Πέμπτη, 18 Απρ, 2024
Κινέζοι εργαζόμενοι στη βιομηχανία υπηρεσιών περιμένουν στη σειρά για δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος για την COVID-19 σε ένα χώρο δοκιμών στο Πεκίνο την 1η Ιουλίου 2020. (Kevin Frayer / Getty Images)

Κρατική κινεζική εταιρεία υποχρεώνει τους υπαλλήλους της να συμμετέχουν σε δοκιμές εμβολίου για την COVID-19

Τουλάχιστον τέσσερις κατασκευαστές φαρμάκων στην Κίνα αναπτύσσουν εμβόλια για την COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ.

Στη συσκευασία του εμβολίου που παρασκευάζεται από την Sinovac, αναφέρεται σαφώς ότι το εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί από την Εθνική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας (NMPA), την κρατική υπηρεσία που ρυθμίζει την παρασκευή φαρμάκων, ιατρικών συσκευών, καλλυντικών και ούτω καθεξής.

Ωστόσο, μια κινεζική κρατική εταιρεία έχει υποχρεώσει μερικούς από τους υπαλλήλους της να λάβουν μέρος σε δοκιμές εμβολίων Sinovac, σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο που έλαβε η The Epoch Times.

«Η λήψη αυτών των [μη εγκεκριμένων] εμβολίων είναι επικίνδυνη. Το εμβόλιο ενδέχεται να μην λειτουργεί. Το χειρότερο σενάριο είναι ότι μπορεί να μολύνει άτομα με την πνευμονία της Γουχάν [ιός του ΚΚΚ] », δήλωσε ο Τσαν Κινγκ-μινγκ, διευθυντής του προγράμματος περιβαλλοντικής επιστήμης στο κινεζικό πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και μέλος του αμερικανικού συλλόγου τοξικολογίας.

Ο Τσαν είπε στην κινεζική έκδοση της Epoch Times ότι συνήθως χρειάζεται περίπου ένας χρόνος για την ανάπτυξη και την δοκιμή ενός εμβολίου. Μετά από εργαστηριακές και πάνω σε ζώα δοκιμές, ένα εμβόλιο πρέπει να δοκιμαστεί σε τρεις φάσεις κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών. Αφού αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας, η κρατική διοίκηση μπορεί να εγκρίνει ένα εμβόλιο.

«Θέλω να ρωτήσω: Το εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια του εμβολίου;» Ο Τσαν είπε.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους εθελοντές.

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sinovac Biotech με έδρα το Πεκίνο, η οποία είναι κοινοπραξία μεταξύ μιας ιδιωτικής εταιρείας του Χονγκ Κονγκ και της κρατικής εταιρείας Sinobioway, ανέπτυξε και κατασκευάζει το CoronaVac, ένα υποψήφιο εμβόλιο.

Ένα εσωτερικό έγγραφο με ημερομηνία 15 Ιουνίου που εκδόθηκε από την TravelSky Technology, μια κρατική εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία πληροφοριών για αεροπορικά ταξίδια, έδειξε ότι η εταιρεία ζήτησε από επτά ομάδες των υπαλλήλων της να πάρουν το CoronaVac που κατασκευάζεται από την Sinovac.

Η TravelSky έχει αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, πρακτορεία αεροπορικών ταξιδιών και υπηρεσίες αεροπορικού φορτίου ως πελάτες της. Από τον Δεκέμβριο του 2019, η TravelSky είχε 7.476 υπαλλήλους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας για το 2019.

Η TravelSky έλεγε στο έγγραφο που διέρρευσε στην The Epoch Times από αξιόπιστη πηγή: «Το εμβόλιο έχει πολύ καλή ασφάλεια και αποτελεσματικότητα και είναι έτοιμο να εφαρμοστεί σε άτομα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Οι επτά ομάδες είναι: υπάλληλοι σε «βασικές θέσεις»· υπάλληλοι που εργάζονται σε τερματικούς σταθμούς αεροδρομίου· εργαζόμενοι που πρέπει να κάνουν ένα εξωτερικό επαγγελματικό ταξίδι στο εγγύς μέλλον ή να πραγματοποιούν συχνά εσωτερικά επαγγελματικά ταξίδια· διευθυντές και προσωπικό που παρευρίσκονται συχνά στις συνεδριάσεις· υπάλληλοι που έχουν ανατεθεί σε εργασίες πρόληψης ιών· και άλλους υπαλλήλους που θα ήθελαν να δοκιμάσουν το εμβόλιο.

Ο Ζανγκ Χούα (ψευδώνυμο), αξιωματούχος υγείας από ένα επαρχιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δήλωσε τηλεφωνικά στην κινεζική έκδοση της Epoch Times ότι προς το παρόν, η συμμετοχή σε μια κλινική δοκιμή θα πρέπει να είναι εθελοντική.

Η TravelSky ζητώντας από τους υπαλλήλους της να λάβουν το CoronaVac ουσιαστικά τους αναγκάζει να συμμετάσχουν σε μια κλινική δοκιμή, δήλωσε ο Ζανγκ. «Δεν είναι σωστό που η TravelSky δεν είπε στους υπαλλήλους της την αλήθεια.»

Ο Ζανγκ πρόσθεσε ότι η κρατική ρυθμιστική αρχή, η NMPA, θα ζητούσε συνήθως εθελοντές για μια δοκιμή στο ευρύτερο κοινό αφού μια εταιρεία πετύχει με τις κλινικές της δοκιμές.

Η TravelSky δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό.

Άλλοι κατασκευαστές φαρμάκων στην Κίνα που εργάζονται για ένα εμβόλιο COVID-19 περιλαμβάνουν την CanSino Biologics, η οποίο ολοκλήρωσε τις δύο πρώτες φάσεις των κλινικών δοκιμών στο εμβόλιο Ad5-nCoV, σύμφωνα με το τοπικό μέσο Caixin. Η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή της Κίνας ενέκρινε τη συμμετοχή των στρατιωτών σε δοκιμές για το εμβόλιο.

Το κρατικό Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Γουχάν ανέπτυξε επίσης το εμβόλιό του και είπε ότι στην κλινική δοκιμή Φάσης II, όλοι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν αντισώματα κατά του ιού, σύμφωνα με το κρατικό μέσό Xinhua.

Επίσης, το κρατικό Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών συνεργάστηκε με την ιδιωτική εταιρεία Anhui Zhifei Longkema Biopharmaceutical για την ανάπτυξη του εμβολίου τους. Στις 24 Ιουνίου, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο τους είχε εγκριθεί για την Φάση Ι της κλινικής τους δοκιμής.

Και τα τέσσερα εμβόλια δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις τελικές κλινικές δοκιμές τους.

Γνωρίζατε ότι είμαστε ανεξάρτητοι;

Η Epoch Times είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε επιρροή από εταιρείες, κυβερνήσεις ή πολιτικά κόμματα. Ο μόνος μας στόχος είναι να δίνουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι προς το κοινό.

[give_form id=”3924″]

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε