Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Για να διαλέξεις το τέλειο καρπούζι, δώσε προσοχή στην ανοιχτόχρωμη περιοχή. (Denis_Zai/Shutterstock)

Πώς να διαλέξεις το τέλειο καρπούζι

Από την Crystal Shi.

Δεν υπάρχει καλοκαίρι χωρίς καρπούζι, το βασικό φρούτο των πικνίκ και των στιγμών δίπλα στην πισίνα. Ο Σίμους Μάλεν, σεφ στο Culinary Education Institute, δίνει συμβουλές στο πώς να διαλέξουμε, να ετοιμάσουμε και να παρασκευάσουμε ένα από τα πιο δροσιστικά φρούτα της εποχής.

Διαλέγοντας το τέλειο καρπούζι

«Διαλέξτε το καρπούζι που δείχνει να είναι πολύ βαρύ για το μέγεθός του». Δώστε προσοχή στην ανοιχτόχρωμη περιοχή του φρούτου, είναι αυτή στην οποία το καρπούζι στηρίζεται στο έδαφος όσο μεγαλώνει. «Ιδανικά, θέλετε να έχει αυτό το κρεμώδες λευκό προς το κίτρινο. Όσο πιο κοντά στο κίτρινο είναι, τόσο πιο ώριμο».

Γρήγορα κοψίματα

Τα έξυπνα κοψίματα κάνουν τη δουλειά μας πιο εύκολη ακόμα και όταν έχουμε ένα από τα πιο μεγάλα καρπούζια. «Μου αρέσει να κόβω τα καρπούζια κατά μήκος στο μισό, μετά ξανά στο μισό (σε τέταρτα) και μετά κόβω κάτω, μέχρι τον φλοιό σε τρίγωνα περίπου στο 1,5 εκατοστό. Τέλος αφαιρώ τα κομμάτια, γλιστρώντας το μαχαίρι κατά μήκος του πυθμένα όπου η σάρκα συναντάει την φλούδα.

Απλό και γλυκό

Στον Μάλεν, αρέσει να ανακατεύει το καρπούζι με τα πάντα, από μια απλή σαλάτα, με φέτα και ελιές καλαμών, μέχρι και γκασπάτσο για μια αναζωογονητική παραλλαγή της σούπας με ντομάτα. «Και φυσικά, είναι τέλειο με λίγο χοντρό αλάτι, λάϊμ και μια ιδέα τσίλι».

Μην πετάς τίποτα

Μην πετάξετε την φλούδα! «Το άσπρο μέρος της φλούδας γίνεται εκπληκτικό τουρσί, το έμαθα αυτό, από τον μέντορά μου, τον εκπληκτικά ταλαντούχο σεφ, Φλόιντ Καρντόζ που δυστυχώς έφυγε από την ζωή την άνοιξη λόγω COVID. Ο σεφ Φλόιντ έκοβε το λευκό μέρος της φλούδας και έριχνε καυτό, καρυκευμένο υγρό για τουρσί πάνω του, αφήνοντάς το να μαριναριστεί όλη νύχτα μέσα στο ψυγείο. Πάντα κάνω αυτό το απλό καρύκευμα και τον σκέφτομαι».

Σαλάτα φέτα – καρπούζι

Σαλάτα φέτα – καρπούζι (Κέισι Φίχαν)

Για τέσσερα άτομα.

• 1 μεσαίο καρπούζι χωρίς κουκούτσια, αφαιρέστε τo περίβλημα (αλλά κρατήστε το για μελλοντική χρήση), ψιλοκομμένο σε κύβους 3 εκατοστών
• 1 λάϊμ, χυμό και ξύσμα
• 3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 1/4 φλιτζανιού μέντα ψιλοκομμένη, κρατήστε επιπλέον για γαρνιτούρα
• 1/2 φλιτζάνι φέτα, σε κομμάτια
• Αλάτι και πιπέρι

Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάστε το καρπούζι, το λάϊμ, το ελαιόλαδο και την μέντα. Ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να συνδυαστεί καλά. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.

Τοποθετήστε το μίγμα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γεμίστε με κομμάτια φέτας. Γαρνίρετε με επιπλέον μέντα και σερβίρετε αμέσως.

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά του Institute of Culinary Education.

Περίβλημα καρπουζιού τουρσί, του σεφ Φλόιντ Καρντόζ

• Αφαιρέστε το περίβλημα ενός καρπουζιού (το άσπρο μέρος), κομμένο σε κύβους των 3 εκατοστών
• 2 φλιτζάνια νερό
• 1 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κουταλιές της σούπας σπόροι κόλιανδρου
• 2 κουταλιές της σούπας σπόροι μουστάρδας
• 1 κουταλιά της σούπας σπόροι κάρδαμου
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή ζάχαρη μοσχοβάντο
• 1 κουταλιά θαλασσινό αλάτι
• 1 αποξηραμένο τσίλι

Τοποθετήστε το άσπρο μέρος του καρπουζιού σε ένα αεροστεγές δοχείο. Συνδυάστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και αφήστε τα να βράσουν, στη συνέχεια ρίξτε μέσα το άπρο μέρος του καρπουζιού. Καλύψτε και τοποθετήστε το στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Σερβίρετε σε σαλάτες, ως γαρνιτούρα για παγωμένες σούπες, ή ως συνοδευτικό για τυριά.

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά του Σίμους Μάλεν.

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε