Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
(Ευγενική προσφορά του Τμήματος Σερίφη της κομητείας Σίσκιγιου)

Σκύλοι: Οι σιωπηλοί πάσχοντες της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας κάνναβης στην Καλιφόρνια

Ένας σερίφης της βόρειας Καλιφόρνια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κακοποίηση εκατοντάδων σκύλων σε παράνομους χώρους καλλιέργειας μαριχουάνας στην κομητεία του.

Ο σερίφης της κομητείας Σίσκιγιου, Τζερεμάια ΛούΡι, δήλωσε στην Epoch Times ότι κατά τη διάρκεια καταστροφής παράνομων χώρων, οι βοηθοί του συχνά συναντούν «κακή μεταχείριση των σκύλων», οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη των χώρων από τους εισβολείς.

Σύμφωνα με τον ΛούΡι, τα σκυλιά είναι αλυσοδεμένα χωρίς τροφή και νερό και πολλά από αυτά είναι αδυνατισμένα ενώ φαίνονται τα πλευρά τους, έχουν κολάρα που είναι πολύ σφιχτά, δερματικές βλάβες ή είναι ακρωτηριασμένα.

(Ευγενική προσφορά του Τμήματος Σερίφη της κομητείας Σίσκιγιου)

 

Οι αρχές συναντούν συστηματικά κουφάρια σκύλων, οστά, μερικώς καμένα σκυλιά και δηλητηριώδη χημικά, όπως φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα και τρωκτικοκτόνα, στις καλλιέργειες, δήλωσε ο ΛούΡι.

«Αυτά τα σκυλιά ζουν μέσα σε αυτά τα χημικά, είτε είναι πάνω στο δέρμα τους είτε τα τρώνε», είπε.

Τα τοπικά κέντρα διασώσεων ζώων φέρονται να έχουν παραλάβει έναν αριθμό σκύλων από καλλιέργειες κάνναβης.

«Ο κύριος όγκος των αδέσποτων που λαμβάνουμε προέρχεται από χωράφια με κάνναβη», δήλωσε στο τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό News 10 το περασμένο καλοκαίρι ο Τζον Γκόλει, εκτελεστικός διευθυντής στο Rescue Ranch της κομητείας Σίσκιγιου.

(Ευγενική προσφορά του Τμήματος Σερίφη της κομητείας Σίσκιγιου)

 

Το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο την κομητεία Σίσκιγιου. Σκύλοι έχουν βρεθεί παραμελημένοι σε πολλές άλλες παράνομες καλλιέργειες σε ολόκληρη την πολιτεία.

Στην κομητεία της Σάντα Μπάρμπαρα, το τμήμα του σερίφη έχει επίσης αναφέρει πολλαπλές περιπτώσεις σκύλων που βρέθηκαν σε παράνομες καλλιέργειες.

Μετά από μια καταστροφή καλλιέργειας το 2018, οι βοηθοί φέρονται να βρήκαν δύο εγκαταλελειμμένα σκυλιά και 10 νεογέννητα κουτάβια σε μια σκηνή. Ένα από τα κουτάβια ήταν νεκρό.

(Ευγενική προσφορά του Τμήματος Σερίφη της κομητείας Σίσκιγιου)

 

Ο ΛούΡι δήλωσε ότι το τμήμα του έχει βοηθήσει στη διάσωση γερμανικών ποιμενικών, λαμπραντόρ και πίτμπουλ από τις καλλιέργειες.

Μπορούν να διασωθούν δεκάδες σκύλοι κάθε φορά, δήλωσε.

Η Καλιφόρνια νομιμοποίησε τη μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς σκοπούς για ενήλικες 21 ετών και άνω το 2016.

Εκτός από τις ανησυχίες σχετικά με την κακοποίηση των σκύλων, ο ΛούΡι δήλωσε ότι ο νόμος αναπτύχθηκε ανεπαρκώς, με το πιο αξιοσημείωτο να είναι οι ήπιες ποινές για την παραβίασή του -όπως η καλλιέργεια περισσότερων από έξι φυτών- οι οποίες είναι έως και έξι μήνες σε φυλακή της κομητείας και πρόστιμο έως και 500 δολάρια.

Αλλά ο ΛούΡι δήλωσε ότι ανεξάρτητα από το αν η καλλιέργεια έχει 7 φυτά ή 7.000, οι ποινές είναι οι ίδιες.

Ο σερίφης της κομητείας Σίσκιγιου, Τζερεμάια ΛούΡι, στο Ίρβινγκ της Καλιφόρνια, στις 24 Φεβρουαρίου 2023. (David Skelnik/The Epoch Times)

 

Επί του παρόντος, η κομητεία Σίσκιγιου επιτρέπει σε ιδιώτες να καλλιεργούν διπλάσιο αριθμό φυτών από όσα επιτρέπει η πολιτεία για προσωπική χρήση. Αλλά απαγορεύει περισσότερα από 12 φυτά, θεωρώντας ότι η ποσότητα αυτή θα χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς.

«Αλλά όταν καλλιεργείς για κέρδος, θέλεις 1.000 φυτά. Θέλεις 2.000, 3.000», δήλωσε ο ΛούΡι.

Η κομητεία έχει επιβάλει αυστηρότερες ποινές από την πολιτεία, συμπεριλαμβανομένου προστίμου 5.000 δολαρίων ανά περιστατικό για παραβάσεις που σχετίζονται με τη μαριχουάνα.

Φυτά κάνναβης μέσα σε θερμοκήπιο (Ευγενική προσφορά του Τμήματος του Σερίφη της Κομητείας Σίσκιγιου).

 

Αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει την αναπτυσσόμενη βιομηχανία. Ο ΛούΡι δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες θερμοκήπια γεμάτα με φυτά μαριχουάνας.

Συχνά οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι πρόθυμοι να αναλάβουν το ρίσκο και να πληρώσουν τα πρόστιμα, καθώς «υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα σε αυτή την παράνομη βιομηχανία που οι άνθρωποι θα πληρώσουν τα πάντα μόνο και μόνο για να τη γλιτώσουν», αναφέρει ο ΛούΡι. «Τα πρόστιμα γίνονται αμοιβές» για την παράνομη λειτουργία των χωραφιών.

Μέρος ενός παράνομου χώρου καλλιέργειας μαριχουάνας στην κομητεία Σίσκιγιου. (Ευγενική προσφορά του Τμήματος Σερίφη της κομητείας Σίσκιγιου)

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε