Παρασκευή, 24 Σεπ, 2021
Αυτή η πανταχού παρούσα πράσινη σάλτσα είναι φανταστική για τα πάντα, από ψητό κοτόπουλο έως φέτες ντομάτας έως φασολάδα. (Victoria de la Maza)

Σάλτσα βέρντε

Της Victoria de la Maza

Αυτή η πανταχού παρούσα πράσινη σάλτσα εμφανίζεται σε μυριάδες κουζίνες, μενού και πιάτα. Η διατήρηση των συστατικών σε τρία ή τέσσερα μαλακά βότανα επιτρέπει στο καθένα να ξεχωρίζει, μια πινελιά από φρέσκο σκόρδο της δίνει άρωμα και το ελαιόλαδο το κάνει πλούσιο και βοηθά να αναδειχθούν όλες οι φρέσκες γεύσεις. Προσθέτουμε προαιρετικά  ένα κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού.

Επίσης μπορούμε να την παγώσουμε για μετέπειτα χρήση.

Φτιάχνει 2 φλιτζάνια

• 1 φλιτζάνι μαϊντανό,  χωρίς τα κοτσάνια
• 1 φλιτζάνι δυόσμο, χωρίς τα κοτσάνια
• 1 φλιτζάνι άνηθο, χωρίς τα κοτσάνια
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
• 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
• 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
• 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε τα βότανα και το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατέψτε καλά και δοκιμάστε για να προσθέσετε τα καρυκεύματα.

Φυλάσσετε στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα ή καταψύξτε για μετέπειτα χρήση.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε