Δευτέρα, 24 Ιούν, 2024
Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Μπράντ Γουένστραπ κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Υποθέσεων Βετεράνων της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ουάσιγκτον, στις 26 Σεπτεμβρίου 2017. (Drew Angerer/Getty Images)

Ρεπουμπλικάνοι ζητούν από αξιωματούχους του Μπάιντεν να παράσχουν πληροφορίες για την προέλευση της COVID

Δύο κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων κάλεσαν στις 27 Φεβρουαρίου τις υπηρεσίες της κυβέρνησης Μπάιντεν να δώσουν στη δημοσιότητα τις πληροφορίες που κατέχουν σχετικά με την προέλευση της COVID-19.

Ο πρόεδρος της Επιλεκτικής Υποεπιτροπής για την Πανδημία των Κοροναϊών Μπραντ Γουένστραπ (Ρ-Οχάιο) και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέιμς Κόμερ (Ρ-Κεντάκι) υπέβαλαν το αίτημα αυτό στον απόηχο της ανακοίνωσης του Υπουργείου Ενέργειας (DOE) ότι πιστεύει πλέον σε μια θεωρία -που κάποτε χλευάστηκε ευρέως από πολλούς ειδικούς της δημόσιας υγείας- ότι μια διαρροή από το εργαστήριο του Ινστιτούτου Ιολογίας στο Γουχάν της Κίνας ήταν η πηγή της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19 που έχει σκοτώσει ανυπολόγιστο αριθμό ανθρώπων στην Κίνα, 6,9 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και πάνω από 1 εκατομμύριο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κινέζοι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας στη Γουχάν τον Δεκέμβριο του 2019 εντόπισαν τα πρώτα κρούσματα ανθρώπων που είχαν μολυνθεί από την COVID-19.

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος των προέδρων Τραμπ και Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει υποστηρίξει και απορρίψει τη θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο.

Οι Γουένστραπ και Κόμερ εξέδωσαν από κοινού υπογεγραμμένες επιστολές προς την Υπουργό DOE Τζένιφερ Γκράνχολμ, τον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τον Διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών του FBI Κρίστοφερ Ρέι ζητώντας τα δεδομένα και τις πληροφορίες.

Το περασμένο φθινόπωρο, τα ρεπουμπλικανικά μέλη της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας εξέδωσαν μια ερευνητική έκθεση που υποστήριζε τη θεωρία της διαρροής του εργαστηρίου Γουχάν.

Η έκθεση κατέληγε στο συμπέρασμα ότι, ενώ το ιστορικό των κρουσμάτων ασθενειών «ευνοεί την υπόθεση» της μετάδοσης από ζώο σε άνθρωπο του SARS-CoV-2 (το στέλεχος του κοροναϊού που προκαλεί την COVID-19) ως την προέλευση της πανδημίας, η πανδημία «ήταν πιθανότατα το αποτέλεσμα ενός περιστατικού που σχετίζεται με την έρευνα».

Οι ερευνητές στο εργαστήριο Γουχάν, το οποίο έχει ιστορικό ατυχημάτων, μελέτησαν ιούς της ίδιας οικογένειας με τον SARS-CoV-2.

Ο Φάουτσι το NIH και η έρευνα στο εργαστήριο Γουχάν

Η ανακοίνωση του DOE μπορεί να θέσει τον Δρ. Φάουτσι σε δύσκολη θέση.

Ο Φάουτσι, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε στα τέλη του 2022 από τη θέση του επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) είναι το πρόσωπο της ιατρικής και επιστημονικής εμπειρογνωμοσύνης για την πανδημία.

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, κατεβάζει τη μάσκα του πριν καταθέσει σε επιτροπή της Γερουσίας στην Ουάσινγκτον στις 30 Ιουνίου 2020. (Kevin Dietsch/Pool/Getty Images)

 

Οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι ένας λόγος που οδηγεί τον Φάουτσι να δυσφημίσει την πιθανότητα διαφυγής του SARS-Cov-2 από ένα εργαστήριο είναι ότι αν η θεωρία είναι αληθινή, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να έχουν υποστηρίξει τις συνθήκες που οδήγησαν στη διαρροή.

Το 2018 και το 2019, το NIAID, ένα από τα 27 ινστιτούτα που υπάγονται στο Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH), παρείχε χρηματοδότηση σε μια αμερικανική μη κερδοσκοπική εταιρεία EcoHealth Alliance, την οποία η EcoHealth χρησιμοποίησε για να χρηματοδοτήσει την αμφιλεγόμενη έρευνα «κέρδους από τη λειτουργία» (GOF) στο Ινστιτούτο Ιολογίας Γουχάν.

Όσοι διεξάγουν την έρευνα GOF τροποποιούν τους ιούς και τους καθιστούν πιο ισχυρούς και μεταδοτικούς για να αναπτύξουν καλύτερους τρόπους πρόληψης πανδημιών.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε