Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο στο Όστιν του Τέξας, στις 8 Ιουνίου 2021. (Montinique Monroe/Getty Images)

Ο Κυβερνήτης του Τέξας υπογράφει νομοσχέδιο που απαιτεί από τους νεαρούς αθλητές να κατατάσσονται σύμφωνα με το φύλο γέννησης

Ο κυβερνήτης του Τέξας υπέγραψε τη Δευτέρα νόμο ο οποίος απαγορεύει στους νεαρούς αθλητές να παίζουν σε αθλητικές ομάδες που δεν ταιριάζουν με το φύλο που αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησής τους.

Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στην αποκατάσταση των δικαιωμάτων που χορηγούνται στις γυναίκες βάσει του Τίτλου ΙΧ, αναφέρουν οι συντάκτες του.

Ο Texas House Bill 25 (pdf) απαιτεί από τις περισσότερες διασχολικές αθλητικές ομάδες να επιτρέπουν στους μαθητές να ανταγωνίζονται σε διοργανώσεις «που είναι σχεδιασμένες για το βιολογικό φύλο έναντι του βιολογικού φύλου του μαθητή, όπως σωστά αναφέρεται» στο επίσημο πιστοποιητικό γέννησής τους.

Το νομοσχέδιο «προστατεύει την ασφάλεια των κοριτσιών και το δικαίωμά τους για ισότιμη πρόσβαση σε αθλητικές ευκαιρίες», δήλωσε ο βουλευτής της πολιτείας Βαλόρε Σουάνσον, ένας από τους συντάκτες του, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Πανεπιστημιακή Διασχολική Ένωση το 2016 πέρασε έναν κανόνα με ευρεία υποστήριξη που απαιτεί από τους φοιτητές να ανταγωνίζονται σε ομάδες που έχουν οριστεί για τα βιολογικά τους φύλα, όπως αναφέρεται στα πιστοποιητικά γέννησής τους. Το νομοσχέδιο κωδικοποιεί τον κανόνα, δηλώνοντας παράλληλα ότι τα πιστοποιητικά ισχύουν μόνο εάν προέρχονται από «κατά ή κοντά» τη στιγμή της γέννησης ενός μαθητή.

Οι επικριτές ισχυρίζονται ότι η νομοθεσία κάνει διακρίσεις εις βάρος των μαθητών που πιστεύουν ότι είναι διαφορετικό φύλο από το φύλο γέννησής τους.

«Οι τρανσέξουαλ και οι μη-δυαδικοί νέοι διατρέχουν ήδη μεγαλύτερο κίνδυνο για κακή ψυχική υγεία και αυτοκτονία λόγω εκφοβισμού, διακρίσεων και απόρριψης. Αυτή η λανθασμένη νομοθεσία θα επιδεινώσει τα πράγματα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αμίτ Πέιλι, Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος Trevor.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε 76 προς 61 στην πολιτειακή Βουλή και 19 προς 12 στην πολιτειακή Γερουσία. Ο Άμποτ, Ρεπουμπλικάνος, δεν σχολίασε τη Δευτέρα το νομοσχέδιο, το 10ο αντίστοιχο νομοθέτημα που ψηφίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι το νομοθετικό σώμα «ψήφισε νομοθεσία για την προστασία της ακεραιότητας του σχολικού αθλητισμού του Τέξας».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε