Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024
Μια φαρμακοποιός ετοιμάζεται για την χορήγηση του εμβολίου Pfizer COVID-19 στο Φολς Τσερτς, Βα., 30 Δεκ. 2020. (Brendan Smialowski/AFP via Getty Images)

Ο CDC βρίσκει περισσότερες περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής από το αναμενόμενο σε εμβολιασμένους νέους άντρες

Περισσότερες από 1.200 περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής σε εφήβους και νέους ενήλικες μετά το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna για την COVID έχουν αναφερθεί σε υγειονομικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο οργανισμός Κέντρα για Έλεγχο και Πρόληψη Ασθενειών (CDC) στις 23 Ιουνίου.

Η πλειονότητα των αναφορών κατατέθηκαν στο Σύστημα Αναφοράς Αρνητικών Επιδράσεων Εμβολίων, ένα παθητικό σύστημα αναφοράς το οποίο διαχειρίζονται δύο ανώτατες υγειονομικές υπηρεσίες. Στο σύστημα καταγράφηκαν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα που εμφανίστηκαν μετά την δεύτερη δόση ενός εμβολίο COVID τεχνολογίας αγγελιαφόρου RNA.

Από τις 1.226 αναφορές καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό – ένα άλμα από τις λιγότερες από 800 – 827 ήταν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα μετά την δεύτερη δόση. Άλλες 267 εμφανίστηκαν μετά την πρώτη δόση. Οι υπόλοιπες ήταν αναφορές μετά από δόση μη ταυτοποιημένη ως πρώτη ή δεύτερη.

Οι περισσότερες περιπτώσεις εμφανίστηκαν μετά το εμβόλιο Pfizer-BioNTech. Οι άλλες εμφανίστηκαν μετά από εμβόλιο Moderna.

Συνεχίζοντας μια τάση που αρχικά εμφανίστηκε νωρίτερα αυτό το έτος, η πλειοψηφία των ασθενών ήταν άντρες. Περίπου 40 τοις εκατό ήταν 29 ετών ή νεότεροι.

Από τις 323 περιπτώσεις που πληρούσαν τον ορισμό ασθένειας του CDC, 309 εισήχθησαν σε νοσοκομείο. Εννέα βρίσκονται ακόμα σε νοσοκομείο.

Το ποσοστό ασθένειας, βάσει αναφορών στο σύστημα αναφορών, είναι υψηλότερο από το αναμενόμενο σε νέους άντρες.

Μια γενική άποψη της έδρας των Κέντρων για Έλεγχο και Πρόληψη Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα, 30 Σεπτ. 2014. (Tami Chappell/Reuters)

 

Για άντρες μεταξύ των ηλικιών 12 με 17, ο αναμενόμενος αριθμός ασθενών μετά την πρώτη δόση χρησιμοποιώντας ένα χρονικό παράθυρο 21 ημερών ήταν δύο έως 21. Η συχνότητα που παρατηρήθηκε ήταν 32 έως τις 11 Ιουνίου.

Για άντρες μεταξύ των ηλικιών 18 και 24 ετών, ο αναμενόμενος αριθμός ασθενών με χρήση των ίδιων παραμέτρων ήταν τρεις έως 34. Η συχνότητα που παρατηρήθηκε ήταν 47.

Μετά από την δεύτερη δόση με χρήση παραθύρου 21 ημερών, το ποσοστό που παρατηρήθηκε ήταν πολύ υψηλότερο στους άντρες έως 39 ετών. Ήταν επίσης υψηλότερο στις γυναίκες από 12 έως 24 ετών.

Τα δεδομένα παρουσιάστηκαν από τον γιατρό Τομ Σιμαμπουκούρο, έναν αξιωματούχο του CDC, στην επιτροπή συμβουλευτικής εμβολιασμού της υπηρεσίας.

«Φαίνεται πράγματι ότι τα εμβόλια mRNA ίσως προκαλούν μυοκαρδίτιδα», είπε ο γιατρός Μάθιου Όστερ, ένας καρδιολόγος παίδων στο Children’s Healthcare της Ατλάντα, στο πάνελ σε μια παρουσίαση που έλαβε χώρα πριν την προγραμματισμένη ομιλία του Σιμαμπουκούρο.

Επιπλέον, η γιατρός Γκρέις Λη, συνδιευθύνουσα της Τεχνικής Ομάδας Εργασίας Ασφάλειας Εμβολίων COVID-19, είπε αργότερα ότι τα διαθέσιμα δεδομένα έως σήμερα «δείχνουν πιθανώς μια σχέση μυοκαρδίτιδας με τον εμβολιασμό mRNA σε εφήβους και νέους ενήλικες.»

Οι Pfizer και Moderna δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα σχολιασμού.

Το πάνελ συνεδρίαζε για να εξετάσει ενημερωμένα δεδομένα σε περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό. Μια έκτακτη συνεδρίαση στο θέμα επρόκειτο να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ενσωματώθηκε στην περιοδική συνεδρίαση στις 23 Ιουνίου λόγω της νέας αργίας Juneteenth (19ης Ιουνίου).

Ειδικοί λένε ότι το πάνελ θα μπορούσε να καταλήξει στην πρόταση ότι ορισμένοι ηλικιακοί πληθυσμοί δεν θα πρέπει να λαμβάνουν εμβόλια που βασίζονται σε mRNA ή ότι οι νέοι θα πρέπει να λαμβάνουν μόνο μία δόση, όχι δύο.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε