Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2024
Το Πολιτειακό Καπιτώλιο του Κονέκτικατ στο Χάρτφορντ, Conn., στις 4 Μαΐου 2020. (John Moore/Getty Images)

Οικογενειακές ομάδες και ΛΟΑΤ ακτιβιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο που θα μπορούσε να καταστήσει τους παιδόφιλους προστατευόμενη κατηγορία

Σε μια απίθανη συμμαχία, χριστιανικές ομάδες οικογενειακών αξιών και ένας ακτιβιστής των ΛΟΑΤ υπέγραψαν μια αίτηση ενάντια σε ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο του Κονέκτικατ, το οποίο, όπως λένε, θα μπορούσε να καταστήσει τους παιδόφιλους προστατευόμενη σεξουαλική μειονότητα.

Το νομοσχέδιο, HB 6638, θα αναθεωρούσε τη γλώσσα των νόμων της πολιτείας κατά των διακρίσεων.

Ο ισχύων ορισμός του «σεξουαλικού προσανατολισμού» στη νομοθεσία του Κονέκτικατ αποκλείει την προστασία για «οποιαδήποτε συμπεριφορά που αποτελεί έγκλημα σεξουαλικού εγκλήματος». Μια επικαιροποίηση του νόμου θα αφαιρέσει αυτή τη διατύπωση.

Η τρανσέξουαλ ακτιβίστρια Christine Rebstock αντιτίθεται σε νομοσχέδιο του Κονέκτικατ που θα μπορούσε να καταστήσει την παιδοφιλία προστατευόμενο σεξουαλικό προσανατολισμό. (Ευγενική προσφορά της Christine Rebstock)

«Αν ο κυβερνήτης [Νεντ] Λαμόντ (Ned Lamont) το υπογράψει, ένα άτομο που παραδέχεται ότι είναι παιδόφιλος -ακόμη και αν δεν το έχει κάνει πράξη, αλλά απλώς το παραδέχεται- θα μπορούσε απλώς να πάει σε μια επιτροπή προσφυγών αν απολυθεί από μια δουλειά ή αν του αρνηθούν να στεγαστεί κοντά σε ένα σχολείο», δήλωσε η ακτιβίστρια των τρανσέξουαλ Κριστίν Ρέμπστοκ (Christine Rebstock).

Το νομοσχέδιο θα επαναπροσδιορίσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ως «την ταυτότητα ενός ατόμου σε σχέση με το φύλο ή τα φύλα στα οποία νιώθει ρομαντική, συναισθηματική ή σεξουαλική έλξη, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ταυτότητας που μπορεί να έχει εκφράσει ένα άτομο στο παρελθόν ή που θεωρείται από ένα άλλο άτομο ότι έχει».

Εξαιτίας αυτού οι επικριτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, φοβούμενοι ότι η νέα νομική γλώσσα θα μπορούσε να καταστήσει παράνομη την απόλυση ενός υπαλλήλου με σεξουαλική έλξη για παιδιά -ακόμη και ενός που εργάζεται σε μια επιχείρηση που επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση ανηλίκων.

«Οι εργοδότες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τους δυνητικούς υπαλλήλους», δήλωσε στην Epoch Times η Λέσλι Βόλφγκανγκ (Leslie Wolfgang), διευθύντρια δημόσιας πολιτικής του Ινστιτούτου Οικογένειας του Κονέκτικατ (Family Institute of Connecticut-FIC).

«Δεν θα μπορούν να κάνουν διακρίσεις με βάση τη σεξουαλική τους έλξη».

Το νέο νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε από τους βουλευτές Ντομινίκ Τζόνσον (Dominique Johnson) (D), Χιούμπερτ Ντιλέινι (Hubert Delaney) (D), Τζεφ Κάρεϊ (Jeff Currey) (D), Γκάρι Γουίνφιλντ (Gary Winfield) (D) και Τομ Ντελνίκι (Tom Delniki) (R).

Πέρασε και από τα δύο σώματα του νομοθετικού σώματος και τώρα περιμένει την υπογραφή του από τον Λαμόντ, έναν Δημοκρατικό.

Η Epoch Times επικοινώνησαν με τους υποστηρικτές του νομοσχεδίου, αλλά δεν έλαβαν απάντηση μέχρι την ώρα δημοσίευσης.

Σημαντικά προβλήματα με την έλξη προς τα ανήλικα

Η ισχύουσα νομοθεσία στο Κονέκτικατ προστατεύει τους ανθρώπους από το να αντιμετωπίζουν διακρίσεις λόγω της ετεροφυλόφιλης, ομοφυλόφιλης ή αμφιφυλόφιλης «προτίμησής» τους.

Αλλά οι ακτιβιστές της ριζοσπαστικής ιδεολογίας του φύλου θεώρησαν ότι αυτή η εξαίρεση δεν ήταν αρκετά μεγάλη, δήλωσε ο Πίτερ Βόλφγκανγκ (Peter Wolfgang).

Ο Βόλφγκανγκ είναι εκτελεστικός διευθυντής της FIC, μιας χριστιανικής ομάδας προώθησης των οικογενειακών αξιών, και είναι παντρεμένος με τη Λέσλι Βόλφγκανγκ.

«Η ανησυχία μας είναι ότι η γλώσσα του [προτεινόμενου] νομοσχεδίου ήταν τόσο αόριστα γραμμένη που θα μπορούσε να επιτρέψει την προστασία άλλων κατηγοριών που πιθανόν να μην είχαν καν την πρόθεση να συμπεριληφθούν», δήλωσε ο Πίτερ Βόλφγκανγκ. «Οι παιδόφιλοι είναι μία από αυτές. Υπάρχουν και άλλες».

Ο νόμος δεν νομιμοποιεί την παιδοφιλία, την πολυγαμία ή την κτηνοβασία. Αλλά αν υπογραφεί σε νόμο, η νέα γλώσσα θα μπορούσε να ερμηνευτεί ώστε να παρέχει προστασία σε ανθρώπους που ασκούν αυτά τα σεξουαλικά εγκλήματα, υποστηρίζουν οι επικριτές.

Η διαδικασία των παιδόφιλων που αναζητούν νομική προστασία βάσει της γλώσσας του προτεινόμενου νόμου θα είναι πιθανότατα σταδιακή και όχι «εν μία νυκτί», δήλωσε ο Πίτερ Βόλφγκανγκ. Αλλά «μετά από όλα όσα ζήσαμε τα τελευταία 20 χρόνια, μπορεί κανείς πραγματικά να ισχυριστεί ότι αυτοί οι ορισμοί δεν θα εξελιχθούν;».

«Εάν έχετε κάποιον που δεν έχει διαπράξει το έγκλημα, αλλά δηλώνει ανοιχτά ότι αυτό είναι το δέλεαρ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ανησυχία μας είναι ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε διακρίσεις εις βάρος αυτού του ατόμου», είπε.

Σύμφωνα με τον προτεινόμενο νόμο, ακόμη και αν κάποιος εκφράζει την επιθυμία του να έχει σεξουαλικές επαφές με παιδιά, θα μπορούσε να θεωρηθεί παράνομη διάκριση η απόλυσή του από μια θέση εργασίας που εργάζεται με παιδιά, όπως η οδήγηση σχολικού λεωφορείου ή η εργασία σε νηπιαγωγείο.

Ο Peter Wolfgang (R), εκτελεστικός διευθυντής του Family Institute of Connecticut, και η Leslie Wolfgang, διευθύντρια δημόσιας πολιτικής του ινστιτούτου. (Ευγενική προσφορά της Leslie Wolfgang)

 

Ωστόσο, δήλωσε ο Πίτερ Βόλφγκανγκ, ο νόμος παρέχει ένα παράδειγμα αυτού που ο συντηρητικός μπεστ σέλερ συγγραφέας Ροντ Ντρέχερ (Rod Dreher) αποκαλεί το νόμο της αξιοκρατικής απιθανότητας (Law of Merited Impossibility).

Η φράση αυτή περιγράφει ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά σε θέματα πολιτιστικού πολέμου που βρίσκονται σε σημείο έξαρσης.

Η μία πλευρά θα υποστηρίξει ότι μια αμφιλεγόμενη δραστηριότητα ή πολιτική δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά στη συνέχεια -όταν συμβεί- η ίδια πλευρά θα κατηγορήσει τους αντιπάλους της για μισαλλοδοξία επειδή προηγουμένως αντιτάχθηκαν σε αυτήν.

Ένα παράδειγμα είναι το πώς πολλοί από την πολιτική Αριστερά αρνήθηκαν την ύπαρξη διαδικασιών αλλαγής φύλου σε παιδιά. Στη συνέχεια, όταν οι διαδικασίες έγιναν αναμφισβήτητες, τις υπερασπίστηκαν, είπε ο Βόλφγκανγκ.

Όχι παιδόφιλοι, αλλά MAPs

Η Λέσλι Βόλφγκανγκ ανησυχεί για το πώς ο προτεινόμενος νόμος δημιουργεί προστατευόμενες σεξουαλικές ταυτότητες με βάση την «έλξη». Αυτό θα κάνει τις αποφάσεις πρόσληψης και απόλυσης πιο δύσκολες για τους εργοδότες, είπε, ειδικά όταν πρόκειται για άτομα που έλκονται από παιδιά.

Η κοινότητα των παιδόφιλων έχει δημιουργήσει όρους όπως «MAP», που σημαίνει «Minor-Attracted Person» (άτομο που έλκεται από ανήλικα), για να αποφύγει τη χρήση της λέξης «παιδόφιλος».

«Οι εργοδότες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με πιθανούς υπαλλήλους», δήλωσε η Λέσλι Βόλφγκανγκ. «Δεν θα μπορούν να κάνουν διακρίσεις με βάση τη σεξουαλική τους έλξη».

Ο Ρέμπστοκ φοβάται ότι το νομοσχέδιο είναι ένα από τα πολλά που επιδιώκουν να δώσουν νομική προστασία σε ενήλικες που θέλουν να αλληλεπιδράσουν σεξουαλικά με παιδιά.

Αν και χαρακτηρίζεται ως τρανσέξουαλ, ο Ρέμπστοκ -ένας άνδρας που αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα- δεν υποστηρίζει τη «σεξουαλικοποίηση των παιδιών και την ιατρική μετάβαση για παιδιά ανήλικης ηλικίας».

Η προσθήκη γλώσσας που θα μπορούσε να προσφέρει νομική προστασία στους παιδόφιλους συμβαίνει και σε άλλες πολιτείες.

Παιδιά ζητωκραυγάζουν καθώς τραβεστί καλλιτέχνες χορεύουν στην παρέλαση Chattanooga Pride στην πόλη Chattanooga του Τενεσί, στις 2 Οκτωβρίου 2022. (Jackson Elliott/The Epoch Times)

 

Στη Μινεσότα, ο πολιτειακός βουλευτής Λι Φίνκε (Leigh Finkey), Δημοκρατική, είχε προτείνει την αφαίρεση λέξεων από ένα νομοσχέδιο της Μινεσότα για την καταπολέμηση των διακρίσεων που εξαιρούσε τους ενήλικες που θέλουν να κάνουν σεξ με παιδιά από τον κατάλογο των προστατευόμενων κατηγοριών.

Ο Φίνκε , ο οποίος υποστήριξε το νομοσχέδιο, είναι άνδρας που αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο της Μινεσότα θα όριζε τον «σεξουαλικό προσανατολισμό» ως «συναισθηματική, σωματική ή σεξουαλική προσκόλληση σε ένα άλλο άτομο».

Θα αφαιρούσε επίσης από την ισχύουσα νομοθεσία της Μινεσότα τον όρο ότι «ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν περιλαμβάνει τη σωματική ή σεξουαλική προσκόλληση σε παιδιά από ενήλικα».

Έτσι, το νομοσχέδιο θα αποσαφηνίσει την προστασία κατά των διακρίσεων για τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό τους.

Αργότερα στη νομοθετική διαδικασία, η Βουλή της Μινεσότα ενέκρινε ομόφωνα μια τροπολογία που διευκρίνιζε ότι «η σωματική ή σεξουαλική προσκόλληση σε παιδιά από έναν ενήλικα δεν αποτελεί προστατευόμενη κατηγορία σύμφωνα με το παρόν κεφάλαιο».

Στην τρέχουσα μορφή του, το νομοσχέδιο θα τροποποιούσε την ισχύουσα νομοθεσία ώστε ο «σεξουαλικός προσανατολισμός» και η «ταυτότητα φύλου» να αποτελούν ξεχωριστές νομικά προστατευόμενες ομάδες. Προσαρμόζει επίσης τη γλώσσα σχετικά με την ταυτότητα φύλου.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η ρήτρα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό περιλαμβάνει τα άτομα «που έχουν ή θεωρούνται ότι έχουν μια αυτοεικόνα ή ταυτότητα που δεν συνδέεται παραδοσιακά με τη βιολογική τους αρρενωπότητα ή θηλυκότητα».

Ο νέος νόμος θα ορίζει την ταυτότητα φύλου ως «την έμφυτη αίσθηση ενός ατόμου ότι είναι άνδρας, γυναίκα, και τα δύο ή κανένα από τα δύο».

Προστασία για τους παιδόφιλους

Ως άνδρας που έχει μεταβεί στη ζωή ως γυναίκα, ο Ρέμπστοκ έχει αντιμετωπίσει σφοδρή κριτική από προοδευτικούς και άτομα που προσδιορίζονται ως τρανσέξουαλ επειδή πήρε θέση κατά της γλώσσας που μπορεί να προστατεύει τους παιδόφιλους.

Αλλά αν το νομοσχέδιο του Κονέκτικατ υπογραφεί σε νόμο, ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου που ανακοινώνει ανοιχτά τη σεξουαλική του επιθυμία για τα παιδιά δεν μπορεί να απολυθεί γι’ αυτό, δήλωσε με δυσπιστία ο Ρέμπστοκ.

«Και τι έχει στο μυαλό του όταν βλέπει αυτά τα παιδιά;», ρώτησε ο Ρέμπστοκ. «Θα λαχταράει ένα 10χρονο παιδί που είναι ανυπεράσπιστο;».

Η εναντίωση σε αυτό, είπε ο Ρέμπστοκ, είναι ακριβώς το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε.

Από τον Jackson Elliott

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε