Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, καταθέτει σε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσινγκτον στις 31 Ιουλίου 2020. (Kevin Dietsch-Pool/Getty Images)

Ο οργανισμός του Φάουτσι γνώριζε ότι οι κινεζικές αρχές απέκρυπταν δεδομένα για την COVID-19 τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με έγγραφα

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ (NIAID) γνώριζαν τον Ιανουάριο του 2020 ότι οι κινεζικές αρχές παρακρατούσαν τα δεδομένα του COVID-19, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή μιας νομικής οργάνωσης παρακολούθησης.

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (NIH) έστειλαν επίσης «εμπειρογνώμονες» από το υποστηριζόμενο από το NIH εργαστήριο P4 του Ιατρικού Κλάδου του Πανεπιστημίου του Τέξας για να εκπαιδεύσουν τεχνικούς στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν σε θέματα «διαχείρισης και συντήρησης του εργαστηρίου»-σχεδόν δύο χρόνια πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID-19- αποκαλύπτουν τα αρχεία που περιήλθαν στην κατοχή του Judicial Watch μέσω μιας αγωγής στο πλαίσιο του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας(FOIA).

Ο πρόεδρος του Judicial Watch, Τομ Φίτον, δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι 90 σελίδες των αρχείων επικοινωνίας μεταξύ του NIH και του εργαστηρίου της Γουχάν δείχνουν ότι η υπηρεσία του Δρ Άντονι Φάουτσι, NIAID,«απέκρυπτε πληροφορίες σχετικά με την αποτυχία της Κίνας να παράσχει βασικά δεδομένα για την COVID-19».

Στις 8 Ιανουαρίου 2020, το προσωπικό του NIH και του NIAID, με επικεφαλής τον Φάουτσι, κυκλοφόρησε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο με τίτλο «Η απάντηση της ΛΔΚ στα κρούσματα πνευμονίας δείχνει αυξημένη διαφάνεια σε σχέση με τις προηγούμενες επιδημίες, αλλά παραμένουν κενά στα επιδημιολογικά δεδομένα».

«Γεια σας, εδώ είναι το τηλεγράφημα από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο που αναφέρει την έξαρση πνευμονίας στη Γουχάν της Κίνας. Έχει αποκλειστεί το SARS, το MERS και η γρίπη. Ο [Απόκρυψη]επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ιογενή λοίμωξη», ανέφερε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δρ Πινγκ Τσεν, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος αξιωματούχος του NIAID στην Κίνα, προς τους συναδέλφους του.

Οι αξιωματούχοι της πρεσβείας στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανέφεραν ότι ανησυχούν ότι η«έλλειψη επιδημιολογικών δεδομένων» εμποδίζει την καλύτερη αξιολόγηση του κινδύνου και την αντίδραση των αξιωματούχων δημόσιας υγείας.

Οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι λόγω των «κενών στις λεπτομέρειες των πληροφοριών» που παρέχονται από το κινεζικό καθεστώς και της «έλλειψης ενός τελικού επιβεβαιωμένου παθογόνου» ο κίνδυνος για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την παγκόσμια υγεία είναι «δύσκολο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή».

«Η ροή των επίσημων πληροφοριών της ΛΔΚ σχετικά με αυτό το ξέσπασμα περιορίζεται σε αυτές που προέρχονται από την Επιτροπή Υγείας της Γουχάν και την Εθνική Επιτροπή Υγείας», αναφέρει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Το CDC της Κίνας παραπέμπει τα ερωτήματα στις τρεις επίσημες ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα από την Υγειονομική Επιτροπή της Γουχάν».

Τα πρώτα γνωστά κρούσματα της COVID-19, της νόσου που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ(Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), αναφέρθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 στη Γουχάν της Κίνας.

«Από τις 7 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Υγείας της Γουχάν έχει αναφέρει 59 τοπικά κρούσματα πνευμονίας με άγνωστη αιτία», αναφέρει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πρεσβείας.

Εργαζόμενοι φαίνονται μέσα στο εργαστήριο P4 στη Γουχάν της Κίνας, στις 23 Φεβρουαρίου 2017. (JohannesEisele/AFP μέσω Getty Images)

 

Οι τεχνικοί εργαστηρίου από το Ινστιτούτο Ιολογίας του Γουχάν εκπαιδεύτηκαν επίσης άμεσα από εμπειρογνώμονες που υποστηρίζονται από το NIH τον Απρίλιο του 2018.

«Εκτός από τη γαλλική βοήθεια, εμπειρογνώμονες από το υποστηριζόμενο από το NIH εργαστήριο P4 του University of Texas Medical Branch στο Γκάλβεστον εκπαίδευσαν τους τεχνικούς του εργαστηρίου της Γουχάν στη διαχείριση και συντήρηση του εργαστηρίου…», αναφέρεται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ημερομηνία 19 Απριλίου 2018.

«Το ινστιτούτο της Γουχάν σχεδιάζει να προσκαλέσει επιστήμονες από το εργαστήριο του Γκάλβεστον να κάνουν έρευνα στο εργαστήριο της Γουχάν. Ένας ερευνητής του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν εκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια στο εργαστήριο του Γκάλβεστον και το ινστιτούτο έστειλε επίσης έναν επιστήμονα στην έδρα του CDC των ΗΠΑ στην Ατλάντα για εξάμηνη εργασία πάνω στη γρίπη».

Ένα άλλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Πεκίνο και των κεντρικών γραφείων του NIH στις 23 Φεβρουαρίου 2018, έδειξε ότι οι αξιωματούχοι του NIH σημείωναν«ειδήσεις για την υγεία στην Κίνα από κινεζικά μέσα ενημέρωσης».

Μεταξύ αυτών των αναφορών των μέσων ενημέρωσης είναι ένα άρθρο από το κρατικό μέσο Xinhua με τίτλο«Κινέζοι επιστήμονες βρίσκουν πώς οι νυχτερίδες μεταφέρουν ιούς χωρίς να αρρωσταίνουν».

Κινέζοι επιστήμονες εντόπισαν «νυχτερίδες που φιλοξενούν ιούς υψηλής παθογένειας, όπως ο Έμπολα, ο Μάρμπουργκ και ο κορονοϊός SARS, αλλά δεν εμφανίζουν κλινικά σημάδια ασθένειας».

«Σύμφωνα με τους ερευνητές, στον άνθρωπο και σε άλλα θηλαστικά, μια υπεραντίδραση με βάση το ανοσοποιητικό σύστημα σε έναν από αυτούς και άλλους παθογόνους ιούς μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια», αναφέρει το δημοσίευμα.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και πολυάριθμοι εμπειρογνώμονες έχουν αποκτήσει στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο ιός του ΚΚΚ προήλθε από εργαστήριο, αλλά άλλοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι προήλθε φυσικά.

Τον Σεπτέμβριο, τα αρχεία που απέκτησε το The Intercept μέσω αγωγής FOIA κατά του NIH έδειξαν ότι η μη κερδοσκοπική EcoHealth Alliance διοχέτευσε αμερικανικά κονδύλια σε επιστήμονες του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν για την έρευνα των κορονοϊών νυχτερίδων.

«Η αργοπορία και η κωλυσιεργία του οργανισμού του Φάουτσι σχετικά με την Κίνα, την έρευνα«λειτουργίας-κέρδους» και γενικά την απάντηση του COVID είναι καθαρή παρεμπόδιση», δήλωσε ο Φίτον του Judicial Watch.

Η Epoch Times επικοινώνησαν με το NIAID και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για σχόλια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε