Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Εικόνα αρχείου με τον Πίτερ Θιλ να μιλάει στη σκηνή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη την 1η Νοεμβρίου 2018. (Michael Cohen/Getty Images for The New York Times)

Ο συνιδρυτής του PayPal Πίτερ Θιλ παραιτείται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Meta

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας τεχνολογίας Πίτερ Θιλ παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο της μητρικής εταιρείας του Facebook Meta αργότερα μέσα στο έτος, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Ο Θιλ, συνιδρυτής του συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών PayPal, ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές στο Facebook και εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τον Απρίλιο του 2005.

Έγινε επενδυτής στο Facebook το 2004, όταν διέθεσε κεφάλαιο 500.000 δολαρίων σε αποτίμηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα μερίδιο 10% στην εταιρεία και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Η Meta ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Θιλ δεν θα θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή, αλλά θα υπηρετήσει ως διευθυντής μέχρι την ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Ο Θιλ σκοπεύει να αφιερώσει χρόνο βοηθώντας στην εκλογή υποψηφίων που πιστεύει ότι θα προωθήσουν την ατζέντα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ φέτος, δήλωσε άτομο που γνωρίζει την κατάσταση.

«Ο Πίτερ υπήρξε πολύτιμο μέλος του διοικητικού μας συμβουλίου και είμαι βαθιά ευγνώμων για όλα όσα έχει κάνει για την εταιρεία μας – από το να πιστεύει σε εμάς όταν λίγοι άλλοι θα το έκαναν, μέχρι το να μου διδάξει τόσα πολλά μαθήματα για τις επιχειρήσεις, τα οικονομικά και τον κόσμο», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής της Meta, και διευθύνων σύμβουλος.

«Ο Πίτερ είναι πραγματικά ένας πρωτότυπος στοχαστής, στον οποίο μπορείς να φέρεις τα πιο δύσκολα προβλήματά σου και να λάβεις μοναδικές προτάσεις. Υπήρξε μέλος του διοικητικού μας συμβουλίου για σχεδόν δύο δεκαετίες και πάντα γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή θα αφιέρωνε το χρόνο του σε άλλα ενδιαφέροντα. Είμαι ευγνώμων που υπηρέτησε στο διοικητικό μας συμβούλιο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και του εύχομαι τα καλύτερα στο επόμενο ταξίδι του», πρόσθεσε.

Ο Θιλ ανέφερε σε δήλωσή του με την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το διοικητικό συμβούλιο ότι ήταν «προνόμιο» να συνεργαστεί με «έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της εποχής μας».

«Η ευφυΐα, η ενέργεια και η ευσυνειδησία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι τεράστια. Τα ταλέντα του θα χρησιμεύσουν καλά στη Meta καθώς θα οδηγήσει την εταιρεία σε μια νέα εποχή», πρόσθεσε ο Θιλ.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι μετοχές της Meta σημείωσαν μεγάλη πτώση λόγω των ανησυχιών ότι οι αλλαγές στην προστασία της ιδιωτικής ζωής στα προϊόντα της Apple δυσκόλευαν τους διαφημιστές να δουν πώς λειτουργούν οι διαφημίσεις τους στο Facebook. Η μετοχή έπεσε κατά 5,1% τη Δευτέρα και έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της φέτος, αλλά εξακολουθεί να αξίζει περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Θιλ σχεδιάζει συγκεκριμένα να βοηθήσει τον Μπλέικ Μάστερς, έναν υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών που ελπίζει να ανατρέψει τον γερουσιαστή Μαρκ Κέλι (Δημοκρατικός-Αριζόνα), δήλωσε το πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση. Υποστηρίζει επίσης τον Τζ. Ντ. Βανς, συγγραφέα του μπεστ σέλερ “Hillbilly Elegy” και υποψήφιο Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή στο Οχάιο, δήλωσε το πρόσωπο.

Πέρυσι, ο Θιλ δώρισε 10 εκατομμύρια δολάρια στο Protect Ohio Values PAC, την επιτροπή πολιτικής δράσης που υποστήριζε την υποψηφιότητα του Βανς για τη Γερουσία.

Ο Θιλ έχει κάνει δωρεές σε δεκάδες αμερικανικές προσωπικότητες της πολιτικής δεξιάς, συμπεριλαμβανομένου του Τραμπ. Ο Θιλ ήταν ένας από τους αντιπροσώπους της Καλιφόρνιας για την υποψηφιότητα του Τραμπ. Ανακοίνωσε δωρεά 1,25 εκατομμυρίων δολαρίων προς τον Τραμπ τον Οκτώβριο του 2016 και στη συνέχεια διορίστηκε στην εκτελεστική επιτροπή της μεταβατικής ομάδας του Τραμπ.

Ο Ivan Pentchoukov και το Reuters συνέβαλαν σε αυτό το ρεπορτάζ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε