Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Ένα παιδί κάνει ένα τεστ νουκλεϊκού οξέος για τον κορονοϊό COVID-19, επίσης γνωστό ως ιός του ΚΚΚ, στην πόλη Γιανγκζού, στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, στις 5 Αυγούστου 2021. (STR/AFP μέσω Getty Images)

Πηγή: Το ΚΚ Κίνας απαιτεί την καταστροφή σε εθνικό επίπεδο όλων των δεδομένων COVID-19

Μετά τα ακραία μέτρα περιορισμού κατά τη διάρκεια της επιδημίας του COVID-19, το Πεκίνο επέλεξε να παραμείνει αδιάφορο απέναντι στην πανδημία που μαίνεται. Πρόσφατες αποκαλύψεις από πηγή με γνώση του θέματος υποδεικνύουν ότι το καθεστώς έχει δώσει εντολή για την καταστροφή σε εθνικό επίπεδο όλων των δεδομένων COVID-19 στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Πρόσφατα, ο κ. Τσεν (ψευδώνυμο) από την Τσανγκσά, Χουνάν, αποκάλυψε στην κινεζική έκδοση της εφημερίδας The Epoch Times ότι ο φίλος του κατέχει ηγετικό ρόλο σε τοπικό νοσοκομείο. «Μου το είπε ευθέως: η κυβέρνηση δίνει εντολή στα τμήματα υγείας σε όλη τη χώρα να εξαλείψουν όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με ολόκληρη τη διαδικασία πρόληψης της επιδημίας και τα αρχεία εμβολιασμού. Πρέπει να εξαφανίσουν όλα τα δεδομένα χωρίς να αφήσουν ίχνη, και τα αρχεία των υπολογιστών πρέπει να διαγραφούν εντελώς», δήλωσε ο κ. Τσεν.

«Τόνισε ότι αυτή η οδηγία είναι πανεθνική και αναμφισβήτητα αληθινή», δήλωσε ο κ. Τσεν.

Ο κ. Τσεν διευκρίνισε ότι η απαίτηση του ΚΚΚ συνεπάγεται: «Κανένα δεδομένο δεν μπορεί να γλιτώσει, ούτε στο χαρτί ούτε στους υπολογιστές. Τα αρχεία της χορήγησης εμβολίων πρέπει να διαγραφούν, καθώς και τα αρχεία των εξετάσεων νουκλεϊκών οξέων και κάθε ντροπιαστικό περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας πρόληψης της επιδημίας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσεν, οι αρχές επιδιώκουν να σβήσουν αυτή την περίοδο από την ιστορία, σκοπεύοντας να αποτρέψουν τις μελλοντικές γενιές από το να μάθουν για αυτά τα γεγονότα, καθώς αυτό σηματοδοτεί μια κυβερνητική αποτυχία. Έκανε παραλληλισμούς με τις ενέργειες του Μάο Τσετούνγκ που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών Κινέζων, ενέργειες που σκόπιμα παραλείφθηκαν από τα ιστορικά αρχεία.

Μετά την εμφάνιση της επιδημίας του COVID-19 στις αρχές του 2020, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ) ακολούθησε μια προσέγγιση «μηδενικού COVID», εφαρμόζοντας ακραία μέτρα ελέγχου της πανδημίας. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά οδήγησαν σε συχνές παράπλευρες καταστροφές, τροφοδοτώντας την κλιμακούμενη δημόσια δυσαρέσκεια και οργή.

Κατά το δεύτερο μισό του 2022, το «Κίνημα της Λευκής Βίβλου» σάρωσε όλη τη χώρα, με διαδηλώσεις στους δρόμους να ξεσπούν σε διάφορες περιοχές. Πριν από το 20ό Εθνικό Συνέδριο του ΚΚΚ, πανό εμφανίστηκαν στη γέφυρα Σιτόνγκ του Πεκίνου, απαιτώντας τον τερματισμό της πολιτικής μηδενικού COVID και ζητώντας την πτώση του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ.

Στα τέλη του 2022, το ΚΚΚ προχώρησε σε απροσδόκητη άρση των λοκντάουν, γεγονός που αποκάλυψε τη σοβαρότητα της πανδημίας υπό τα λοκντάουν. Αμέσως, τόσο μολυσμένα άτομα όσο και σοροί κατέκλυσαν τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Η πανδημία εξακολουθεί να εντείνεται

Σύμφωνα με τον κ. Τσεν, ο COVID-19 καθρώς και πολυάριθμα κρούσματα πνευμονίας και λευκού πνεύμονα εξακολουθούν να πληθαίνουν στη χώρα. «Επί του παρόντος, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με πολλούς ηλικιωμένους και παιδιά και η νοσοκομειακή επιχείρηση παραμένει ακμάζουσα. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη στα καλά εξοπλισμένα νοσοκομεία, όπου οι απλοί πολίτες συνήθως δεν μπορούν να κάνουν εισαγωγή».

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, σε ένα τοπικό ψιλικατζίδικο, έγινε μάρτυρας ενός άνδρα γύρω στα 30 που κατέρρευσε ενώ αγόραζε σνακ με τη σύζυγο και το παιδί του. Διηγήθηκε ότι οι τραυματιοφορείς δεν μπόρεσαν να σώσουν τον άνδρα, αλλά απομάκρυναν το πτώμα από τον χώρο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσεν, υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση στο κοινό ότι αυτά τα αποτελέσματα συνδέονται με τη λήψη του εμβολίου.

Είπε: «Μετά τον εμβολιασμό, πολλοί από εμάς αισθάνθηκαν σωματικά αδιαθεσία για περίπου μία εβδομάδα, βιώνοντας σημαντική δυσφορία. Ορισμένα άτομα που αναζήτησαν ιατρική φροντίδα ανακάλυψαν στη συνέχεια οζίδια στους πνεύμονές τους. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο σενάριο για άτομα που ήταν προηγουμένως υγιή πριν από τον εμβολιασμό. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν να συζητούν ανοιχτά για αυτά τα ζητήματα, επειδή δεν έχουν συγκεκριμένες αποδείξεις για να τα αποδώσουν στο εμβόλιο».

Κατάλαβε ότι ορισμένοι γιατροί διατηρούν διφορούμενη στάση, ενώ άλλοι μπορεί να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει θεραπεία.

Δήλωσε ότι έχει ακούσει συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων γύρω του, που εικάζουν ότι θα υπάρχει ένα εκτεταμένο ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ όσων έχουν εμβολιαστεί δέκα χρόνια αργότερα.

Είπε: «Η πανδημία COVID-19 και το εμβόλιό της έχουν ήδη οδηγήσει σε σημαντικό αριθμό θανάτων μεταξύ των ηλικιωμένων. Εάν υπάρξει και άλλος θάνατος μεγάλης κλίμακας σε δέκα χρόνια, η κυβέρνηση θα τον αποδώσει σε άλλες αιτίες και όχι στο εμβόλιο COVID-19».

Ο κ. Τσεν μοιράστηκε ότι ένας φίλος που εργάζεται στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τη νομιμότητα της ταχείας παραγωγής εμβολίων COVID-19 από την Κίνα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσεν, ο φίλος του υποστήριξε: «Ένα ώριμο και επιτυχημένο εμβόλιο δεν μπορεί να αναπτυχθεί τόσο γρήγορα. Προσωπικά πιστεύω ότι τα εμβόλια που έχουμε λάβει είναι πλαστά και συνοδεύονται από ανεπιθύμητες παρενέργειες».

Ο COVID-19 δεν μπορεί να αναφερθεί

Ο Γουάνγκ Ντονγκ (ψευδώνυμο) από το Λουάν της επαρχίας Ανχούι δήλωσε στους Epoch Times ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό, συμπεριλαμβανομένων ενηλίκων και παιδιών. «Τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη εδώ και χρόνια από το 2020», είπε.

Οι θάνατοι ακούγονται συχνά. «Πρόσφατα, υπήρξαν πολλοί θάνατοι, κυρίως μεταξύ ατόμων με υποκείμενες παθήσεις, με μεγαλύτερο ποσοστό να είναι ηλικιωμένα άτομα. Ωστόσο, υπήρξαν και περιπτώσεις που αφορούσαν νεότερα άτομα», δήλωσε ο κ. Γουάνγκ.

Ο κ. Λιου από το Χεφέι της επαρχίας Ανχούι επιβεβαίωσε στους Epoch Times ότι υπάρχουν ουρές για ιατρική περίθαλψη λόγω μολύνσεων από ιούς, με χρόνους αναμονής από μία έως δύο ώρες κατά τη διάρκεια του κινεζικού νέου έτους. Ο ίδιος σημείωσε υψηλότερη συχνότητα μόλυνσης μεταξύ των παιδιών και των ηλικιωμένων.

«Οι γιατροί δεν αποκαλύπτουν τον συγκεκριμένο ιό που προκαλεί τη λοίμωξη και ο όρος COVID-19 αναφέρεται σπάνια. Φαίνεται ότι ο ιός COVID-19 έχει γίνει ένα επίμονο ζήτημα. Μετά από περισσότερα από τρία χρόνια πανδημίας, οι άνθρωποι δεν είναι πλέον αφελείς- καταλαβαίνουμε την κατάσταση», δήλωσε ο κ. Λιου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε