Δευτέρα, 22 Απρ, 2024

Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική

Συνάντηση με τον διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική/διοικητή του 6ου Στόλου (US NAVAL FORCES EUROPE – AFRICA/U.S. Sixth Fleet) και διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων Νεαπόλεως (JOINT FORCE COMMAND NAPLES – JFC NAPLES) ναύαρχο Stuart B. Munsch είχε σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook:

«Κατά την συνάντησή μας (σ.σ. στο ΓΕΕΘΑ) συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, για την επιτυχή ολοκλήρωση ένταξης της Φινλανδίας στην Συμμαχία, το νέο μοντέλο σχεδίασης των δυνάμεων της Συμμαχίας, τα οποία αναφέρθηκαν και κατά την πρόσφατη έκτακτη σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, καθώς και για τις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας στην νότια πτέρυγα της Συμμαχίας, δίνοντας έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στο Σουδάν και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις τους στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφέρθηκα στην πολυπλοκότητα και στην ρευστότητα του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος, καθώς και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Επισήμανα δε την διαρκώς αναβαθμιζόμενη σχέση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας με τις περισσότερες αραβικές χώρες και το Ισραήλ, καθώς και με όλες τις βαλκανικές χώρες, για την προαγωγή της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα.

Τέλος, αναφέρθηκα στην συνεισφορά της χώρας στην Συμμαχία, τονίζοντας τόσο την στρατηγική σημασία και αξία της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης καθώς και στον σημαντικό ρόλο του στρατηγείου του ΝΑΤΟ Rapid Deployable Corps-Greece, ως χερσαίας τμηματικής διοίκησης πολλαπλών Σωμάτων Στρατού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε