Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Καροτόσουπα του Ιπποκράτη (Benjamin Chasteen/The Epoch Times)

Μαρία Μπεναρδή – Καροτόσουπα του Ιπποκράτη

Αφού καταναλώσετε ένα μπολ αυτής της σούπας, θα αισθανθείτε εξαγνισμένοι και επουλωμένοι. Ζεσταίνει το σώμα και ηρεμεί το στομάχι.

Κάνει 6 μερίδες

Υλικά

• 4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 2 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, λεπτές φέτες
• 2 κιλά καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
• 3 μίσχοι σέλινο, ψιλοκομμένο
• 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
• 1 φλιτζάνι μαϊντανό, επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας, για γαρνίρισμα
• 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού
• 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
• Θαλασσινό αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
• 6 κουταλιές γιαούρτι, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το πράσο, το καρότο και το σέλινο και τα μαγειρεύετε χωρίς να τα σκεπάσετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 5 έως 8 λεπτά ή έως ότου τα λαχανικά αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, μαϊντανό, θυμάρι, κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 έως 25 λεπτά ή έως ότου τα καρότα μαλακώσουν.

Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα λαχανικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα ρίχνεται το μείγμα στην κατσαρόλα και το ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ  και ρίξτε με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και τον μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!

Η συνταγή αυτή είναι αναδημοσιευμένη με άδεια από το από το βιβλίο / eBook “Cooking & Eating Wisdom for Better Health”: Ancient Greek Wisdoms for Cooking της Μαρίας Μπεναρδή .

MariaBenardis.com

 Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Μπεναρδή: Φαγητό, μαγειρική και σκέψη σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες

Μαρία Μπεναρδή: Ψωμί με μαστίχα

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε