Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
Ένα άτομο κρατάει μια πινακίδα, καθώς οι άνθρωποι πραγματοποιούν συγκέντρωση υπέρ μιας ομάδας εκπαιδευτικών που αγωνίζονται κατά της επιβολής της εντολής για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού (COVID-19) για τους υπαλλήλους των δημόσιων σχολείων στο δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών Thurgood Marshall, στη Νέα Υόρκη, στις 12 Οκτωβρίου 2021. (Michael M. Santiago/Getty Images)

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταργεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό COVID-19 για τους υγειονομικούς

Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας στο Σίρακιουζ της Νέας Υόρκης ακύρωσε την πολιτειακή εντολή για εμβολιασμό του ιατρικού προσωπικού κατά της COVID-19, κρίνοντας ότι η κυβερνήτης Kathy Hochul και το υπουργείο Υγείας της πολιτείας υπερέβησαν τις αρμοδιότητές τους.

Σε μια απόφαση-ορόσημο που εκδόθηκε στις 13 Ιανουαρίου, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας, Gerard Neri, κήρυξε την πολιτειακή εντολή εμβολιασμού κατά της COVID-19 για τους υγειονομικούς «άκυρη, ακυρωτέα και χωρίς ισχύ».

Η Hochul και το πολιτειακό υπουργείο Υγείας υπερέβησαν την εξουσία τους παρακάμπτοντας το πολιτειακό νομοθετικό σώμα επιβάλλοντας μόνιμη εντολή για το εμβόλιο COVID-19 στους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, έγραψε ο δικαστής στην απόφαση (pdf).

Ο Neri διαπίστωσε επίσης ότι η εντολή ήταν «αυθαίρετη και ιδιότροπη», επικαλούμενος στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια COVID-19 δεν εμποδίζουν την εξάπλωση του ιού, υπονομεύοντας τη βάση της εντολής.

«Με αληθινό οργουελικό τρόπο, οι εναγόμενοι αναγνωρίζουν ότι τα τότε τρέχοντα εμβόλια COVID-19 δεν αποτρέπουν τη μετάδοση», έγραψε ο Neri, επικαλούμενος μια περίληψη της αξιολόγησης των δημόσιων σχολίων που καταχωρήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στην υπόθεση.

Προς υποστήριξη της άποψης ότι η εντολή ήταν ιδιότροπη, ο Neri επισήμανε επίσης το γεγονός ότι η εντολή, με τίτλο Prevention of COVID-19 Transmission by Covered Entities (pdf), χρησιμοποίησε έναν χαλαρό ορισμό για τον «πλήρως εμβολιασμένο», δηλαδή έναν ορισμό που «καθορίζεται από το Υπουργείο».

Ο Neri έγραψε: «Ένας όρος ο οποίος ορίζεται κατά το δοκούν από μια οντότητα και μπορεί να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση, περιέχει όλα τα χαρακτηριστικά του “παραλογισμού” και είναι το αντίθετο του ορισμού».

Η απόφαση ελήφθη μετά την κατάθεση αγωγής από την οργάνωση Medical Professionals for Informed Consent, μια ομάδα επαγγελματιών ιατρών που επηρεάστηκαν αρνητικά από την εντολή για τα εμβόλια και είτε έχασαν τη δουλειά τους είτε αντιμετώπισαν την προοπτική απώλειας της εργασίας τους.

«Πρόκειται για μια τεράστια νίκη για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας της Νέας Υόρκης, οι οποίοι στερήθηκαν τα προς το ζην για περισσότερο από ένα χρόνο», ανέφερε σε δήλωσή της η επικεφαλής δικηγόρος των εναγόντων, Sujata Gibson.

«Πρόκειται επίσης για μια τεράστια νίκη για όλους τους πολίτες της Νέας Υόρκης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν επικίνδυνες και πρωτοφανείς ελλείψεις εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη την Πολιτεία της Νέας Υόρκης».

Παίρνοντας το μέρος της ομάδας, ο Neri δήλωσε ότι η πολιτεία απαγορεύεται να επιβάλλει εμβολιασμούς εκτός από αυτά που περιγράφονται λεπτομερώς στη νομοθεσία περί δημόσιας υγείας.

«Η εντολή είναι πέρα από το πεδίο των αρμοδιοτήτων των εναγόντων και, ως εκ τούτου, είναι άκυρη, ακυρωτέα και δεν έχει καμία ισχύ», έγραψε.

«Κρίσιμη νίκη» κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Η Mary Holland, πρόεδρος της οργάνωσης Children’s Health Defense, η οποία χρηματοδότησε την αγωγή για λογαριασμό της οργάνωσης Medical Professionals for Informed Consent και αρκετών μεμονωμένων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, χαιρέτισε την απόφαση.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από αυτή την κρίσιμη νίκη κατά της εντολής για το εμβόλιο COVID, διαπιστώνοντας ορθά ότι οποιαδήποτε τέτοια εντολή σε αυτό το στάδιο, με βάση τις τρέχουσες γνώσεις είναι αυθαίρετη», ανέφερε η Holland σε δήλωσή της.

«Ελπίζουμε ότι η απόφαση αυτή θα συνεχίσει την τάση για την άρση αυτών των επικίνδυνων και αδικαιολόγητων εντολών εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα».

Ούτε το γραφείο της Hochul ούτε το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα για σχόλια και πληροφορίες σχετικά με το αν σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι εμβολιασμοί συνέβαλαν στη μείωση της μετάδοσης των πρώτων παραλλαγών του ιού. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά στη μείωση της μετάδοσης των μεταγενέστερων παραλλαγών, αν και συνεχίζουν να μειώνουν τη σοβαρή νόσηση, τις νοσηλείες και τους θανάτους.

Ορισμένοι ειδικοί, εν τω μεταξύ, έχουν ζητήσει να αποσυρθούν τα mRNA εμβόλια που παρασκευάζονται από τις εταιρείες Pfizer και Moderna μέχρι να διεξαχθούν νέες κλινικές δοκιμές που να αποδεικνύουν ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Ο Dr. Joseph Fraiman, με έδρα τη Λουιζιάνα, έγινε ένας από τους τελευταίους που ζήτησε να διακοπεί η χορήγηση των εμβολίων εν αναμονή νέων δοκιμών. Επεσήμανε στοιχεία που περιλαμβάνουν μια εκ νέου ανάλυση των αρχικών δοκιμών που διεξήγαγε ο ίδιος καθώς και άλλοι επιστήμονες. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εμβολιαζόμενοι διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών.

Το γεγονός ότι η παραλλαγή Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της είναι επίσης λιγότερο ιογενείς – οδηγώντας σε λιγότερες νοσηλείες και θανάτους – και η φθίνουσα αποτελεσματικότητα των εμβολίων συμβάλλουν επίσης στην αυξανόμενη αντίθεση στον εμβολιασμό όλου ή μέρους του πληθυσμού έως ότου υπάρξουν καλύτερα δεδομένα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε