Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τις ουκρανικές δυνάμεις στην Πολωνία, λέει το Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο διευκρίνισε την Τρίτη ότι τα αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία «συνεργάζονται» με τις ουκρανικές δυνάμεις καθώς τους παραδίδουν όπλα, αλλά δεν εκπαιδεύονται «με την κλασική έννοια», μετά τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Τη Δευτέρα, ο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ενώ βρισκόταν στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα, είχε μιλήσει με αμερικανικά στρατεύματα που βοηθούσαν στην «εκπαίδευση» των ουκρανικών δυνάμεων στην Πολωνία.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία «συνεργάζονταν» με τις ουκρανικές δυνάμεις όταν παραδίδονται όπλα στις δυνάμεις που αντιστέκονται στην εισβολή της Ρωσίας.

«Δεν πρόκειται για εκπαίδευση με την κλασική έννοια που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται για την εκπαίδευση. Θα έλεγα απλώς ότι είναι συνεργασία», δήλωσε ο Κίρμπι.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς συνεπάγονται οι αλληλεπιδράσεις ή πόσο διαρκούν συνήθως. Δεν ήταν άμεσα σαφές αν η διάκριση μεταξύ συνεργασίας και εκπαίδευσης έχει μεγαλύτερη σημασία, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να περιορίσουν οποιαδήποτε άμεση στρατιωτική εμπλοκή στον πόλεμο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε