Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
(Sasin Tipchai/Pixabay)

Το Υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας αρνείται σε ανεμβολίαστους ασθενείς τη μεταμόσχευση οργάνου

Οι μεταμοσχεύσεις καρδιών, νεφρών ή πνευμόνων θα περιορίζονται σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα στην πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Η υγειονομική υπηρεσία του Κουίνσλαντ δήλωσε ότι τα μέτρα είναι σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρωτόκολλα, σύμφωνα με δήλωσή της στην The Epoch Times.

«Ο λήπτης είναι ανοσοκατασταλμένος μετά τη μεταμόσχευση, γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό το άτομο να είναι εμβολιασμένο πριν από τη μεταμόσχευση», δήλωσε εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι το Queensland Health ανησυχεί για την ασφάλεια των ασθενών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Υπηρεσία Μεταμοσχεύσεων Νεφρού του Κουίνσλαντ έχει εγκρίνει την ελάχιστη απαίτηση δύο δόσεων εγκεκριμένου εμβολίου COVID-19 πριν από τη μεταμόσχευση νεφρού, πνευμόνων ή καρδιάς», πρόσθεσε.

«Πριν από τη μεταμόσχευση και σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία, ο λήπτης πρέπει να διασφαλίσει ότι όλοι οι εμβολιασμοί του είναι ενημερωμένοι. Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 δεν διαφέρει».

Η απόφαση υποστηρίχθηκε από κλινικούς γιατρούς, ομάδες καταναλωτών και εκπροσώπους των ιθαγενών πληθυσμών σε ένα κλινικό φόρουμ του Statewide Renal Network.

Οι ανεμβολίαστοι νεφροπαθείς θα τεθούν σε “αναμονή” έως ότου εμβολιαστούν πλήρως ή εάν αλλάξουν οι ισχύουσες πολιτικές – η επανεξέταση αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Κρις Τόμας, διευθύνων σύμβουλος της Transplant Australia, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που παρέχει υποστήριξη σε λήπτες μοσχευμάτων, δήλωσε ότι η οργάνωση “συμπάσχει” με τα ανεμβολίαστα άτομα που περιμένουν για μεταμόσχευση.

«Είναι μια εξαιρετικά ανησυχητική περίοδος για τους ασθενείς, καθώς περιμένουμε ακόμη το φως στην άκρη του τούνελ από αυτή την πανδημία. Ωστόσο, τα στοιχεία από όλο τον κόσμο δείχνουν ξεκάθαρα ότι τόσο οι ασθενείς που περιμένουν όσο και εκείνοι που έχουν κάνει μεταμόσχευση είναι πιο ασφαλείς έχοντας εμβολιαστεί κατά της COVID-19», ανέφερε σε δήλωσή του στην Epoch Times.

«Είναι σαφές ότι ο εμβολιασμός παρέχει σε αυτούς τους ασθενείς που περιμένουν αυξημένη προστασία καθώς προχωρούν στη διαδικασία μεταμόσχευσης, εκτίθενται σε άλλους ασθενείς καθώς επισκέπτονται το νοσοκομείο ή την κλινική», πρόσθεσε.

«Στην πραγματικότητα, το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί κάποιος που περιμένει για μεταμόσχευση, με τη μειωμένη ανοσία του, τις αυξημένες συννοσηρότητες και άλλες παθήσεις, θα ήθελε να παραμείνει εκτεθειμένος στον COVID, πόσο μάλλον να περάσει από μια εξαντλητική νοσοκομειακή διαδικασία χωρίς τα οφέλη του εμβολιασμού;»

Η κυβέρνηση του Κουίνσλαντ έχει εντείνει τις προσπάθειες εμβολιασμού στην πολιτεία καθώς ετοιμάζεται να ανοίξει τα εσωτερικά της σύνορα στα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι εντολές εμβολιασμού έχουν επεκταθεί σε τομείς όπως η εκπαίδευση, οι σωφρονιστικές υπηρεσίες και τα αεροδρόμια.

Ταυτόχρονα, από τις 17 Δεκεμβρίου -ή μόλις εμβολιαστεί το 80% του τοπικού πληθυσμού- μια σειρά νέων περιορισμών θα τεθεί σε εφαρμογή για τους ανεμβολίαστους κατοίκους.

Η προσέγγιση ακολουθεί τα βήματα άλλων ηγετών πολιτειών της Αυστραλίας, οι οποίοι πιέζουν για την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού, δίνοντας κίνητρα για “ελευθερίες” σε όσους είναι πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο.

Δεν υπάρχουν σήμερα περιορισμοί για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί και μπορούν να συναναστρέφονται ελεύθερα.

Ωστόσο, μόλις επιτευχθούν οι ενδιάμεσοι στόχοι, μόνο τα εμβολιασμένα άτομα θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε μια σειρά από επιχειρήσεις και χώρους, όπως εστιατόρια, κλαμπ, καφετέριες και γήπεδα -οι υπόλοιποι θα αποκλείονται.

Η ημερομηνία λήξης όλων των περιορισμών στην πολιτεία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε