι το CDC μπορεί ακόμα να κάνει μια αναδρομική και συγκριτική μελέτη σε εμβολιασμένα έναντι μη εμβολιασμένων παιδιών χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Vaccine Safety Datalink που παρακολουθεί την «ασφάλεια των εμβολίων και διεξάγει μελέτες σχετικά με σπάνιες και σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό».

Ο Μπίγκτρι ισχυρίζεται ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας αρνούνται να κάνουν αυτού του είδος μελέτες, λέγοντας ότι αυτό επιβεβαιώθηκε σε μια συνάντηση που είχε και ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ με αξιωματούχους του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH), συμπεριλαμβανομένου του Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών & Λοιμώξεων Άντονι Φαούτσι, για να συζητηθεί η ασφάλεια των εμβολίων στις 30 Μαΐου 2017. Η συνάντηση οργανώθηκε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Μόνο αυτό ζητήσαμε, απλώς κάντε μια συγκριτική μελέτη με τη βάση δεδομένων σας, εμβολιασμένοι έναντι μη εμβολιασμένων», δήλωσε ο Μπίγκτρι. «Και ουσιαστικά μας είπαν, «Δεν θα κάνουμε ποτέ αυτή τη μελέτη».

Το NIH δεν απάντησε σε email της The Epoch Times για κάποιο σχόλιο.

«Αυτή η μελέτη θα μπορούσε να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση μια για πάντα», είπε ο Μπίγκτρι. «Αυτό σημαίνει, εάν ήξεραν ότι ήταν σωστοί και ήξεραν ότι τα εμβόλια έκαναν τους ανθρώπους πιο υγιείς, θα έκαναν αυτή τη μελέτη».

Το IOM πρότεινε επίσης να γίνει μια μελέτη μεταξύ «εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί και εκείνων που έχουν» για την αντιμετώπιση «όλων των αποτελεσμάτων υγείας και των προβλημάτων ασφάλειας» στην έκθεση του 2013 σχετικά με την ασφάλεια του προγράμματος εμβολιασμού.

Το συνιστώμενο πρόγραμμα εμβολιασμού του CDC περιλαμβάνει 50-54 δόσεις από 13 εμβόλια όταν το εμβόλιο της γρίπη χορηγείται ετησίως ξεκινώντας από την ηλικία του ενός έτους και εάν τα συνδυασμένα εμβόλια (DTaP και MMR) δεν υπολογίζονται ξεχωριστά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτείνουν τα περισσότερα εμβόλια σε παιδιά και εφήβους σε σύγκριση με άλλες δυτικές χώρες. Στη Σουηδία, οι εμβολιασμοί δεν είναι υποχρεωτικοί και η πρώτη δόση χορηγείτε την έκτη εβδομάδα αντί αμέσως μετά τη γέννηση όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Σουηδία χορηγεί 22 δόσεις επτά εμβολίων.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε