Της Victoria de la Maza
Αυτή η πανταχού παρούσα πράσινη σάλτσα εμφανίζεται σε μυριάδες κουζίνες, μενού και πιάτα. Η διατήρηση των συστατικών σε τρία ή τέσσερα μαλακά βότανα επιτρέπει στο καθένα να ξεχωρίζει, μια πινελιά από φρέσκο σκόρδο της δίνει άρωμα και το ελαιόλαδο το κάνει πλούσιο και βοηθά να αναδειχθούν όλες οι φρέσκες γεύσεις. Προσθέτουμε προαιρετικά ένα κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Επίσης μπορούμε να την παγώσουμε για μετέπειτα χρήση.
Φτιάχνει 2 φλιτζάνια
• 1 φλιτζάνι μαϊντανό, χωρίς τα κοτσάνια
• 1 φλιτζάνι δυόσμο, χωρίς τα κοτσάνια
• 1 φλιτζάνι άνηθο, χωρίς τα κοτσάνια
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
• 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
• 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
• 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε τα βότανα και το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατέψτε καλά και δοκιμάστε για να προσθέσετε τα καρυκεύματα.
Φυλάσσετε στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα ή καταψύξτε για μετέπειτα χρήση.