Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου)

Στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το ν/σ για την ενίσχυση των εισοδημάτων

Στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής εισήχθη για συζήτηση και επεξεργασία το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών της τάξεως των 4,4 δισ. ευρώ που καλύπτουν το σύνολο της τετραετίας. Οι τιθέμενες προς συζήτηση και ψήφιση διατάξεις «συμπυκνώνουν» ουσιαστικά περίπου το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας. Τα μέτρα εστιάζουν στην ενίσχυση του εισοδήματος τόσο των μισθωτών, δηλαδή των δημοσίων και των ιδιωτικών υπαλλήλων, όσο και των νέων και συνολικά των ελληνικών οικογενειών.

Ο εισηγητής της ΝΔ Ξενοφών Μπαραλιάκος είπε ότι το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών καλύπτει το 50% περίπου των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ και περιλαμβάνει μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών. Το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων είναι 1,1 δισ. το χρόνο, δηλαδή 4,4 δισ. για την τετραετία, ενώ επιπλέον 385 εκατομμύρια ευρώ είναι το όφελος των ρυθμίσεων που θα ισχύσουν για εφέτος, όπως τόνισε ο κος Μπαραλιάκος, που σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις εστιάζουν στην ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, δηλαδή των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, των συνταξιούχων και των νέων, των ιδιοκτητών ακινήτων αλλά και συνολικά των ελληνικών οικογενειών, με την αύξηση του αφορολόγητου, τη μείωση φόρων και τις οριζόντιες και εξειδικευμένες εισοδηματικές ενισχύσεις. «Ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας θα δει έμπρακτα και μεσομακροπρόθεσμα σημαντική αύξηση στο μηνιαίο και ετήσιο εισόδημά του», είπε ο εισηγητής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «όλα αυτά συμβαίνουν μετά από 14 ολόκληρα χρόνια».

Στην επιτροπή έχει προταθεί πλειάδα φορέων, προκειμένου αυτοί να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις προωθούμενες ρυθμίσεις την προσεχή Δευτέρα. Μεταξύ των φορέων που πρότεινε ο εισηγητής της ΝΔ είναι και το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.) που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1998, μετά από μεγάλη και μακρόχρονη προσπάθεια των νεολαιών των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών οργανώσεων νέων της χώρας. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ε.ΣΥ.Ν., «το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας σήμερα συγκροτείται από πενήντα εννέα οργανώσεις νέων (έξι νεολαίες πολιτικών κομμάτων και μεγάλο αριθμό μη κυβερνητικών οργανώσεων νέων), δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένης ελληνικής νεολαίας. Στόχος του είναι η ενίσχυση του ρόλου και ο συντονισμός των δράσεων των οργανώσεων μελών του. Το Ε.ΣΥ.Ν. σύμφωνα με τον αριθμό των μελών των οργανώσεων του, αντιπροσωπεύει πάνω από τριακόσιες πενήντα χιλιάδες οργανωμένους Έλληνες νέους και νέες. To Ε.ΣΥ.Ν. αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο της ελληνικής Νεολαίας στο εξωτερικό και τον συνομιλητή της κυβέρνησης στο εσωτερικό επίπεδο».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε