Σάββατο, 02 Μαρ, 2024
Η ερευνητική δημοσιογράφος του National Pulse Νάταλι Γουίντερς στην Ουάσινγκτον στις 27 Απριλίου 2022. (York Du/The Epoch Times)

Νάταλι Γουίντερς: Κάτι “σάπιο” υπάρχει με το NIH που χρηματοδοτεί εργαστήρια ελεγχόμενα από το ΚΚΚ

Η Νάταλι Γουίντερς, ερευνητική δημοσιογράφος του National Pulse, δήλωσε ότι η προθυμία του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) να συνάψει συμφωνίες με κινεζικά εργαστήρια δείχνει ένα επίπεδο διαφθοράς, επειδή είναι σαφές ότι τα εργαστήρια αυτά είναι όργανα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ).

«Νομίζω ότι αυτό δείχνει πόσο βαθιά είναι η σήψη, σωστά. Κάτι είναι πολύ σάπιο στο NIH όσον αφορά την «ανοχή» τους να στέλνουν χρήματα των φορολογουμένων για τη χρηματοδότηση της έρευνας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας», δήλωσε η Γουίντερς κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή American Thought Leaders του EpochTV.

«Και μπορείτε να δείτε ότι πολλές από τις ομάδες που χρηματοδοτούν είναι παραρτήματα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Δεν λέω καν οντότητες που συνδέονται με τον στρατό, λέω ρητά στρατιωτικές οντότητες», είπε.

Η Γουίντερς έχει ερευνήσει τη σχέση μεταξύ του NIH και εργαστηρίων που συνδέονται με το ΚΚΚ, όπως το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν (Wuhan Institute of Virology, WIV). Μία από τις σχέσεις που βρίσκει πιο ανησυχητικές είναι το συμβόλαιο του κινεζικού εργαστηρίου με το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Γκάλβεστον, το οποίο κατέστη δυνατό με χρηματοδότηση από το NIH.

Ακόμα και αν υπήρχε κάποια αντίθεση, «το γεγονός ότι η σύμβαση του Γκάλβεστον πέρασε με αυτή τη ρήτρα εμπιστευτικότητας εκεί, και δεν υπήρξε ούτε ένα άτομο σε ολόκληρη την υπηρεσία που να έθεσε οποιαδήποτε κόκκινη σημαία γι’ αυτό … νομίζω ότι πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι ότι πρόκειται τόσο για πρόβλημα προσωπικού όσο και για πρόβλημα πολιτικής», δήλωσε για τα μνημόνια κατανόησης (MOU) και τις συμφωνίες με την Κίνα.

Το Εθνικό Εργαστήριο Γκάλβεστον (GNL) του Ιατρικού Κλάδου του Πανεπιστημίου του Τέξας (UTMB) συνήψε μνημόνιο συνεργασίας με το WIV, το οποίο καθιστούσε υποχρεωτικό για κάθε ένα από τα δύο εργαστήρια να διαγράφει «μυστικά αρχεία» ή υλικά κατόπιν αιτήματος του άλλου μέρους.

«Το ένα μέρος δικαιούται να ζητήσει από το άλλο να καταστρέψει ή/και να επιστρέψει τα μυστικά αρχεία, τα υλικά και τον εξοπλισμό χωρίς αντίγραφα ασφαλείας», αναφέρει το MOU που περιήλθε στην κατοχή του U.S. Right to Know, μιας μη κερδοσκοπικής ερευνητικής ομάδας που επικεντρώνεται στη δημόσια υγεία, μέσω αιτήματος του Freedom of Information Act.

Το GNL είναι ένα από τα δύο εθνικά εργαστήρια βιολογικού περιορισμού που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο επιχορηγήσεων που χορηγήθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων του NIH, με επικεφαλής τον Δρ Άντονι Φάουτσι.

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη συμφωνία του GNL με το WIV της Κίνας, ο αναπληρωτής διευθυντής του Φάουτσι διεύρυνε τη συμφωνία, υπογράφοντας ρήτρες που θα επέτρεπαν στο εργαστήριο της Γουχάν να ζητήσει από το GNL να διαγράψει αρχεία, παθογόνους μικροοργανισμούς, υλικά και αντίγραφα ασφαλείας της συνεργατικής έρευνας, δήλωσε η Γουίντερς, «δίνοντας [στο ΚΚΚ] ουσιαστικά ένα ελεύθερο για όλους και επιτρέποντάς τους να υπαγορεύουν τι συμβαίνει στα αμερικανικά εργαστήρια».

Σε απάντηση σε ηλεκτρονικό μήνυμα της εφημερίδας The Epoch Times που ζητούσε σχόλιο, το UTMB απάντησε: «Αν και τα MOU δεν είναι δεσμευτικά και δεν χρησιμεύουν σε καμία περίπτωση ως συμβατικές συμφωνίες, μόλις έμαθε το λάθος, το Σύστημα του Πανεπιστημίου του Τέξας έδωσε αμέσως εντολή στο UTMB να τερματίσει κάθε MOU που περιείχε γλώσσα που έρχεται σε αντίθεση με το νόμο και την πολιτική».

«Το Σύστημα του Πανεπιστημίου του Τέξας ξεκίνησε πρόσφατα μια επανεξέταση των διαδικασιών και των πρακτικών στο UTMB και θέτει σε εφαρμογή νέα επίπεδα εποπτείας των διαδικασιών. Το UTMB επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν καταστραφεί έγγραφα ή εμπιστευτικές πληροφορίες, ούτε έχουν ληφθεί αιτήματα για κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Εκτός από τη συνεργασία του NIH με το WIV, ο Φράνσις Κόλινς, ο πρόσφατα συνταξιοδοτημένος διευθυντής του NIH, ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής ενός συνεδρίου με την ονομασία International Conference on Genomics, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία BGI Genomics με έδρα την Κίνα.

Η Γουίντερς δήλωσε ότι, ενώ η BGI Genomics έχει επισημανθεί από το FBI «ότι προσπαθεί να κλέψει τις γενετικές πληροφορίες των Αμερικανών, να συλλέξει το DNA τους», με την υπηρεσία να συνιστά στις κυβερνήσεις των πολιτειών να μην χρησιμοποιούν τα προϊόντα της BGI για τις εξετάσεις COVID-19, υπήρξε μια αποσύνδεση στην κυβέρνηση όσον αφορά την αναγνώριση του κινδύνου εθνικής ασφάλειας, δεδομένου ότι ο Κόλινς είχε υπηρετήσει «ουσιαστικά στο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων τους».

Η Γουίντερς έθεσε το ερώτημα: αυτές οι συνεργασίες με επιστημονικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το ΚΚΚ είναι απλώς από άγνοια εκ μέρους του NIH ή «συμβαίνει κάτι πιο επικίνδυνο»;

«Μήπως μπαίνουμε τώρα στην περιοχή του συμβιβασμού και της συμπαιγνίας [με] ξένες ομάδες επιρροής που προέρχονται από την Κίνα και στοχεύουν μερικές από τις πιο ισχυρές φωνές στις Ηνωμένες Πολιτείες;», ρώτησε.

Επιστημονικοί οργανισμοί ευθυγραμμισμένοι με το ΚΚΚ

Τον Φεβρουάριο του 2020, ένα από τα κορυφαία ιατρικά περιοδικά στον κόσμο, το The Lancet, δημοσίευσε μια επίσημη δήλωση σχετικά με την προέλευση του ιού COVID-19, το περιεχόμενο της οποίας απηχούσαν τα επιχειρήματα του ΚΚΚ και είχε τη «μεγαλύτερη επιρροή» στην καταστολή της συζήτησης για την προέλευση, δήλωσε η Γουίντερς.

Η δήλωση του Lancet «ουσιαστικά απέρριψε [τη διαρροή από το εργαστήριο] … αν τολμούσες να πεις τη λέξη εργαστήριο, σε [χαρακτήριζαν] συνωμοσιολόγο», δήλωσε η Γουίντερς.

Το έγγραφο του Lancet θα έπρεπε να είναι αμερόληπτο, δήλωσε η Γουίντερς. «Αντ’ αυτού, όμως, ήταν μια πρόωρη κρίση, μια πρόωρη απόρριψη της θεωρίας της διαρροής από το εργαστήριο».

«Ενα πολύ σημαντικό κύριο μέσο ενημέρωσης χρησιμοποιεί κατά κάποιο τρόπο αυτό το έγγραφο. Προεξόφλησαν την κάλυψή τους για την COVID-19, το χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία για να λογοκρίνουν τους ανθρώπους που υποστήριζαν τη θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο COVID-19», είπε.

«Οπότε, νομίζω ότι είναι πραγματικά ενδιαφέρον όταν βλέπεις τόσο τη Μεγάλες Τεχνολογικές Εταιρείες να έχουν δεσμούς με πολλούς από τους ανθρώπους που είχαν υπογράψει αυτή τη δήλωση, αλλά και το ΚΚΚ να έχει δεσμούς με ανθρώπους που είχαν υπογράψει αυτή τη δήλωση».

Η Γουίντερς δήλωσε ότι είναι σημαντικό να αναρωτηθούμε γιατί οι αμερικανικές οργανώσεις θα κατέβαλλαν τόση προσπάθεια για να καταπνίξουν τη συζήτηση για την προέλευση και να ενισχύσουν το αφήγημα του ΚΚΚ «αν αυτές οι ιδέες δεν είχαν καμία αξία, αν ήταν τόσο ψεύτικες, τόσο γελοίες … γιατί θα έπρεπε να εργαστείτε τόσο σκληρά για να τις καταπνίξετε;».

Παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης που επηρεάζονται από το ΚΚΚ

H Γουίντερς πιστεύει ότι ο κύριος όγκος των στοιχείων δείχνει τώρα ότι η πανδημία προκλήθηκε από διαρροή σε εργαστήριο, αλλά ότι η συζήτηση για την προέλευση της νόσου, σε μεγάλο βαθμό, έκλεισε από τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης.

«Σε κάνει να αναρωτιέσαι, είναι μάλλον πιο πιθανό ότι ένα παθογόνο διέφυγε [από ένα εργαστήριο] είτε σκόπιμα είτε κατά λάθος, [παρά] από [μια] υπαίθρια αγορά όπου δεν πουλούσαν καν αυτά τα υποτιθέμενα παγκόλινα ή νυχτερίδες ή όποιο ζώο θέλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας να πιστέψουμε ότι ήταν».

Η θεωρία της προέλευσης από την ψαραγορά είναι παράλογη, συνέχισε η Γουίντερς. Το ΚΚΚ διατυπώνει αυτή τη θεωρία χωρίς καμία εξωτερική επιβεβαίωση και αντί να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν την αλήθεια για την προέλευση του ιού, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αντέγραψαν το εγκεκριμένο από το ΚΚΚ αφήγημα και χαρακτήρισαν οποιονδήποτε προτείνει ότι ο ιός θα μπορούσε να προέρχεται από διαρροή σε εργαστήριο ως συνωμοσιολόγο.

Το επίσημα αφήγημα του ΚΚΚ υποστηριζόταν από ισχυρισμούς επιστημονικών οργανισμών που διοικούνταν από το ΚΚΚ και στη συνέχεια «τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στη Δύση παρέλαβαν εντελώς αυτό το αφήγημα, άκριτα, και το κοινοποίησαν», δήλωσε η Γουίντερς.

Είπε ότι αντί να βοηθήσουν τους Κινέζους πολίτες να φτάσουν στην αλήθεια, τα δυτικά καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης θυματοποίησαν περαιτέρω τον κινεζικό λαό ενισχύοντας τις ψευδείς αφηγήσεις του ΚΚΚ.

«Ξέρετε, το γεγονός ότι αυτά τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης απλώς ακολουθούσαν τη γραμμή του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, ξέρετε, ακλόνητα σε αυτό και στην πραγματικότητα απέρριπταν τους ανθρώπους που τους επέκριναν γι’ αυτό, ως συνωμοσιολόγους, νομίζω ότι πραγματικά θα πρέπει να μας κάνει να αναρωτηθούμε, σε ποιον ακριβώς υποτάσσονται τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης».

Σύγκρουση συμφερόντων των ελεγκτών γεγονότων

Πολλοί από τους οργανισμούς ή τα άτομα που παρέχουν έλεγχο των γεγονότων δεν βοήθησαν στην αποτροπή της προκατάληψης υπέρ του ΚΚΚ που προωθήθηκε στις πρώτες αναφορές σχετικά με την προέλευση του ιού. Σύμφωνα με την Γουίντερς, αυτές οι οντότητες αποδείχθηκαν έντονα κομματικές, συχνά με δεσμούς είτε με τις Μεγάλες Εταιρείες Τεχνολογίας είτε με το ΚΚΚ.

«Νομίζω ότι οι ελεγκτές γεγονότων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πραγματικά το επόμενο μέτωπο όσον αφορά τον πόλεμο πληροφοριών που βλέπουμε να διεξάγεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη χώρα και ειλικρινά, σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε.

Στο δικό της ανεξάρτητο ρεπορτάζ, η Γουίντερς αποκάλυψε το γεγονός ότι η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer χρηματοδοτούσε τον συνεργάτη του Facebook για τον έλεγχο των γεγονότων – μια ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων. Επιπλέον, ένας από τους ελεγκτές γεγονότων περιελάμβανε μια εταιρεία που ονομάζεται Lead Stories, η οποία διευθύνεται από έναν πρώην υπάλληλο του CNN και χρηματοδοτείται από εταιρείες όπως το Facebook, την Google και το TikTok που ανήκει στην Κίνα.

«Καμία εταιρεία που λαμβάνει χρηματοδότηση από την TikTok δεν θα μπορούσε να είναι ουδέτερος κριτής όσον αφορά την προέλευση της COVID-19 … Έτσι νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει πραγματικά να καταλάβουν ότι αυτοί οι ελεγκτές γεγονότων δεν είναι ελεγκτές γεγονότων – είναι το αντίθετο των ελεγκτών γεγονότων», δήλωσε. «Είναι εκτελεστές της αφήγησης και νομίζω ότι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που είδαμε ήταν σε όλη την προέλευση της COVID-19 και το είδος των στοιχείων που χρησιμοποιούσαν για να αποσιωπήσουν πολλές από αυτές τις ιστορίες».

Η Epoch Times επικοινώνησε με την Lead Stories για σχολιασμό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε