Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024

Σεφ Γιώργος Ξυνός: Ceviche – Το κλασικό πιάτο του Περού

Ο Σεφ Γιώργος Ξυνός είναι ο επικεφαλής chef στο εστιατόριο Akau του ξενοδοχείου North Santorini Luxury Hotel & Spa στον Πύργο της Σαντορίνης. Η κουζίνα του εστιατορίου είναι Nikkei, ένας συνδιασμός Περουβιανής και Γιαπωνέζικης κουζίνας.

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν και να απολαύσουν signature dishes όπως το ταρτάρ wagyu σε αφράτο ψωμί shokupan, με αρωματική περουβιανή πιπεριά aji limo και σος truffle-ponzu.

Από το μενού του Γιώργου Ξυνού δεν θα μπορούσε να λείπει το πιο κλασικό πιάτο του Περού, το Ceviche, το οποίο ο σεφ μας συστήνει με φρέσκο τόνο balfego, παγωτό wasabi, πιπεριά aji amarillo και γάλα καρύδας.

Παρακάτω θα βρείτε την συνταγή:

 

Υλικά

100 γρ. λευκό ψάρι (λαυράκι,τσιπούρα)
250 γρ. χυμός lime
Μισό λευκό κρεμμύδι λεπτές φέτες κομμένο
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
5 γρ. φρέσκο τζίντζερ
50 γρ. φρέσκο κολίανδρο χοντροκομμένο
30 γρ. ελαιόλαδο
45 γρ. χυμός πορτοκαλί
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το ψάρι σε ένα βαθύ σκεύος και σερβίρουμε σε ένα πιάτο με το ζουμί του…ένα δροσιστικό και καλοκαιρινό πιάτο…μπορεί να γίνει και παραλλαγή και να βάλουμε και ένα passion fruit.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε