Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Ταχυμεταφορείς παρατάσσονται σε μια οργανωμένη κλινική δοκιμών COVID-19 στην πόλη Σιτζιτσίνγκ, Χαϊντιάν, Κίνα στις 22 Ιουνίου 2020. (The Epoch Times)

Πεκίνο: Εκατοντάδες σε καραντίνα αφού το εργοστάσιο της PepsiCo επιβεβαιώνει κρούσματα του ιού του ΚΚΚ

Από Gu Xiaohua και Hong Ning

Μετά την αναφορά οκτώ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο εργοστάσιο PepsiCo στο Πεκίνο, τέσσερα ακόμη κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στις 22 Ιουνίου. Εκατοντάδες εργαζόμενοι της PepsiCo, οι στενές επαφές και οι γείτονες των εργαζομένων έχουν απομονωθεί.

Η PepsiCo στην Κίνα εξήγησε ότι όταν ένας υπάλληλος στο εργοστάσιο, που παράγει κυρίως πατατάκια Lays, επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε στις 15 Ιουνίου, η PepsiCo ανέστειλε αμέσως την παραγωγή. Όλοι οι εργαζόμενοι μπήκαν σε καραντίνα στα σπίτια τους εκείνη την ημέρα και έλαβαν τεστ νουκλεϊκού οξέος την επόμενη μέρα. Στις 20 Ιουνίου, συνολικά 480 άτομα μεταφέρθηκαν από την εταιρεία  σε κεντρικούς χώρους καραντίνας. Μέχρι τις 20 Ιουνίου, στις 6 μ.μ., βρέθηκαν και απομονώθηκαν 87 στενές επαφές των εργαζομένων. Οι στενές επαφές περιελάμβαναν προσωπικό παράδοσης, γείτονες και ιατρικό προσωπικό.

Ταχυμεταφορείς σε καραντίνα

Ο Τζάο Χνα (ψευδώνυμο), στα 30 του, είναι υπάλληλος της PepsiCo και επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο κ. Ουάνγκ είναι ένας ταχυμεταφορέας του Τζινγκντόνγκ που κάποτε έκανε μια παράδοση στον Τζάο. Αν και ο Ουάνγκ δεν είδε τον Τζάο όταν έκανε την παράδοση, αναγκάστηκε κι αυτός να μπει σε καραντίνα.

«Αυτή τη στιγμή είμαι απομονωμένος στο ξενοδοχείο Hanting. Δεν είχα καμία επαφή με τον Τζάο. Άφησα το δέμα σε ένα κουτί παράδοσης στις 14 Ιουνίου. Όλο το χωριό εκεί ήταν σε καραντίνα. Η παράδοση μπορούσε να γίνει μόνο μέσω του κουτιού. Δεν ξέρω γιατί με απομόνωσαν». Ο Γουάνγκ είπε ότι ειδοποιήθηκε το μεσημέρι τις 19ης Ιουνίου, απομονώθηκε το ίδιο βράδυ και ήταν εντελώς απροσδόκητο.

Εξήγησε ότι δεν είχε δει ποτέ τον Τζάο και δεν ήξερε αν ο Τζάο ήταν άντρας ή γυναίκα, γεγονός που τον έκανε να αισθάνεται ιδιαίτερα άσχημα για την εμπλοκή του.

«Είπα στο CDC [Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων] ότι δεν είχα καμία επαφή με το άτομο εκείνη την ημέρα. Είπαν (είχα) επαφή με το κουτί παράδοσης, ο Τζάο είχε επίσης επαφή με το κουτί παράδοσης. Είναι εύκολο να μολυνθείς.»

Ένας άλλος ταχυμεταφορέας, ο κ. Χε, είχε μια παρόμοια εμπειρία. Το CDC κάλεσε τον κ. Χε στις 8:57 π.μ. στις 19 Ιουνίου, λέγοντας ότι είχε κάνει κάποια παράδοση σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση. Δεν είχε χρόνο να ελέγξει το όνομα του παραλήπτη και δεν θυμόταν αν άφησε την παράδοση σε ένα κουτί ή σε κάποιο άτομο. Παρ’ όλα αυτά, τον έστειλαν στο ξενοδοχείο απομόνωσης το ίδιο βράδυ.

Πριν πάει στο ξενοδοχείο, το φορτηγό του και τα αντικείμενα παράδοσης απολυμάνθηκαν. Οι συνάδελφοί του κρατούσαν μια απόσταση από αυτόν. «Είτε είσαι επιβεβαιωμένο κρούσμα, ύποπτος ή κάποια στενή επαφή, αισθάνεσαι αμέσως την απόρριψη από τους άλλους, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων και των φίλων. Αυτό ένιωσα εκείνη τη στιγμή», είπε ο Χε.

Ο κ. Χε οδηγήθηκε στο ξενοδοχείο απομόνωσης απευθείας από την εταιρεία. Την πρώτη νύχτα, έμεινε σε ένα μικρό δωμάτιο με έναν φύλακα μέχρι νωρίς το πρωί. Τότε, ο ηγέτης ανάγκασε τον Χε να οδηγήσει μια μοτοσικλέτα για μεγάλη απόσταση, ενώ ο ίδιος ακολουθούσε με ένα όχημα. Όταν έφτασαν σε ένα σταυροδρόμι υπήρχε εκεί ένα λεωφορείο που περιείχε τουλάχιστον 10 άτομα. Όλοι μαζί μεταφέρθηκαν στον χώρο απομόνωσης.

Ο κ. Χε είπε στην The Epoch Times ότι έπρεπε να μείνει στο δωμάτιό του. «Πονούσα σε όλο το σώμα μου. Νιώθω άβολα και είχα διάρροια χθες το βράδυ. Ίσως οφείλεται στον κλιματισμό. Ο αέρας είναι απαίσιος στο δωμάτιο εάν το κλιματιστικό δεν λειτουργεί.» Το παράθυρο ανοίγει μόνο 10 εκατοστά

Ο κ. Χε είπε ότι ήταν μόνος στο ξενοδοχείο, και ότι η σύζυγός του και το σχεδόν 18 μηνών παιδί του ήταν απομονωμένα στο κτίριο της εταιρείας.

Ρώτησε αν έπρεπε να πληρώσει για το κόστος του ξενοδοχείου καραντίνας, αλλά ο αρχηγός του του είπε να μην το σκέφτεται εκείνη τη στιγμή. Εξακολουθεί να μην γνωρίζει πώς θα χειριστούν τα έξοδα.

Απομονωμένη ολόκληρη η οικογένεια του γείτονα

Ο κ. Λι, 55 ετών, είναι γείτονας του Τζάο. Μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο Βιέννα στην περιοχή Ντάσινγκ περίπου τα μεσάνυχτα τις 19ης Ιουνίου για κεντρική απομόνωση.

Ο Λι ζει στην ίδια περιοχή με τον Τζάο. Βλέπουν ο ένας τον άλλον σχεδόν καθημερινά. Μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα του Ζάο, και τα τρία μέλη της οικογένειάς του στάλθηκαν στο ξενοδοχείο για απομόνωση. Η γυναίκα και το παιδί του ήταν στο διπλανό δωμάτιο, αλλά μπορούσαν να επικοινωνήσουν μόνο μέσω WeChat.

Είπε: «Αφού φύγαμε, ολόκληρη η περιοχή μας σφραγίστηκε και απολυμάνθηκε. Όλο το χωριό έκανε τεστ για νουκλεϊκά οξέα. Οι κοντινοί κάτοικοι απομονώθηκαν στα σπίτια τους.»

Ο κ. Λι τρέχει ένα εστιατόριο. Από τότε που ξεκίνησε το ξέσπασμα στη Γουχάν, η επιχείρησή του έκλεισε. Άνοιξε ξανά στις αρχές Μαΐου. Τώρα αναρωτιέται επίσης για τα έξοδα καραντίνας.

Γιατροί απομονωμένοι

Η Ουάνγκ Σόνγκ (ψευδώνυμο) είναι ένα άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα από την PepsiCo στο Πεκίνο.

Ένας πληροφοριοδότης είπε στην The Epoch Times ότι η Ουάνγκ έπρεπε να είχε διαγνωστεί στο Νοσοκομείο Ντασίνγκ στις 16 ή 17 Ιουνίου. Ωστόσο, είχε ήδη επισκεφθεί το Νοσοκομείο Ρενχέ του Πεκίνου στις 10 Ιουνίου. Το απόγευμα της 17ης Ιουνίου, το Γραφείο Υγείας ενημέρωσε τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Ρενχέ ότι έπρεπε να μπουν σε καραντίνα.

Ο πληροφοριοδότης είπε επίσης ότι η Ουάνγκ μπορεί να προσβλήθηκε από τον ιό είτε επισκέπτοντας την αγορά τροφίμων Σινφαντί ή μέσω επαφής με ανθρώπους που πήγαν εκεί. Το Σινφαντί είναι το μέρος όπου οι αρχές αποδίδουν την πηγή του τελευταίου ξεσπάσματος στο Πεκίνο.

Αν και η Ουάνγκ και η Λίλη (ψευδώνυμο) δεν εργάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής -και η Lily δεν έχει ακούσει ποτέ για την Ουάνγκ- στάλθηκε επίσης σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή Τσαογιάνγκ στις 18 Ιουνίου για απομόνωση.

«Οι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι, ένα άτομο σε κάθε δωμάτιο και απαγορεύεται να βγαίνουν». Εξήγησε ότι υπέστη τη λεγόμενη προληπτική φαρμακευτική αγωγή για έξι ημέρες και δεν ξέρει πότε θα τελειώσει η καραντίνα. «Κανείς δεν μου λέει τίποτα. Η εταιρεία δεν είπε τίποτα σχετικά με το κόστος απομόνωσης ή τις χρεώσεις για τα τεστ, αλλά είπαν ότι οι μισθοί μας θα καθυστερήσουν μέχρι τον επόμενο μήνα. Δεν ξέρω ποια είναι η κατάσταση τώρα », είπε.

Οι άνθρωποι που επηρεάστηκαν σε αυτό το νέο ξέσπασμα στο Πεκίνο βρίσκονταν σε διάφορες επιχειρήσεις, όπως παντοπωλεία, εστιατόρια, καντίνες, υπηρεσίες ταχείας παράδοσης, λογιστικά και νοσοκομεία. Οι τοπικές αρχές διοργάνωσαν τη διεξαγωγή τεστ νουκλεϊκού οξέος από το προσωπικό ταχυμεταφορών στις 19 Ιουνίου, η οποία περιελάμβανε συνολικά 103.000 υπαλλήλους πρώτης γραμμής σε 17 εταιρείες ταχυδρομικών και ταχυμεταφορών στο Πεκίνο.

Μέχρι στιγμής, το καθεστώς εξακολουθεί να αρνείται να επιβάλει πολιτική καραντίνας στην πρωτεύουσα του κράτους. Τριάντα οκτώ συνοικίες στο Πεκίνο αναφέρονται ως μεσαίου κινδύνου και πέντε αυξήθηκαν σε υψηλού κινδύνου – το πιο σοβαρό επίπεδο μόλυνσης.

Το γνωρίζατε;

Η Epoch Times είναι η πρώτη και μοναδική εφημερίδα που εκθέτει την πραγματική φύση, τον αντίκτυπο και τον τελικό στόχο του κομμουνισμού. Εξηγούμε τη ζημιά του στα ηθικά μας θεμέλια και στις ανατολικές και δυτικές παραδόσεις. Συζητάμε επίσης τα αποτελέσματα του σοσιαλισμού και τον αντίκτυπό του στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα των χωρών.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε