Τρίτη, 28 Μαρ, 2023
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις δίνει συνέντευξη στην The Epoch Times στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο Μαϊάμι, Φλόριντα, στις 24 Μαΐου 2021. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

ΝτεΣάντις: Η τοπική αυτοδιοίκηση θα αντιμετωπίζει πρόστιμο 5.000 δολαρίων για την επιβολή υποχρέωσης εμβολιασμού

Η τοπική αυτοδιοίκηση που θα επιβάλλει υποχρέωση εμβολιασμού για την COVID-19 θα αντιμετωπίζει πρόστιμο χιλιάδων δολαρίων, δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις.

Οι επιβολές παραβιάζουν έναν πολιτειακό νόμο, τον Senate Bill 2006, που ψηφίστηκε νωρίτερα φέτος και αναφέρει ότι μια κυβέρνηση δεν μπορεί να απαιτήσει από τους ανθρώπους να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού τους, όσον αφορά την COVID-19, κοινώς γνωστά ως διαβατήρια εμβολιασμού, για να εισέλθουν σε κυβερνητικά κτίρια. Ένας κανόνας του Υπουργείου Υγείας της Φλόριντα που επιβάλλει τον νόμο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 16 Σεπτεμβρίου. Οι παραβάσεις του νόμου θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 5.000 δολαρίων ανά άτομο, αναφέρει ο κανόνας.

Παρά το νόμο, η τοπική αυτοδιοίκηση στις κομητείες Όραντζ, Λίον και Γκέινσβιλ επέβαλαν διαβατήρια εμβολιασμού στους εργαζόμενους.

Ο ΝτεΣάντις δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα $5.000 ανά παράβαση εάν οι απαιτήσεις παραμείνουν στη θέση τους.

«Αυτό είναι πολλά εκατομμύρια δολάρια ενδεχομένως σε πρόστιμα», πρόσθεσε.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έδωσαν καμία ένδειξη ότι τα επικείμενα πρόστιμα θα προκαλέσουν κάποια αλλαγή στην πολιτική τους.

«Πιστεύουμε ότι ως εργοδότης διατηρούμε το δικαίωμα να απαιτούμε τον εμβολιασμό ως προϋπόθεση εργασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γκέινσβιλ, Σέλμπι Τέιλορ, σε δημοσιογραφικά πρακτορεία.

Ο Τζέρι Ντέμινγκς, ένας Δημοκρατικός που είναι δήμαρχος της κομητείας Όραντζ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αξιωματούχοι της κομητείας δεν ήταν ενήμεροι για τον κανόνα του Υπουργείου Υγείας της Φλόριντα και ότι θα εξετάσουν τις νομικές επιλογές τους αφού τον αναλύσουν.

Ο Ντέμινγκς ανακοίνωσε την εντολή της κομητείας τον περασμένο μήνα. Οι εργαζόμενοι στην κομητεία οφείλουν να εμβολιαστούν πλήρως κατά του ιού που προκαλεί την COVID-19 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί και άλλοι υπάλληλοι της κομητείας κατέθεσαν μήνυση ενάντια στην απαίτηση της κομητείας, ισχυριζόμενοι ότι παραβιάζει τα συνταγματικά τους δικαιώματα και υποστηρίζοντας ότι η φυσική τους ανοσία, που αποκτήθηκε από την επαφή τους με τον ιό και την ανάρρωσή τους, παρέχει καλύτερη προστασία από τα εμβόλια.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει το ίδιο, αλλά οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας, οι οποίοι θέτουν πολιτικές που ενημερώνουν πολλούς κανόνες σε ολόκληρη τη χώρα, υποβάθμισαν τα ευρήματα και συνεχίζουν να παροτρύνουν τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο κατά της COVID-19, ακόμη και αν έχουν φυσική ανοσία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Φλόριντα, Άσλεϊ Μούντι, Ρεπουμπλικανός, κατέθεσε τη Δευτέρα μια σύντομη ενημέρωςση προς υποστήριξη των εργαζομένων στο Γκέινσβιλ.

Ο ΝτεΣάντις πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου με εργαζόμενους από τις κομητείες Γκέινσβιλ και Όραντζ, οι οποίοι είναι αναστατωμένοι για τις εντολές, συμπεριλαμβανομένης της Κριστίν Νταμ, υπαλλήλου της πόλης Γκέινσβιλ και βετεράνου των Πεζοναυτών των ΗΠΑ που έχει τέσσερα παιδιά. Συμμετέχει στην αγωγή.

«Δεν πρέπει να δοθούν εντολές στους κατοίκους της πολιτείας της Φλόριντα που τους δίνεται η επιλογή είτε να χάσουν τη δουλειά τους είτε την ελευθερία τους να λαμβάνουν τις δικές τους ενημερωμένες ιατρικές αποφάσεις. Δεν πιστεύω ότι είναι δουλειά κανενός εάν ο πολίτης δίπλα σας είναι ή δεν είναι εμβολιασμένος», είπε η Νταμ.

«Δικό μου το σώμα, δική μου η επιλογή», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας ένα μότο που χρησιμοποιείται συνήθως από ακτιβιστές υπέρ των αμβλώσεων.

Ενώ υπάρχουν εξαιρέσεις για θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους που περιγράφονται στην εντολή της πόλης, η Νταμ είπε ότι όλους όσους γνωρίζει να υποβάλλουν αίτηση απορρίφθηκαν.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε