Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
28 Μαρτίου 2021. (Suez Canal Authority via AP)

Αποκολλήθηκε μερικώς το κολοσσιαίο πλοίο «Ever Given» από τη Διώρυγα του Σουέζ

Tο κολοσσιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που επί μία σχεδόν εβδομάδα μπλόκαρε την κυκλοφορία στη διώρυγα του Σουέζ – μίας από τις σημαντικότερες εμπορικές αρτηρίες του κόσμου, αποκολλήθηκε μερικώς.

Το πλοίο είναι επί του παρόντος ασφαλισμένο, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η ζωτική πλωτή οδός θα μπορούσε σύντομα να ανοίξει ξανά. Το πλοίο απέπλευσε με επιτυχία στις 4:30 π.μ. τοπική ώρα με υψηλή παλίρροια, ανέφερε ο Inchcape, παγκόσμιος πάροχος θαλάσσιων υπηρεσιών στο Twitter.

 

Κάθε μέρα, το μπλοκάρισμα διέκοπτε τη ορή προϊόντων αξίας άνω των 9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη Lloyd’s List, η οποία μεταφράζεται σε περίπου 400 εκατ. δολάρια την ώρα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής κρίσιμης νύχτας αρκετές βυθοκόροι επιχειρούσαν για να καθαρίσουν 27.000 κυβικά μέτρα άμμου και λάσπης γύρω από το πλοίο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ερευνητή  John Scott-Railton, το κανάλι μπορεί ακόμα να «παρεμποδίζεται εν μέρει από το Ever Given, με το μισό σώμα του πλοίου να παραμένει κολλημένο στο άβαθο μέρος του καναλιού.

 

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε