Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ο πρώτος άντρας που εμβολιάστηκε στον κόσμο (Jacob King/POOL/AFP via Getty Images)

Ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έλαβε το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech δημοσίως πέθανε από μη σχετιζόμενη ασθένεια

Του Lorenz Duchamps

Ο πρώτος άντρας που εμβολιάστηκε στον κόσμο πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο στις 20 Μαΐου, σύμφωνα με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρυ στη Μεγάλη Βρετανία, περίπου έξι μήνες μετά τη λήψη του εμβολίου.

Ο 81χρονος Ουίλιαμ Σαίξπηρ, έλαβε και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech στις αρχές Δεκεμβρίου λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της 91χρονης Μάργκαρετ Κίναν και πέθανε στο ίδιο νοσοκομείο όπου είχε εμβολιστεί.

Η σύζυγός του είπε ότι ήταν «πολύ ευγνώμων» και «υπερήφανος» που ήταν από τα πρώτα άτομα στον κόσμο που έλαβαν το εμβόλιο.

«Ο Μπιλ ήταν τόσο ευγνώμων που του δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ένας από τους πρώτους ανθρώπους στον κόσμο που έλαβαν το εμβόλιο», είπε. «Ήταν κάτι που ήταν που το έκανε πολύ υπερήφανο – του άρεσε πολύ να βλέπει την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης και τη θετική επίδραση που μπόρεσε να έχει στη ζωή των ανθρώπων».

Ο Σαίξπηρ αφήνει πίσω του τη γυναίκα του 53 ετών, δύο γιους, καθώς και τα εγγόνια του.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο επίσης ο 82χρονος Μπράιαν Πίνκερ ήταν ο πρώτος που έλαβε το εμβόλιο της Οξφόρδης / AstraZeneca κατά του ιού του ΚΚΚ (Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα), που συνήθως αναφέρεται ως νέος κορωνοϊός.

Ο 82χρονος Μπράιαν Πίνκερ ήταν ο πρώτος που έλαβε το εμβόλιο της Οξφόρδης / AstraZeneca (Steve Parsons/Pool via Reuters)

 

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Η δημοσιογράφος της Epoch Times Mary Clark συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Από το NTD News

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε