Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Ο κυβερνήτης του Τενεσί Μπιλ Λι στον Λευκό Οίκο στις 30 Απριλίου 2020. (Mandel Ngan/AFP via Getty Images)

Το Τενεσί απαγορεύει τα Drag Shows για ανηλίκους και τις ιατρικές διαδικασίες για την Τρανς Νεολαία

Οι «παραστάσεις καμπαρέ ενηλίκων» μπροστά σε παιδιά και οι ιατρικές θεραπείες για τρανσέξουαλ σε ανηλίκους απαγορεύονται πλέον στο Τενεσί, καθώς ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Μπιλ Λι υπέγραψε τη σχετική νομοθεσία την Πέμπτη 2 Μαρτίου. Και οι δύο νόμοι θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Το νομοσχέδιο για τις παραστάσεις καμπαρέ ενηλίκων, το οποίο περιλαμβάνει παραστάσεις από drag queens ή προσωποποιητές γυναικών, είναι το πρώτο τέτοιο νομοσχέδιο που υπογράφεται σε νόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εμποδίζει τις παραστάσεις από drag queens ή άλλους καλλιτέχνες καμπαρέ ή διασκεδαστές με θέμα ενηλίκων να πραγματοποιούνται σε οποιονδήποτε χώρο όπου ενδέχεται να υπάρχουν παιδιά. Επιπλέον, καθιστά ποινικό αδίκημα οποιονδήποτε φιλοξενεί ή παίζει σε αυτές.

Η πρώτη παράβαση συνοδεύεται από κατηγορία πλημμελήματος κατηγορίας Α με πρόστιμο έως και 2.500 δολάρια και φυλάκιση έως και ένα έτος. Οι επόμενες παραβάσεις θα κλιμακώσουν τις κατηγορίες σε κακούργημα κατηγορίας Ε με ποινή φυλάκισης από ένα έως έξι έτη και πρόστιμα έως και 3.000 δολάρια.

Το άλλο νομοσχέδιο που υπογράφηκε την Πέμπτη απαγορεύει την «περίθαλψη φύλου» σε ανηλίκους στο Τενεσί, όπως η ορμονοθεραπεία ή οι εκλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Το νομοσχέδιο είναι παρόμοιο με άλλα που συζητούνται σε πολιτείες της χώρας, οι οποίες διοικούνται κυρίως από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Τον Ιανουάριο, ο κυβερνήτης της Γιούτα υπέγραψε το πρώτο τέτοιο νομοσχέδιο φέτος σε νόμο, απαγορεύοντας την ορμονοθεραπεία και τις εκλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις σε ανηλίκους.

Νομοσχέδιο για το Drag Show

«Η ανησυχία είναι … τα παιδιά που ενδεχομένως εκτίθενται σε σεξουαλικοποιημένη ψυχαγωγία, σε αισχρότητα, και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν εκτίθενται», δήλωσε ο κυβερνήτης Λι στους δημοσιογράφους κοντά στο δημοτικό σχολείο Dr. William Burris στο Χέντερσονβιλ του Τενεσί.

Το μέτρο (pdf) τροποποιεί τμήματα των υφιστάμενων νόμων περί αισχροκέρδειας στην πολιτεία, ορίζοντας με σαφήνεια τι χαρακτηρίζει μια «παράσταση καμπαρέ ενηλίκων».

Η νομοθεσία δεν κατονομάζει ρητά τις «παραστάσεις drag show». Αντ’ αυτού, σύμφωνα με τον προτεινόμενο νόμο, ο ορισμός της «παράστασης καμπαρέ ενηλίκων» διευκρινίζεται ώστε να περιλαμβάνει τις παραστάσεις που περιλαμβάνουν γυμνόστηθες, go-go, και εξωτικούς χορευτές, στρίπερς ή «παρόμοιους διασκεδαστές», καθώς και «άνδρες ή γυναίκες μιμητές που παρέχουν ψυχαγωγία η οποία απευθύνεται σε λάγνο ενδιαφέρον».

Νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη των διαφυλικών νέων

Ο νόμος (pdf) «απαγορεύει σε πάροχο υγειονομικής περίθαλψης να εκτελεί σε ανήλικο ή να χορηγεί σε ανήλικο ιατρική διαδικασία, εάν η εκτέλεση ή η χορήγηση της διαδικασίας έχει ως σκοπό να επιτρέψει σε ανήλικο να ταυτιστεί ή να ζήσει ως μια υποτιθέμενη ταυτότητα που δεν συνάδει με το φύλο του ανηλίκου».

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε ως το πρώτο νομοθέτημα για την 113η Γενική Συνέλευση του Τενεσί, σημειώνοντας τη σημασία του ως κορυφαία προτεραιότητα στη ρεπουμπλικανική υπερπλειοψηφία στο πολιτειακό νομοθετικό σώμα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή της Γερουσίας για το νομοσχέδιο, ακούστηκαν και οι δύο πλευρές του επιχειρήματος. Μια κάτοικος του Νάσβιλ που αυτοπροσδιορίζεται ως τρανσέξουαλ γυναίκα υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι επικίνδυνο και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα ποσοστά αυτοκτονιών των νέων που βιώνουν δυσφορία φύλου.

Μια άλλη μάρτυρας που κατέθεσε, η Πρίσα Μόσλει, βίωσε δυσφορία φύλου ως ανήλικη και της επετράπη να υποβληθεί σε διαδικασίες που είχαν ως αποτέλεσμα τεράστια βλάβη και προβλήματα αργότερα στη ζωή της.

«Θα συμφωνήσω ότι πολλά τρανς παιδιά έχουν τάσεις αυτοκτονίας και ότι η αυτοκτονία είναι ένας κίνδυνος, αλλά στη δική μου περίπτωση, όταν είπα τη λέξη φύλο, όλα τα άλλα πράγματα που προκάλεσαν αυτές τις αυτοκτονικές σκέψεις τέθηκαν στο περιθώριο και δεν ελήφθησαν πλέον υπόψη», δήλωσε η Μόρσει στους γερουσιαστές. «Και το να λάβεις θεραπεία για τραύμα και προληπτική φροντίδα είναι πολύ πιο δύσκολο από το να λάβεις φροντίδα για τρανς».

Η Μόσλει διηγήθηκε επίσης την ιστορία της στην Epoch Times στα τέλη του περασμένου έτους, λέγοντας ότι αισθάνθηκε προδομένη από τους επαγγελματίες υγείας που της συνέστησαν θεραπείες με τεστοστερόνη και μια εκλεκτική μαστεκτομή.


Η Πρίσα Μόσλει. (Ευγενική προσφορά του Independent Women’s Forum)

 

Ο υποστηρικτής του νομοσχεδίου, ο πολιτειακός γερουσιαστής Τζακ Τζόνσον, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι το νομοσχέδιο δεν θα δημιουργήσει ποινικές κυρώσεις για τους γιατρούς, αλλά «θα υπόκεινται σε απώλεια της ιατρικής τους άδειας».

Η Drag Queen Story Hour, μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 2015 και προωθεί τους drag performers που διαβάζουν βιβλία σε παιδιά σε βιβλιοθήκες, σχολεία και βιβλιοπωλεία, έχει γίνει ιδιαίτερος στόχος των Ρεπουμπλικανών και των χριστιανικών ομάδων λόμπι, σύμφωνα με την υπηρεσία ειδήσεων, με τις ομάδες αυτές να αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από μεγάλο μέρος της νομοθεσίας.

Κατηγοριοποιώντας τα drag shows της ως «οικογενειακή ψυχαγωγία», η Drag Queen Story Hour έχει αναπτυχθεί και περιλαμβάνει παραρτήματα σε 28 πόλεις και πολιτείες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, με άλλα τρία στην Ευρώπη και ένα στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε