Παρασκευή, 02 Ιούν, 2023
Ο Δρ Πολ Αλεξάντερ σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Facts Matter" του EpochTV. Η συνέντευξη έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στις 3 Μαΐου 2022. (Στιγμιότυπο μέσω The Epoch Times)

Πολ Αλεξάντερ: Το «βαθύ κράτος» δούλευε εναντίον του Τραμπ ως προς την αντιμετώπιση της COVID-19

Σύμφωνα με τον Πολ Αλεξάντερ, όταν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την COVID-19 το 2020, ο «βάλτος» ή αλλιώς το «βαθύ κράτος» δούλευε εναντίον του, χρησιμοποιώντας λανθασμένα δεδομένα για να τον αμαυρώσει, κλειδώνοντας την κοινωνία και κρατώντας τα σχολεία κλειστά.

«Μπορείτε να φανταστείτε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να μάχεται εναντίον του συνδικάτου [των δασκάλων], να μάχεται εναντίον του [Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC)], να μάχεται εναντίον της δικής του ομάδας εργασίας;» δήλωσε ο Αλεξάντερ στην εκπομπή “Facts Matter” του EpochTV σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί στις 3 Μαΐου.

«Δουλεύουν εναντίον του. Οπότε πρέπει να είστε εκεί για να καταλάβετε ότι όταν είπε «ο βάλτος» -και μίλησε για το βαθύ κράτος- είναι πραγματικό. Ασχολήθηκα μαζί τους. Είναι η γραφειοκρατία. Η παγιωμένη γραφειοκρατία είναι πραγματική».

Από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2020, ο Αλεξάντερ υπηρέτησε ως επιστημονικός σύμβουλος του Μάικλ Καπούτο, του τότε βοηθού γραμματέα για τις δημόσιες υποθέσεις στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS).

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Αλεξάντερ δέχθηκε επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης και ορισμένους υπαλλήλους των υπηρεσιών υγείας επειδή προσπάθησε να «πειράξει» τους αριθμούς θανάτων από την COVID-19 στην Εβδομαδιαία Έκθεση για τη Νοσηρότητα και τη Θνησιμότητα του CDC (MMWR).

Στις 8 Αυγούστου 2020, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τον Καπούτο (pdf) και άλλους αξιωματούχους, ο Αλεξάντερ έγραψε: «Μου φαίνεται ότι το CDC γράφει άρθρα για τη διοίκηση και προορίζεται αυτή τη στιγμή να επηρεάσει την επαναλειτουργία των σχολείων και στη συνέχεια τα στέλνουν στα μέσα ενημέρωσης γνωρίζοντας ότι είναι παραπλανητικά. Ζητώ να σταματήσει τώρα! … Τίποτα δεν πρέπει να βγει προς τα έξω εκτός και αν διαβάσω και συμφωνήσω με τα ευρήματα όπως τα έγραψε το CDC, και το διορθώνω για να διασφαλίσω ότι είναι δίκαιο και ισορροπημένο και “πλήρες”. Και όχι παραπλανητικό».

Εκείνη την εποχή, ο Αλεξάντερ πίεζε επίσης υπέρ της ανοσίας αγέλης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιμένοντας ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό ήταν να επιτραπεί στις ομάδες μη υψηλού κινδύνου να εκτεθούν στον ιό.

Ο πρώην αξιωματούχος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ Μάικλ Καπούτο φτάνει στα γραφεία της Γερουσίας Hart για να του πάρουν συνέντευξη οι υπάλληλοι της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, στην Ουάσινγκτον την 1η Μαΐου 2018. (Mark Wilson/Getty Images)

 

Ωστόσο, ορισμένα μέσα ενημέρωσης απεικόνισαν την πρόταση του Αλεξάντερ ως προσπάθεια να μολυνθούν οι άνθρωποι σκόπιμα. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο Καπούτο προωθούσε αβάσιμες κατηγορίες και θεωρίες συνωμοσίας σε ένα βίντεο στο Facebook. Η πίεση από τα μέσα ενημέρωσης και ορισμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους οδήγησε αργότερα στην αποχώρηση του Καπούτο και του Αλεξάντερ.

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2020, το HHS ανακοίνωσε ότι ο Καπούτο θα λάβει 60ήμερη ιατρική άδεια απουσίας και ο Αλεξάντερ θα αποχωρήσει από το υπουργείο.

«Οι New York Times έγραψαν – τώρα είναι μέρος της δημόσιας συζήτησης – ότι η αναφορά του CDC στο κοινό και τα δεδομένα είναι υποδεέστερα. Είναι ελλιπείς. Δεν είναι ισορροπημένη. Λείπουν πληροφορίες. Αυτό ακριβώς λοιπόν που προσπαθούσα να πω πριν από δύο χρόνια, για το οποίο δέχθηκα επίθεση», δήλωσε ο Αλεξάντερ.

Οι New York Times στις 20 Φεβρουαρίου ανέφεραν ότι το CDC έχει αποκρύψει κρίσιμα δεδομένα για την COVID-19 σχετικά με τις ενισχυτικές δόσεις, τις νοσηλείες και άλλες αναλύσεις. Ένας εκπρόσωπος του CDC δήλωσε στο πρακτορείο ότι ένας λόγος είναι ότι ο οργανισμός φοβόταν ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά.

Τον Μάρτιο, το CDC αφαίρεσε αθόρυβα 72.277 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων 416 μεταξύ παιδιών, που λέγεται ότι οφείλονταν στην COVID-19 από την ιστοσελίδα του για την παρακολούθηση των δεδομένων.

«Το CDC αφαίρεσε 72.000 θανάτους. Γιατί; Θα το θέσω έτσι, υπό τη διοίκηση Τραμπ, το CDC συνεργάστηκε με τα [Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH)] και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να κάνει την ανταπόκριση άσχημη γι’ εκείνον. Να το κάνουν να φαίνεται, σε καθημερινή βάση, τρομερό, σαν κακό. Και αυτό θα το κάνουν με τους αριθμούς. Θα αναφέρουν κλιμακούμενες λοιμώξεις, κλιμακούμενα κρούσματα, με όποιον τρόπο μπορούν», δήλωσε ο Αλεξάντερ.

«Αλλά τώρα, στην παρούσα κυβέρνηση, θέλουν να αφαιρέσουν αυτούς τους θανάτους και αυτές τις προβληματικές μετρήσεις, επειδή αυτό κάνει την παρούσα κυβέρνηση να φαίνεται κακή. Γεγονός είναι ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πεθάνει από COVID υπό τον πρόεδρο [Τζο] Μπάιντεν απ’ ό,τι πέθαναν υπό τον πρόεδρο Τραμπ».

Το CDC απάντησε ότι η αλλαγή έγινε για να γίνουν τα δεδομένα πιο ακριβή.

«Το CDC επανεξετάζει συνεχώς τα δεδομένα μας για την COVID-19 για να διασφαλίσει την ακρίβειά τους», δήλωσε εκπρόσωπος του CDC στους Epoch Times μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον περασμένο μήνα, προσθέτοντας ότι «ο αλγόριθμος του CDC μετρούσε κατά λάθος θανάτους που δεν σχετίζονταν με την COVID-19».

Lockdown βάσει ψευδών αποτελεσμάτων

Στις αρχές Απριλίου 2020, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν περισσότερα από 260.000 κρούσματα COVID-19 και περίπου 6.200 θανάτους. Την 1η Απριλίου 2020, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα αφήσει στις κυβερνήσεις των πολιτειών να αποφασίσουν αν θα εφαρμόσουν lockdowns. Μια ημέρα αργότερα, ο Δρ Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε στο CNN ότι θα πρέπει να υπάρξει ομοσπονδιακό lockdown. «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμβαίνει αυτό», δήλωσε.

Στις 20 Μαρτίου 2020, η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία που διέταξε lockdown. Μέχρι το τέλος Μαΐου 2020, 42 πολιτείες και επικράτειες εξέδωσαν εντολές υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι.

Ο Αλεξάντερ δήλωσε ότι τα lockdowns βασίστηκαν σε λανθασμένους αριθμούς και καμία μελέτη δεν έδειξε ότι λειτουργούν.

«Έκλεισαν την κοινωνία με βάση ένα τεστ που είχε 97% ψευδώς θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Αλεξάντερ, αναφερόμενος στο τεστ PCR που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως για τον προσδιορισμό μιας θετικής μόλυνσης COVID-19.

«Και θυμηθείτε, σε εκείνο το σημείο, είχαμε προβλήματα όσον αφορά τον τρόπο ταξινόμησης των θανάτων, τον τρόπο ταξινόμησης των λοιμώξεων COVID και το κατά πόσον είχαμε πραγματικά έναν τόσο εκτεταμένο αριθμό λοιμώξεων ή περιπτώσεων ή νοσηλειών», δήλωσε ο Αλεξάντερ.

Το HHS έχει επικριθεί για την αλλαγή των κανόνων έκδοσης πιστοποιητικών θανάτου, ώστε οι θάνατοι να αποδίδονται κατά κύριο λόγο στην COVID-19. Ο οργανισμός έχει επίσης στοχοποιηθεί για μεγάλο αριθμό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων COVID-19 από δοκιμές PCR που είχαν εγκριθεί για επείγουσα χρήση.

«Είχαμε πρόβλημα σε εκείνο το σημείο με το τεστ PCR. Τα τεστ PCR είχαν υπερβολικά υψηλούς κύκλους, και γνωρίζαμε ότι είχε πάνω από 24 κύκλους», δήλωσε ο Αλεξάντερ. «Μόλις έχεις κύκλους πάνω από 24, 25, μαζεύετε ιική σκόνη και ιικά σκουπίδια, μη μολυσματικά, μη βιώσιμα παθογόνα. Επομένως, επιτρέψτε μου να το θέσω έτσι, η συντριπτική πλειονότητα, ίσως το 90 τοις εκατό των ανθρώπων το 2020 και το 2021, που χαρακτηρίστηκαν ως COVID-θετικοί με τεστ PCR ήταν ψευδώς θετικοί».

Ένας ιατρικός υπάλληλος τοποθετεί ένα ρινικό επίχρισμα σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα μετά την εκτέλεση μιας δοκιμής PCR COVID-19 στο Κέντρο Υγείας της Ανατολικής Βοστώνης στη Βοστώνη, Μασαχουσέτη, στις 20 Δεκεμβρίου 2021. (Joseph Prezioso/AFPvia Getty Images)

 

Ένας Ιρλανδός γιατρός ισχυρίστηκε για πρώτη φορά ότι τα τεστ PCR έχουν ψευδές ποσοστό 97 τοις εκατό. Ορισμένοι ελεγκτές γεγονότων θεώρησαν τον ισχυρισμό ψευδή.

Ένας ελεγκτής γεγονότων πήρε συνέντευξη από τον καθηγητή του Χάρβαρντ Μάικλ Μίνα, έναν επιδημιολόγο, ο οποίος δήλωσε ότι ο ισχυρισμός δεν ήταν αληθινός και ότι «πρόκειται για σαφή παρανόηση των PCR».

Ωστόσο, ο Μίνα δήλωσε επίσης στους New York Times το 2021 ότι «στη Μασαχουσέτη, από 85 έως 90 τοις εκατό των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί τον περασμένο Ιούλιο με κατώτατο όριο 40 κύκλων θα είχαν κριθεί αρνητικοί αν το κατώτατο όριο ήταν 30 κύκλοι».

Στις 21 Ιουλίου 2021, το CDC ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει το αίτημα για έγκριση επείγουσας χρήσης για το τεστ PCR που ανέπτυξε ο οργανισμός μετά τις 31 Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει «εκατοντάδες» άλλα τεστ ειδικά για τον COVID.

«Υποστηρίξαμε από την αρχή, ότι δεν ήταν ποτέ επείγουσα ανάγκη όπως την παρουσίασαν», δήλωσε ο Αλεξάντερ. «Θα μπορούσαμε να είχαμε προστατεύσει κατάλληλα τους ευάλωτους και να αφήσουμε την υπόλοιπη κοινωνία να ζήσει σε μεγάλο βαθμό φυσιολογικές ζωές».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια μελέτη έδειξε ότι οι πολιτείες με αυστηρά lockdown και άλλα περιοριστικά μέτρα, όπως η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, χειρίστηκαν ανεπαρκώς την πανδημία. Η Φλόριντα, η οποία εγκατέλειψε νωρίς τους περιορισμούς COVID-19, είχε από τις καλύτερες επιδόσεις.

«Ο Τραμπ εργαζόταν για να ανοίξει την κοινωνία και να ανοίξουν τα σχολεία. Και είχε μια καθημερινή μάχη με αυτή την ειδική ομάδα εργασίας ότι αυτό που είδατε εκεί -που ήταν σαν ένα σόου με αυτοκίνητα κλόουν- ήταν αληθινό. Στο παρασκήνιο, ο Τραμπ τους πολεμούσε, πολεμούσε τον Φάουτσι, πολεμούσε την [Δρ Ντέμπορα] Μπίρξ, και το σωματείο, και το CDC για να ανοίξουν τα σχολεία, επειδή λαμβάναμε αναφορές για μικρά παιδιά στην Αμερική που αυτοκτονούσαν. Παιδιά σε όλη την Αμερική αυτοκτονούσαν εξαιτίας του κλεισίματος των σχολείων», δήλωσε ο Αλεξάντερ.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δρ Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, ακούνε την ομιλία της συντονίστριας του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, Δρ Ντέμπορα Μπιρξ, στον Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον στις 29 Μαρτίου 2020. (Τάσος Κατωπόδης/Getty Images)

 

Τον Ιούλιο του 2020, ο Φάουτσι προειδοποίησε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά πίσω στο σχολείο κατά το φθινοπωρινό εξάμηνο, λέγοντας ότι μια μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά άνω των 9 ετών μπορούν να μεταδώσουν τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) εξίσου εύκολα με τους ενήλικες. Οι συγγραφείς της μελέτης εξέδωσαν αργότερα μια διόρθωση, λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν προς ποια κατεύθυνση γινόταν η μετάδοση στο πλαίσιο της μελέτης τους.

Η Μπιρξ, τότε συντονίστρια της ομάδας δράσης COVID-19 του Λευκού Οίκου, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης τον Αύγουστο του 2020: «Εάν έχετε υψηλό φόρτο εργασίας και ενεργή διάδοση στην κοινότητα … ζητάμε από τους ανθρώπους να μάθουν από απόσταση αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να θέσουμε υπό έλεγχο αυτή την επιδημία».

Σύμφωνα με τον Δρ Σκοτ Άτλας, πρώην ειδικό σύμβουλο του Τραμπ για την πανδημία του κορωνοϊού, μόνο οι τρεις γιατροί με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ειδική ομάδα δράσης – η Μπιρξ, ο Φάουτσι και ο τότε διευθυντής του CDC Δρ Ρόμπερτ Ρέντφιλντ – μπορούσαν να συμβουλεύσουν τους κυβερνήτες να εφαρμόσουν lockdowns.

(Αριστερά) Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων Άντονι Φάουτσι, η συντονίστρια αντίδρασης της ομάδας εργασίας του Λευκού Οίκου για τους κορωνοϊούς Ντέμπορα Μπιρξ και ο διευθυντής του CDC Ρόμπερτ Ρ. Ρέντφιλντ παρακολουθούν την καθημερινή ενημέρωση για την COVID-19 στην αίθουσα ενημέρωσης Μπράντι στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον στις 8 Απριλίου 2020. ( Mandel Ngan/AFP via Getty Images)

 

«Θα μπορούσαμε να είχαμε αντιμετωπίσει αυτή την πανδημία απλώς προστατεύοντας σωστά τους ευάλωτους και επιτρέποντας σε όλους τους άλλους να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, να εκτεθούν φυσικά και ακίνδυνα μεταξύ της δικής τους φυσικής ανοσίας», δήλωσε ο Αλεξάντερ.

«Έτσι το κάνουμε τα τελευταία 100 χρόνια. Αλλά με τον COVID, κάναμε κάτι διαφορετικό. Κλειδώνουμε την υγιή κοινωνία».

Ο Αλεξάντερ είπε ότι κάποτε είχε μια συζήτηση με κάποιους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που μιλούσαν για τον Τραμπ.

«Μου είπαν με απόλυτη σαφήνεια ότι: ‘Ο Τραμπ είναι μόνο επισκέπτης εδώ. Δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι εμείς διοικούμε τα πράγματα».

«Εμείς η γραφειοκρατία, εμείς το βαθύ κράτος που εσείς αποκαλείτε το βαθύ κράτος φίλε, ναι, εμείς διοικούμε τα πράγματα εδώ. Ο πρόεδρος απλώς επισκέπτεται εδώ. Θα φύγει. Εμείς θα είμαστε εδώ», υπενθύμισε ο Αλεξάντερ.

«Έτσι σκέφτονται. Και αυτή είναι η ουσία του θέματος».

Ο Zachary Stieber συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε