Σάββατο, 13 Απρ, 2024
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ σε φωτογραφία αρχείου του 2019. (Aly Song/Reuters)

Ο Έλον Μασκ υπονοεί ότι ο Μπάιντεν δεν είναι ο “πραγματικός” πρόεδρος

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ τα έβαλε με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα και αμφισβήτησε αν είναι πραγματικά επικεφαλής.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης σε podcast, ο Μασκ, επικεφαλής της Tesla, δήλωσε ότι έχει ψηφίσει «κατά κόρον τους Δημοκρατικούς» στο παρελθόν, αλλά επέκρινε τη σημερινή κυβέρνηση και το Δημοκρατικό Κόμμα για τις πολιτικές τους.

«Ο πραγματικός πρόεδρος είναι όποιος ελέγχει τον τηλε-υποβολέα», δήλωσε ο Μασκ για τον Μπάιντεν. «Ο δρόμος προς την εξουσία είναι ο δρόμος προς το τηλε-υποβολέα».

«Αν κάποιος ακουμπήσει κατά λάθος στον τηλε-υποβολέα, θα είναι σαν το “Anchorman””, αστειεύτηκε ο Μασκ, αναφερόμενος στην ταινία του 2004 του Γουίλ Φέρελ, όπου ο χαρακτήρας του Ρον Μπουργκάντι διαβάζει ό,τι γράφει ο τηλε-υποβολέας, ακόμη και σε σημείο να προσβάλλει το κοινό του.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν φαίνεται να καταφέρνει πολλά», πρόσθεσε ο CEO. «Η διοίκηση Τραμπ, αφήνοντας στην άκρη τον [πρώην πρόεδρο Ντόναλντ] Τραμπ, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στη διοίκηση που ήταν αποτελεσματικοί στο να κάνουν πράγματα».

Οι Δημοκρατικοί, πρόσθεσε, «καθοδηγούνται πάρα πολύ από διάφορα συνδικάτα και δικηγόρους» και «ιδιαίτερα από τους δικηγόρους ομαδικών αγωγών».

«Στην περίπτωση του Μπάιντεν, απλά είναι υπερβολικά αιχμάλωτος των συνδικάτων, κάτι που δεν συνέβαινε με τον [πρώην πρόεδρο Μπαράκ] Ομπάμα», είπε ο Μασκ, επιμένοντας ότι ο Μπάιντεν δίνει προτεραιότητα στα συνδικάτα έναντι του κοινού. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι μια αντίθεση με την κυβέρνηση Ομπάμα.

Αυτό έρχεται καθώς αριστερές ομάδες και επιφανείς Δημοκρατικοί έχουν βάλει όλο και περισσότερο στο στόχαστρο τον Μασκ, ο οποίος πιστεύεται ότι έχει περιουσία άνω των 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά την ανακοίνωση ότι θα επιχειρήσει να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου, ο Μασκ έχει συχνά επικρίνει τις πολιτικές του Twitter για τη διαχείριση του περιεχομένου και πρότεινε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επαναφέρει τον μόνιμα ανασταλμένο λογαριασμό του Τραμπ, αν όντως αποκτήσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Και δεν είναι μόνο ο Μασκ που βρίσκει λάθη στην οικονομική πολιτική του Λευκού Οίκου. Ο ιδρυτής της Amazon και πρώην πλουσιότερος άνθρωπος Τζεφ Μπέζος επέκρινε έντονα τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, καθώς ομοσπονδιακά στοιχεία έδειξαν πρόσφατα ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 8,3% από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022. Ο Μπέζος κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο ότι χρησιμοποιεί “παραπλάνηση” για να “θολώσει το θέμα” του πληθωρισμού.

Αναλογιζόμενος τα σχόλια του Μπέζος, ο Μασκ δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί επειδή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τύπωσε τρισεκατομμύρια για τη χρηματοδότηση μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί απλά, ξέρετε, να εκδίδει επιταγές που υπερβαίνουν κατά πολύ τα έσοδα χωρίς να υπάρχει πληθωρισμός, ξέρετε, η ταχύτητα του χρήματος να διατηρείται σταθερή», δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla. «Αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκδίδει επιταγές, αυτές δεν είναι ποτέ ακάλυπτες. Έτσι, αυτό είναι ουσιαστικά η δημιουργία περισσότερων δολαρίων. Και αν δημιουργούνται περισσότερα δολάρια, τότε η αύξηση των αγαθών και των υπηρεσιών σε όλη την οικονομία, τότε έχουμε πληθωρισμό, και πάλι με την ταχύτητα του χρήματος να διατηρείται σταθερή».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε