Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απευθύνει ομιλία στο ετήσιο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) στο Gaylord National Resort & Convention Center στο National Harbor, στις 4 Μαρτίου 2023. (Alex Wong/Getty Images)

Τραμπ: Δεν πρέπει ποτέ να φέρουμε τη Ρωσία και την Κίνα πιο κοντά

«Είχα την προσωπικότητα που μας κράτησε μακριά από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

Λόγω της αποτυχημένης ηγεσίας της κυβέρνησης Μπάιντεν, η Κίνα και η Ρωσία έρχονται κοντά και ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα από την ομιλία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο CPAC το Σάββατο.

Ο Τραμπ είπε ότι όσο ήταν στην εξουσία, ένας σημαντικός στόχος εθνικής ασφάλειας ήταν «να μην επιτρέψουμε ποτέ στη Ρωσία και την Κίνα να έρθουν κοντά». Κατηγόρησε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι έκανε τις δύο πυρηνικές δυνάμεις «φιλαράκια».

Τον Φεβρουάριο, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας, Γουάνγκ Γι, και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποίησαν συνάντηση στη Μόσχα για την επέκταση της «αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό συνέβη λίγες ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν έχει μιλήσει θετικά για την πρόοδο των σχέσεων Ρωσίας-Κίνας, τονίζοντας τις δυνατότητες για περαιτέρω πρόοδο σε τομείς όπως το διμερές εμπόριο.

Ο Τραμπ επιρρίπτει της ευθύνες στον Μπάιντεν

Ο πρώην πρόεδρος επέκρινε τον Μπάιντεν για την αδύναμη ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, υπονοώντας ότι ο Πούτιν αποφάσισε να εισβάλει στην Ουκρανία αφού είδε την αποτυχημένη απόσυρση του Μπάιντεν από το Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας του. Ο Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αν ήταν ακόμη στην εξουσία.

«Η Ρωσία δεν θα είχε ποτέ τραβήξει τη σκανδάλη», είπε. «Δεν θα υπήρχαν εξαφανισμένες πόλεις που δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξαναχτιστούν».

«Είχα την προσωπικότητα που μας κράτησε μακριά από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα τώρα, είπε ο Τραμπ, με τον Μπάιντεν να διακινδυνεύει πυρηνικό αφανισμό συνεχίζοντας να χρηματοδοτεί την Ουκρανία. Αξιωματούχοι της σημερινής κυβέρνησης έχουν επαναλάβει παρόμοιες ανησυχίες.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, δήλωσε ότι ο πόλεμος θα πρέπει τελικά να τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι στο πεδίο της μάχης.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για μια χώρα που είναι μεγάλη και διαθέτει πυρηνικά όπλα. Επομένως, πρέπει να είσαι πολύ, πολύ συνειδητοποιημένος όσον αφορά τη διαχείριση της κλιμάκωσης».

Ο Τραμπ επέκρινε ορισμένους από τους πρώην στρατηγούς του, συγκεκριμένα τον Τζέιμς Μάτις, για την άσκηση πολιτικών που διατηρούσαν τα αμερικανικά στρατεύματα στο εξωτερικό επ’ αόριστον, κάτι που, όπως είπε ο Τραμπ, είναι κακό για την Αμερική.

Ο Τραμπ τάχθηκε υπέρ μιας «πολιτικής της ειρήνης μέσω της δύναμης», αναφέροντας ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του δεν ξεκίνησαν νέοι πόλεμοι και κανένας Αμερικανός στρατιώτης δεν έχασε τη ζωή του στην υπηρεσία της χώρας του.

«Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή στην ιστορία της χώρας μας που ο Τζο Μπάιντεν μας οδηγεί στη λήθη».

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε