Παρασκευή, 12 Απρ, 2024

Ο ΠΟΥ βραβεύει τον καθηγητή Μπεχράκη, επικεφαλής του Smoke Free Greece

Από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας βραβεύθηκε ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης για τις προσπάθειές του για περιορισμό του καπνίσματος.

«Με ιδιαίτερη χαρά, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας SMOKE FREE GREECE, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα στις 25 Μαΐου 2023, με αφορμή την [επερχόμενη] Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου)», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία,  συμπληρώνοντας πως ο κ. Μπεχράκης θεωρείται ειδικός σε παγκόσμιο επίπεδο για τον έλεγχο του καπνίσματος και εκπροσωπεί την Ελλάδα σε σχετικές με το κάπνισμα δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο κ. Μπεχράκης είναι ιατρός Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος κάτοχος τριών ειδικοτήτων: Παθολογίας, Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας. Είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και Dr in Philosophy (PhD) Πανεπιστημίου McGill. Είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του European Network for Smoking and Tobacco Prevention (ENSP), ιδρυτής και διευθυντής του “George D. Behrakis RESEARCH LAB” της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ερευνητής στο Ιατροβιολογικό Ίδρυμα Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), καθώς επίσης ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του American College of Chest Physicians (ACCP).

Υπήρξε Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσιολογίας της Αναπνοής στην Ιατρική Σχολή του  Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών επί 22 έτη, καθώς επίσης και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου HARVARD επί 5 έτη. Έχει περισσότερες από 150 διεθνείς πλήρεις δημοσιεύσεις με 3200 αναφορές στην διεθνή βιβλιογραφία.

«Αυτή την περίοδο, [ο κ. Μπεχράκης] είναι το κεντρικό πρόσωπο του ΠΟΥ για το κάπνισμα στην Ελλάδα και διετέλεσε συντονιστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Joint Action Ι on Tobacco Control» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΕ.

 

(πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, smokefreegreece.gr)

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε