Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χειροκροτεί υποστηρικτές πριν μιλήσει στο Turning Point Action Summit στο Φοίνιξ, Αριζ., 24 Ιουλίου 2021. (Ross D. Franklin/Φωτογραφία AP)

Ο Τραμπ χαιρετίζει τους Ρεπουμπλικανούς της Γερουσίας της Αριζόνα για τον εκλογικό έλεγχο σε συγκέντρωση στο Φοίνιξ

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιδοκίμασε την πολιτειακή Γερουσία της Αριζόνα στις 24 Ιουλίου για τους μήνες ελέγχου που διεξάγει στα 2,1 εκατομμύρια ψηφοδέλτια της κομητείας Μαρικόπα και στον εκλογικό εξοπλισμό, ενώ πιέζει τον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα να διερευνήσει τα ευρήματα του ελέγχου.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Φοίνιξ με όνομα «Συγκέντρωση για Εκλογική Ακεραιότητα», ο Τραμπ είπε πως η πολιτειακή Γερουσία έκανε το σωστό όταν έδωσε έγκριση για έλεγχο της κομητείας, μια διαδικασία που βρίσκεται ακόμα εν εξελίξει.

«Θα αγωνιστούμε για αλήθεια, για διαφάνεια, και απόδοση ευθυνών, και δεν θα σταματήσουμε έως ότου έχουμε ανακτήσει το Αμερικανικό βασικό δικαίωμά μας για καθαρές, αδέσμευτες, και δίκαιες εκλογές», είπε στον λόγο του. «Έχουμε συγκεντρωθεί εδώ στο Φοίνιξ για να δείξουμε την υποστήριξή μας προς την εκλογική ακεραιότητα και προς τους γενναίους και αλύγιστους συντηρητικούς πολεμιστές στην πολιτειακή Γερουσία της Αριζόνα.»

Ο Τραμπ επιδοκίμασε την πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Αριζόνα, Κέλλι Γουόρντ, που αναρτά συχνά για ισχυρισμούς εκλογικής απάτης από τον περασμένο Νοέμβριο, περιγράφοντάς την ως κάποια που είναι «πραγματικά μια αγωνίστρια».

«Τηλεφώνησα την Κέλλι πρόσφατα. Είπα: “Γιατί να μην θέλει έναν έλεγχο ο κυβερνήτης;” Ίσως όλα να φανούν ότι ήταν σωστά, το οποίο γνωρίζουμε ότι δεν θα συμβεί», σημείωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον κυβερνήτη Νταγκ Ντούσυ. «Γιατί κάποιος να μην επιθυμεί εκλογική ακεραιότητα; Γιατί να μην θέλουν να γνωρίζουν; Και εγώ θα ήμουν πολύ χαρούμενος – δεν θα συμβεί – αλλά θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν το έκαναν και όλα ήταν τέλεια. Αλλά δεν πρόκειται να βρεθεί κάτι τέτοιο.»

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χειροκροτεί υποστηρικτές πριν την ομιλία του στο Turning Point Action Summit στο Φοίνιξ, 24 Ιουλίου 2021. (Ross D. Franklin/Φωτογραφία AP)

 

Ο Τραμπ, που έχει συγκρουστεί με τον κυβερνήτη της Αριζόνα στο παρελθόν, σημείωσε ότι δεν θα υποστηρίξει τον Ντούσυ στο μέλλον.

«Δεν θα έχει την αποδοχή μου.»

Ο λόγος του Τραμπ έθεσε επίσης μεγαλύτερη πίεση στον Γενικό Εισαγγελέα της Αριζόνα Μαρκ Μπρνόβιτς, υποψήφιο για μία από τις θέσεις της Αμερικανικής Γερουσίας της Αριζόνα.

«Ελπίζω πως θα κάνει αυτό που ο καθένας γνωρίζει πως πρέπει να γίνει», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον Μπρνόβιτς.

Ο γενικός εισαγγελέας δεν συμμετείχε στην εκδήλωση της Αριζόνα λόγω οικογενειακής υποχρέωσης, ανέφερε ο τοπικός ιστότοπος ειδήσεων AzCentral.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζεται στο συνέδριο Rally to Protect Our Elections στο Φοίνιξ, Αριζ., 24 Ιουλίου 2021. (Brandon Bell/Getty Images)

 

Ο Μπρνόβιτς και η Δημοκρατική υπουργός Εξωτερικών της Αριζόνα Κέιτυ Χομπς βρίσκονται σε μια μάχη για το αν θα πρέπει να διερευνηθεί και να διωχθεί ποινικά η ισχυριζόμενη εκλογική απάτη στην πολιτεία. Αφότου ο Μπρνόβιτς εξέδωσε ένα αίτημα προς το γραφείο της Χομπς, η Χομπς απάντησε λέγοντας πως ο γενικός εισαγγελέας θα πρέπει να διερευνήσει τον Ρεπουμπλικανό πολιτειακό βουλευτή Μαρκ Φίντσεμ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος Δημοκρατικός υποψήφιος που πιστοποιήθηκε ως νικητής στις εκλογές της Αριζόνα από το 1996, νικώντας τον Τραμπ με λιγότερο από 1 ποσοστιαία μονάδα. Ο Μπάιντεν επίσης νίκησε τον Τραμπ στην κομητεία Μαρικόπα, την πολυπληθέστερη κομητεία της πολιτείας, με περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

Το γραφείο του Μπρνόβιτς δεν απάντησε σε αίτημα σχολιασμού από την Epoch Times έως την ώρα εκτύπωσης.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε