Σάββατο, 02 Μαρ, 2024
Ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος Paulo Figueiredo στην εκπομπή "Crossroads" του EpochTV τον Ιούνιο του 2022. ("Crossroads"/Screenshot μέσω The Epoch Times)

Βραζιλιάνος δημοσιογράφος: Δημοκρατικοί ακτιβιστές αγοράζουν ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης με κεφάλαια του Σόρος για να κερδίσουν τις ψήφους των Λατίνων

Η πρόσφατη έναρξη λειτουργίας μιας εταιρείας ισπανόφωνων μέσων ενημέρωσης που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος και η σχεδόν άμεση εξαγορά 18 ισπανόφωνων ραδιοφωνικών σταθμών από τη νεοφυή εταιρεία, είχε ως στόχο τη μετατόπιση των εκλογικών προτιμήσεων στις κοινότητες των Λατίνων, δήλωσε ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος Πάουλο Φιγκεϊρέδο.

Η νέα startup, Latino Media Network (LMN), που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου από τις ακτιβίστριες Στεφανί Βαλέντσια και Τζες Μοράλες Ροκέτο, θα επικεντρωθεί στη «δημιουργία περιεχομένου, την επώαση ταλέντων και τη διανομή σε πολλαπλές πλατφόρμες» για να προσεγγίσει την αγορά των Λατίνων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι δύο ιδρυτές έχουν εξασφαλίσει κεφάλαια ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές, μεταξύ των οποίων η Lakestar Finance, ένας επενδυτικός όμιλος που συνδέεται με το Soros Fund Management, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η νέα εταιρεία υπέγραψε σχεδόν αμέσως μια συμφωνία για την αγορά «18 ραδιοφωνικών σταθμών σε 10 πόλεις από ακτή σε ακτή σε μια συμφωνία 60 εκατομμυρίων δολαρίων με μετρητά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με τη μεταβίβαση των σταθμών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023, το δίκτυο θα είναι σε θέση να προσεγγίσει σχεδόν το ένα τρίτο του λατινοαμερικανικού πληθυσμού των ΗΠΑ σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, το Χιούστον, το Σικάγο, το Ντάλας και άλλες.

Ο Φιγκεϊρέδο δήλωσε στην εκπομπή «Crossroads» του EpochTV ότι η νέα εταιρεία μέσων ενημέρωσης έχει ως στόχο να κερδίσει πίσω τις ψήφους των Λατίνων για το Δημοκρατικό Κόμμα μέσω προπαγάνδας, χρησιμοποιώντας κεφάλαια που παρέχονται από την επενδυτική εταιρεία που συνδέεται με τον Τζορτζ Σόρος.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα (pdf) της βρετανικής διεθνούς εταιρείας δημοσκοπήσεων YouGov, ο Τραμπ θα έχει το 39% των ψήφων των Λατίνων, ενώ ο Μπάιντεν θα έχει το 28% του ισπανόφωνου πληθυσμού στις προεδρικές εκλογές του 2024, οπότε η Αριστερά χάνει τις ψήφους των Λατίνων στην Αμερική, δήλωσε ο Φιγκεϊρέδο.

«Κανείς δεν πίστευε ποτέ ότι αυτό ήταν δυνατό», είπε.

Ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε το 71% των ψήφων των Λατίνων στις εκλογές του 2012, σύμφωνα με το Pew Research Center.

«Η στρατηγική του Δημοκρατικού Κόμματος ήταν να αλλάξει τα δημογραφικά στοιχεία στην Αμερική για να διασφαλίσει ότι οι Λατίνοι θα γίνουν η πλειοψηφία της χώρας», δήλωσε ο Φιγκεϊρέδο, επικαλούμενη ένα βιβλίο της συντηρητικής συγγραφέως Ανν Κούλτερ.

Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες αναλαμβάνουν δράση

Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο (R-Fla.) μιλάει στο Heritage Foundation στην Ουάσιγκτον στις 29 Μαρτίου 2022. (Drew Angerer/Getty Images)

 

Οι Γερουσιαστές Μάρκο Ρούμπιο (R-Fla.), Ρικ Σκοτ (R-Fla.) και Τομ Κότον (R-Ariz.), μαζί με τρεις Ρεπουμπλικάνους βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων, έστειλαν επιστολή στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) τον Ιούνιο, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τη σχεδιαζόμενη εξαγορά των ισπανόφωνων ραδιοφωνικών σταθμών από την LMN, την οποία χαρακτήρισαν «κομματική οργάνωση».

Οι νομοθέτες επεσήμαναν στην επιστολή ότι η χρηματοδότηση της LMN προέρχεται «κυρίως από Δημοκρατικούς κομματικούς», συμπεριλαμβανομένης μιας επενδυτικής εταιρείας που συνδέεται με τον αριστερό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος. Τόνισαν επίσης ότι οι ηγέτες της εταιρείας δεν έχουν εμπειρία στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές.

Λόγω αυτών των ζητημάτων, οι υπογράφοντες ζήτησαν από την FCC να ελέγξει τη συμφωνία.

Ο Βαλέντσια, συνιδρυτής της νέας εταιρείας μέσων ενημέρωσης, διετέλεσε ένας από τους ανώτερους συμβούλους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της προεδρικής του εκστρατείας και των δύο θητειών του στο αξίωμα και εργάστηκε ως αναπληρωτής Διευθυντής Ψηφοφορίας Λατίνων στην εκστρατεία του Ομπάμα το 2008. Ήταν επίσης βοηθός του Υπουργού Εμπορίου κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, ο Βαλέντσια υπηρέτησε στα διοικητικά συμβούλια τριών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του The Latino Victory Project.

Η συνιδρύτριά της, Ροκέτο, διετέλεσε πολιτική διευθύντρια της National Domestic Workers Alliance και ήταν πρόεδρος της φεμινιστικής εκστρατείας της οργάνωσης για τη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης. Είναι επίσης απόφοιτος των οργανώσεων Hillary for America, Obama for America, της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και άλλων οργανώσεων, όπως η AFL-CIO, η ομοσπονδία εργατικών συνδικάτων, και το New Organizing Institute, η οργάνωση που ήταν υπεύθυνη για την εκπαίδευση των ψηφιακών οργανωτών του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία σήμερα έχει διαλυθεί.

«Οι σταθμοί που εμπλέκονται σε αυτή την πώληση είναι πυλώνες της τοπικής τους κοινότητας», αναφέρεται στην επιστολή. «Για παράδειγμα, το Radio Mambí εξυπηρετεί ζωτικό ρόλο στη Νότια Φλόριντα, προσφέροντας στους ακροατές κριτική κάλυψη της δικτατορίας στην Κούβα και τοπικά δελτία ειδήσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί [οι σταθμοί] είναι από τα τελευταία μέσα ενημέρωσης που είναι αφιερωμένα στην τοπική κοινότητα και στελεχώνονται από αυτήν».

«Η εχθρική εξαγορά από την LMN θα καταστρέψει αυτές τις μακροχρόνιες συνδέσεις με την κοινότητα».

Σταμάτησε η εξαγορά ραδιοφωνικού σταθμού από συντηρητικούς

Βλέποντας μειωμένη υποστήριξη από τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους για τις σοσιαλιστικές πολιτικές των Δημοκρατικών, οι προοδευτικοί πολιτικοί, αντί να αναθεωρήσουν τις δικές τους αντιδημοφιλείς πολιτικές, προσπαθούν να κερδίσουν τις ψήφους των Λατίνων μέσω της προπαγάνδας που βασίζεται σε ακροαριστερές ιδεολογίες και της φίμωσης συντηρητικών φωνών που αμφισβητούν την αριστερή προπαγάνδα, αναφέρεται στην επιστολή.

Η επιστολή υπενθυμίζει επίσης στην FCC ότι τον Απρίλιο του 2021, η αμιγώς δημοκρατική ισπανόφωνη κοινοβουλευτική ομάδα του Κογκρέσου ανέλαβε δράση για να σταματήσει την πώληση ενός μόνο ραδιοφωνικού σταθμού ΑΜ στο Μαϊάμι. Ένα από τα μέλη της Caucus σχολίασε τότε τον σκοπό της δράσης τους, λέγοντας: «Για να κερδίσουμε το 2022 αυτό πρέπει να σταματήσει!», σύμφωνα με την επιστολή.

Τον Απρίλιο του 2021, η ATV Holdings Trust, στην οποία ανήκουν το δίκτυο América TeVé και τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί στην αγορά του Μαϊάμι, πρότεινε την αγορά του Radio Caracol, ενός ισπανόφωνου ειδησεογραφικού-ομιλητικού σταθμού, με πρόθεση να τον μετονομάσει και να προσθέσει μια σειρά συντηρητικών παρουσιαστών στο πρόγραμμά του, σύμφωνα με το Inside Radio.

Η ισπανόφωνη κοινοβουλευτική ομάδα του Κογκρέσου εξέφρασε τις ανησυχίες της για την απόλυση ενός από τους κορυφαίους παρουσιαστές του Caracol και υποστήριξε ότι μετά την εξαγορά ο σταθμός θα διαδώσει παραπληροφόρηση στην τοπική ισπανόφωνη κοινότητα, ανέφερε το Inside Radio. Η FCC απέρριψε τη μεταβίβαση λόγω αιτήματος του πωλητή του σταθμού και η συμφωνία σταμάτησε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πολιτικές προτιμήσεις των Λατίνων

Υποστηρικτές αντιδρούν καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει σε στρογγυλό τραπέζι του Συνασπισμού Latinos for Trump στο Arizona Grand Resort στο Φοίνιξ στις 14 Σεπτεμβρίου 2020. (Andrew Harnik/AP Photo)

 

Στους Λατίνους γενικά αρέσει η μεγάλη κυβέρνηση, ειδικά όταν διανέμει χρήματα στους ανθρώπους, αλλά από την άλλη πλευρά αντιτίθενται στην ατζέντα των woke λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, δήλωσε η Φιγκεϊρέδο.

«Οι Λατίνοι είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα χριστιανοί κάποιου είδους, είτε καθολικοί είτε προτεστάντες και ευαγγελιστές», είπε. Δεν εγκρίνουν τις αμβλώσεις, ιδίως τις εκπρόθεσμες αμβλώσεις, ούτε την ιδεολογία των τρανσέξουαλ που προωθείται στα παιδιά.

Οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν αριστερές κυβερνήσεις, με εξαίρεση τη Βραζιλία -που θα πραγματοποιήσει εκλογές φέτος-, την Ουρουγουάη, την Παραγουάη και τον Ισημερινό, δήλωσε ο Φιγκεϊρέδο.

Οι αριστεροί υποψήφιοι στη Λατινική Αμερική προσπαθούν να ακολουθήσουν τη σοσιαλιστική ατζέντα που χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρώπη, αλλά δεν έχει τύχει καλής υποδοχής στα λατινικά έθνη, δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Για παράδειγμα, η εισαγωγή φυλετικού διαχωρισμού φαίνεται παράξενη στους Βραζιλιάνους, καθώς δεν υπήρχε φυλετικός διαχωρισμός στη Βραζιλία, δήλωσε ο Φιγκεϊρέδο, ο οποίος δήλωσε ότι έφυγε από τη Βραζιλία όταν κυβερνούσε η σοσιαλιστική πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος προώθησε σοσιαλιστικές πολιτικές κατά τη διάρκεια της προεδρίας του και διεκδικεί την επανεκλογή του φέτος, αντιμετώπισε φρικτές αντιδράσεις επειδή είπε ότι οι αστυνομικοί δεν είναι άνθρωποι, δήλωσε η Φιγκεϊρέδο.

«Αυτό είναι σαν ένα βήμα πάνω από την αποχρηματοδότηση της αστυνομίας, αλλά είναι η ίδια ιδεολογία».

Οι Βραζιλιάνοι συμπαθούν την αστυνομία τους όπως οι Αμερικανοί και καλούν την αστυνομία για βοήθεια αν χρειαστεί, δήλωσε η Φιγκεϊρέδο.

Η Αμερική θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι περισσότερες από τις οικονομικές πολιτικές που προωθεί το Δημοκρατικό Κόμμα στην Αμερική έχουν δοκιμαστεί στη Λατινική Αμερική εδώ και αρκετά χρόνια, αρκετές φορές, δήλωσε η Φιγκεϊρέδο. «Και το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό. Είναι μια καταστροφή».

Έφερε τα παραδείγματα της Βενεζουέλας και της Αργεντινής, οι οποίες ήταν πλούσιες χώρες, αλλά καταστράφηκαν πολύ γρήγορα από τις αριστερές πολιτικές.

«Μερικές φορές [μπορεί] να φαίνεται ότι η Αμερική είναι άφθαρτη. Δεν είναι. Χρειάζονται αιώνες για να χτιστεί μια χώρα, για να χτιστεί μια κοινωνία τόσο μεγάλη όσο η δική μας εδώ στην Αμερική, αλλά χρειάζονται μόλις λίγα χρόνια για να καταστραφεί».

«Πρέπει να μάθουμε την αμερικανική ιστορία, να μάθουμε γιατί αυτή η χώρα είναι καλύτερη, και δεν φοβάμαι να το πω αυτό. Η Αμερική είναι καλύτερη από τις υπόλοιπες χώρες στην Αμερική και στον κόσμο».

Οι Λατινοαμερικανοί δεν θα πρέπει να αγκαλιάσουν τις ίδιες πολιτικές που κατέστρεψαν τις πατρίδες τους και τους έκαναν να φύγουν για να προσπαθήσουν μια καλύτερη ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η Φιγκεϊρέδο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε