Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κρατά ένα αντίγραφο εκτελεστικής εντολής που υπέγραψε κατά την μείωση κανονισμών του υπουργείου Εμπορίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με το υπουργικό του συμβούλιο στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου στις 19 Μαΐου 2020. (Alex Wong/Getty Images)

Ο Τραμπ υπογράφει εκτελεστικό διάταγμα μείωσης ομοσπονδιακών κανονισμών προς τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Τρίτη εκτελεστική εντολή που κατευθύνει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μειώσουν τους κανονισμούς, σε μια κίνηση για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης μετά από εβδομάδες παύσης λειτουργίας που είχαν σκοπό να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού του ΚΚΚ.

Ο Τραμπ, ο οποίος υπέγραψε την εντολή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, είπε στους ομοσπονδιακούς οργανισμούς να καταργήσουν «περιττούς κανονισμούς που εμποδίζουν την οικονομική ανάκαμψη» και επίσης κατεύθεινε τις υπηρεσίες να «επανεξετάσουν τις εκατοντάδες κανονισμούς που έχουμε ήδη αναστείλει ως απάντηση στον ιό και να μονιμοποιήσουν τις αναστολές όπου είναι δυνατόν».

Οι υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις έκτακτης ανάγκης για να επιταχύνουν την μείωση κανονισμών και να τους αντικαταστήσουν με νέους κανόνες που θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας, πρόσθεσε.

Αυτές οι περικοπές κανονισμών είναι απαραίτητες «επειδή με εκατομμύρια Αμερικανούς που εξαναγκάζονται να σταματήσουν την εργασία τους από τον ιό, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να αρθούν τα βάρη που καταστρέφουν τις αμερικανικές θέσεις εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος. «Παλεύουμε για τα προς το ζην των Αμερικανών εργαζομένων και πρέπει να συνεχίσουμε και να μην σταματάμε σε κάθε γραφειοκρατία που μας εμποδίζει», δήλωσε ο πρόεδρος.

«Θέλουμε να το αφήσουμε έτσι», είπε ο Τραμπ για τους κανονισμούς που έχουν εξαλειφθεί. «Θέλουμε να το αφήσουμε έτσι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν θα είμαστε σε θέση, αλλά σε άλλες περιπτώσεις, θα το κάνουμε».

Ο κουρέας Καρλ Μάνκε δουλεύει στο κουρείο του στο Όγουοσσο, Μισ., στις 12 Μαΐου 2020. (Jeff Kowalsky/AFP/Getty Images)

 

Ο Τραμπ έκανε την μείωση κανονισμών για βοήθεια της οικονομικής ανάπτυξης χαρακτηριστικό στοιχείο της διοίκησής του.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει το κείμενο της εντολής έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το Brookings Institution, ο Τραμπ είχε εφαρμόσει 277 εντολές μείωσης κανονισμών από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ενώ το Ινστιτούτο Ανταγωνιστικών Επιχειρήσεων σημείωσε ότι η διοίκησή του έχει προσθέσει μόλις 3.281 κανόνες στο Ομοσπονδιακό Μητρώο, το οποίο είναι το χαμηλότερο ρεκόρ που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970.

«Έχουμε μειώσει πολύ περισσότερους κανονισμούς σε κλίμακα πολύ μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη διοίκηση, οποιαδήποτε άλλη προεδρία», είπε. «Επομένως, πραγματικά έχει αξία».

Αφότου πολλές πολιτείες άρχισαν να εφαρμόζουν εντολές παραμονής στο σπίτι τον Μάρτιο, περισσότερα από 36 εκατομμύρια άτομα έχουν δηλώσει άνεργοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Ως αποτέλεσμα, έχει υπάρξει αυξανόμενη πίεση στους τοπικούς κυβερνήτες να επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να ανοίξουν εκ νέου και υπηρεσίες που θεωρούνται μη απαραίτητες να λειτουργήσουν και αυτές.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Τραμπ συναντήθηκε με ηγέτες της βιομηχανίας, αγρότες, εργάτες εργοστασίων και ειδικούς του επιχειρηματικού χώρου για να συζητήσουν πώς να αρχίσουν και πάλι να λειτουργούν.

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε πρόσφατα τον νόμο Αμυντικής Παραγωγής, έναν σπανίως χρησιμοποιούμενο νόμο, για να απαιτήσει από τις εταιρείες επεξεργασίας κρέατος να παραμείνουν ανοιχτές κατά τη διάρκεια της επιδημίας του ιού του ΚΚΚ. Ορισμένα εργοστάσια κρέατος αναγκάστηκαν να κλείσουν αφού οι εργαζόμενοι μολύνθηκαν από τον ιό, θέτοντας σε κίνδυνο την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων της χώρας.

 

Το γνωρίζατε;

Η Epoch Times είναι η πρώτη και μοναδική εφημερίδα που εκθέτει την πραγματική φύση, τον αντίκτυπο και τον τελικό στόχο του κομμουνισμού. Εξηγούμε τη ζημιά του στα ηθικά μας θεμέλια και στις ανατολικές και δυτικές παραδόσεις. Συζητάμε επίσης τα αποτελέσματα του σοσιαλισμού και τον αντίκτυπό του στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα των χωρών.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε