Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν ο τελευταίος σταθμός της τριήμερης περιοδείας του κου Ερντογάν σε χώρες του Κόλπου.

Τουρκία και ΗΑΕ αναθερμαίνουν τις σχέσεις τους με 13 διμερείς συμφωνίες ύψους 50,7 δισ. δολαρίων

Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν εχθές 13 διμερείς συμφωνίες, ύψους 50,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

Οι συμφωνίες αφορούν μεταξύ άλλων συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των υποδομών, του εμπορίου, της οικονομίας, της υγείας, του τουρισμού, της αγοράς ακινήτων, της αμυντικής βιομηχανίας και της τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχιάν υποδέχθηκε τον τούρκο ομόλογό του στο Αμπού Ντάμπι, κάνοντας λόγο για μια επίσκεψη που δίνει «ισχυρή ώθηση» στη στρατηγική επιλογή των δύο χωρών να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις «στο έπακρο».

Ο Ερντογάν δώρισε στον σεΐχη Αλ Ναχιάν ένα τουρκικής κατασκευής ηλεκτρικό αυτοκίνητο Togg.

Ύστερα από πολλά χρόνια τεταμένων σχέσεων, Τουρκία και ΗΑΕ αναθέρμαναν τους δεσμούς τους και τον περασμένο Μάρτιο υπέγραψαν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με στόχο την αύξηση των συναλλαγών στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια εντός πέντε ετών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν ο τελευταίος σταθμός της τριήμερης περιοδείας του Ερντογάν σε χώρες του Κόλπου, μετά τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, σε μια προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να εξασφαλίσει επενδύσεις που θα τονώσουν την οικονομία της χώρας του, η οποία μαστίζεται από την εκτίναξη του πληθωρισμού.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε