Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά στο Συνέδριο Πολιτικής Δράσης στο Ορλάντο της Φλόριντα, στις 28 Φεβρουαρίου 2021. (Octavio Jones / Reuters)

Ο λόγος του Τραμπ στο CPAC: Το κίνημα MAGA είναι «μακριά από το να τελειώσει»

Η ομιλία του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Συνδιάσκεψη Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) την Κυριακή απέρριψε την τρέχουσα κατεύθυνση του Λευκού Οίκου σχετικά με τις επιβολές των λοκντάουν, την Κίνα και τον σοσιαλισμό.

«Όλοι γνωρίζαμε ότι η διοίκηση Μπάιντεν θα ήταν άσχημη  – αλλά κανένας από εμάς δεν φανταζόταν πόσο άσχημα θα ήταν και πόσο ακροαριστερά θα πήγαιναν», είπε. «Ο Τζο Μπάιντεν είχε τον πιο καταστροφικό πρώτο μήνα από οποιονδήποτε πρόεδρο στη σύγχρονη ιστορία».

Ο Τραμπ δήλωσε: «Στέκομαι μπροστά σας σήμερα για να δηλώσω ότι το εκπληκτικό ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί πριν από τέσσερα χρόνια είναι μακριά από το να τελειώσει».

Αρκετοί αντιπρόσωποι του Τραμπ έχουν πει τις τελευταίες ημέρες πως ο τέως πρόεδρος δεν θα προσπαθήσει να δημιουργήσει το δικό του πολιτικό κόμμα, το οποίο εμφανίστηκε σαν ιδέα αφότου δώδεκα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και γερουσιαστές ψήφισαν είτε την αποπομπή του είτε την καταδίκη του. Ωστόσο, η ομιλία του υποδηλώνει ότι θα προσπαθήσει να ενισχύσει την υποστήριξή του εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

«Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι ενωμένο. Ο μοναδικός διχασμός είναι ανάμεσα σε μια χούφτα πολιτικών της Ουάσινγκτον DC, και όλων των άλλων σε ολόκληρη τη χώρα», είπε.

Η ομιλία άγγιξε διάφορα θέματα, όπως η πανδημία της COVID-19, τα σχολεία και οι κανόνες εγκλεισμού. Περιμένει επίσης σκληρότερη στάση εναντίον του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας.

«Καλώ τον Τζο Μπάιντεν να ανοίξει τα σχολεία αυτή τη στιγμή. Όχι άλλες καθυστερήσεις βάσει συμφερόντων», είπε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένοι εξέχοντες συντηρητικοί έχουν προσπαθήσει να θέσουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ως ένα κόμμα που εκπροσωπεί την αμερικανική εργατική τάξη, τα συνδικάτα και άτομα με χαμηλό εισόδημα, ενώ χαρακτηρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα ως κόμμα που εκπροσωπεί την ελίτ, τις διασημότητες και τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις μιλά στα εγκαίνια του Συνεδρίου Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης στο Hyatt Regency στο Ορλάντο της Φλόριντα, στις 26 Φεβρουαρίου 2021. (Joe Raedle / Getty Images)

 

«Το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είναι ως ένα κόμμα που υπερασπίζεται τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά συμφέροντα και αξίες των εργαζομένων Αμερικανών οικογενειών – κάθε φυλής, κάθε χρώματος και κάθε θρησκείας. Οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι οι ανάγκες των καθημερινών πολιτών πρέπει να έρχονται ΠΡΩΤΕΣ», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Για άλλη μια φορά, οι τεχνολογικοί κολοσσοί αναφέρθηκαν από τον Τραμπ. Σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας, ο Τραμπ κάλεσε τα «μονοπώλια των Big Tech» να διαλυθούν, κάτι που έρχεται περίπου ένα μήνα μετά την αναστολή των λογαριασμών του πρώην προέδρου από το Twitter, το Facebook και η Google.

«Πιστεύουμε πως πρέπει να αντισταθούμε στην Κίνα, να σταματήσουμε την εξωτερική ανάθεση, να επαναφέρουμε τα εργοστάσια και τις αλυσίδες εφοδιασμού μας, και να διασφαλίσουμε ότι η Αμερική, όχι η Κίνα, θα κυριαρχήσει στο μέλλον. Οι εταιρείες που εγκαταλείπουν την Αμερική για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην Κίνα, και σε άλλες χώρες που μας έχουν εξαπατήσει εδώ και χρόνια, δεν πρέπει να ανταμειφθούν, θα έπρεπε να τους επιβληθούν δασμοί, να τους επιβληθούν πρόστιμα και να τιμωρηθούν», σχολίασε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε